Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V r. 1941 se v týlu postupujících Němců vedle spousty dalších obklíčených vojáků Rudé armády pohybuje také nemilosrdný mstitel s náramně přesnou muškou. Už si vysloužil i vlastní přezdívku – Rudý přízrak. (chamonix)

Videá (1)

Trailer 3

Recenzie (63)

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Uchadzajuce, hoci obcas az ochotnicky divadelne, co sa tyka vykonov. Kazdopadne pekna kamera a niektore herecke vykony. Tak, ako mali v 90tich rokoch americania svojich "jednoosobovych" hrdinov, tak ich maju vo vojnovych filmoch rusi doteraz. Priemer. Pobavila vsak obcasna replika v snahe pripodobnit sa Tarantinovym filmom. Nakoniec, je tu charakter, ktory sa vola rovnako. :) ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Rusky vtipný western z druhej svetovej vojny, no to mi ho teda vyndej. A presne tak, ako to absurdne znie, presne také to aj bolo. Keď rudé boľševické noky točia vojnové filmy ako komédie, tak sa na to dá konečne aj dívať, lebo netreba rozmýšľať, len sa baviť. A tu som sa bavil ale že perfektne. Na absurdite toho celého, na prestrelkách, hudbe v pozadí, dialógoch, jednoducho na všetkom. Fakt, perfektná oddychovka, len tak ďalej, putinfilm! 4 z 5 ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

VÝ-BOR-NÝ ruský vojnový film. Len od toho nečakajte patetickú epiku, toto je v skutočnosti rozkošne zemitý samohonkový western (eastern?) odohrávajúci sa počas druhej svetovej. V podstate variácia na Sedem statočných, akurát že tentoraz je to hŕstka vojakov, ktorí nájdu útočisko na opustenom statku a za pomoci tajomného "Červeného ducha" (ktorý sa skrýva v lesoch a loví fašistov po tuctoch) musia čeliť nemeckej presile. Zhruba od polovice je to nonstop strieľačka (prerušená jedným pôrodom) a preukrutný krvák, ale nechýba ani nadhľad a humor. Navyše k tomu hrá niečo ako Morricone s balalajkami a ruskými chorálmi. ()

janesX 

všetky recenzie používateľa

Ja tie nové ruské vojnové filmy žeriem. Po takých peckách ako Neznámá bitva (2019) a ...a jitra jsou zde tichá (2015) je tu perfektne natočený Rudý přízrak. Pri tomto ma už niekde na začiatku napadlo, že tu máme ruského Tarantina a teraz vidím, že som nebol sám. No teraz už  asi budem sám, keď poviem, že toto bolo lepšie než Tarantino. Rusi už majú len jediný problém - že nemajú Hollywood. Týto herci v ruských filmoch sú vždy neznáme ksichty, ale no a čo, mne ako divákovi to kvôli tomu nepríde ako druhotriedny tovar. Herci sú prvotriedni, kamera&strih perfektné, scenár nemá chybu. A čo je tu lepšie od Tarantina? Prirodzene chovajúce sa postavy (robia presne to, čo by človek na ich mieste urobil) a pritom tak geniálne zladené s dávkami humoru.. ako to ten Bogatyrev všetko tak dobre zosúladil, nechápem. A ešte niečo : film pre istotu  neodporúčam žiadnemu Frickovi. ()

kenkaku 

všetky recenzie používateľa

Přesto, že mi RU filmy nevadí, je pro mě prvních 40 minut dějově téměř nekoukatelných (i když je to natočeno dobře - myšleno z pohledu provedení, kostýmů a výpravy). Neskutečně nudné a užvaněné. Pan nastane “útok na statek” a stane se z toho jiný film. K tomu vizuálu se totiž přidá i dynamická akce (stará škola, žádné upocené CGI), rychlé a brutální. Takže za mě (nematematicky) zaokrouhlených 3,5. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (2)

  • Bitka v oblasti mesta Vyazma, "Vyazemsky kotol“ bola skutočná. Bitka začala v októbri 1941, udalosti zobrazené vo filme sa odohrali o dva mesiace neskôr. Pre Sovietsky zväz bola táto bitka jednou z veľkých porážok a akcie Nemcov viedli k víťazstvu, ktoré im umožnilo dostať sa pred Moskvu. (Dajman)
  • Vzhľadom na skutočnosť, že mnohí vojaci červenej armády sa nikdy nevrátili domov, predstavujú „Neznámeho vojaka“, ktorému je film venovaný. (Dajman)

Reklama

Reklama