Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Cruella sa odohráva a je zasadený do Londýna sedemdesiatych rokoch minulého storočia do prostredia punkovej a spoločenskej revolúcie kde sledujeme mladú Estell, šikovné, talentované a kreatívne mladé dievča, ktoré je za každú cenu odhodlané stať sa svetoznámou svojím dokonalým štýlom a nekonvenčným dizajnom. Este sa na ceste za splnením svojho sna spriatelí a spojí s dvojicou mladých zlodejíčkov, ktorí vedia oceniť jej chuť na škandály a neplechu a spoločne si budujú svoje miesto a život v londýnskych uliciach. Jedného dňa Estell a jej výnimočný vkus  a štýl pre módu upútajú pozorné oko barónky „von Hellman“, módnej legendy a ikony, neskutočne a zničujúco elegantnej ženy v hereckom podaní dvojnásobnej držiteľky ceny Oscar® Emmy Thompson. Ich následný vzťah však uvádza do pohybu kolobeh udalostí a odhalení, ktoré spôsobia, že Estell postupne prijme a akceptuje svoju skazenú odvrátenú stránku a postupne sa premieňa na drsnou, zlú a pomstychtivú Cruellu. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (369)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Aj keď ani zďaleka nejde o dokonalý film (má to dlhočizný voice-over v úvode, zišlo by sa to trochu prestrihať, soundtrack by mohol byť precíznejšie zameraný na rok, kedy sa film odohráva, a Emma Stone, hoc je skvelá, Cruellu nedáva až tak uveriteľne ako Estellu), ide ale o mimoriadne štýlovú žánrovku, ktorá unikátne mixuje motívy z pôvodného animovaného filmu (je tam fakt KVANTUM odkazov) do dospelo pôsobiaceho extrémne štýlového filmu. Zároveň prichádza so zaujímavým príbehom "vzniku" Cruelly so skvelou dynamikou s Barónkou (fantastická Emma Thompson). Pritom nejde o nejaké samúčelné temné spracovanie, film je stále vhodný aj pre deti, ale estetika nepodlieza najmenším divákom (podobne ako to platilo napr. pre detské filmy v 80tych rokoch), naopak hudba, kostýmy (motív módy Cruella využíva na 100% a z niektorých módnych kreácií nejde spustiť oči) a výprava sú geniálne nadizajnované a vytvárajú fantastickú atmosféru, pre ktorú sa diváci k filmu budú dozaista vracať aj o 30 rokov (čo si nemyslím, že platí pre verziu s Glenn Close). 9/10 ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Kdyby si film udržel drzý náboj začátku po celou dobu, byla by to bomba. Tenhle však má silné a zábavné momenty jen občas. K nim rozhodně patří Cruellin módní souboj s baronkou nebo její marné prosazování se při práci v módním domě – s vítěznou pointou. Pak ale přechází i četné až příliš těžké momety a s psychickou náloží se nedovedou vypořádat s nadhledem. Je čím dál víc zřejmé, že většina postav je do děje jen nastrčená, aby v určitou chvíli vykonala čin, který popostrčí děj, a jinak nejsou vůbec důležité či jakkoliv psychologicky prokreslené. Někdy tyhle panákovité postavy jednají i v rozporu s logikou či svými vlastními záměry. SHRNUTÍ: Chtělo to aspoň límeček z pravého dalmatina, když už ne celý kabát. ()

Reklama

Rimsy 

všetky recenzie používateľa

K tomuhle vcelku divnému projektu jsem si až do konce titulků nedokázal úplně najít cestu. Origin disneyovské záporačky je prostě vcelku zbytečný, a kdyby se jednalo o svébytný film o tom, kterak si outsider v jokerovském duchu navzdory společnosti vydobude cestu k sobě samému, nepříjemně vtíravých otázek by razantně ubylo. Jenže se tak nestalo, a tak se ptejme: Dává smysl svět, v němž se nahodile mísí až dickensovská sociální realističnost s komiksově přepálenými charaktery? Je možné prodávat směs seriózně se tvářícího psychologického dramatu, odlehčeného heistu, rodinného dojáku a disneyovského technologického dema s digitálními psy? A proč postava Paula Waltera Hausera fandí zrovna Tottenhamu? Karikaturní figury Emmy Stone a Emmy Thompson samozřejmě hrají jako o život a hází expresivní grimasy na všechny strany, stylizovaný Londýn 70. let se otřásá pod náloží dobového soundtracku a propracované kostýmy udrží pozornost; jenže zároveň je příběh velmi průhledný a předvídatelný (a tam, kde není, tak prostě nedává smysl), zajímavá témata rozpadu osobnosti či sněhurkovského generačního střetu jsou opuštěna skoro rychleji, než se vůbec vynoří, a vzhledem k vcelku temné atmosféře je otázkou, pro jaké diváctvo je snímek vlastně určen. No, já to každopádně nejsem. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Cruella” de Vil(ová) si bohužiaľ odo mňa vôbec nezaslúži priemerné hodnotenie ani troch hviezdičiek, pričom tomu nepomôžu ani obzvlášť "veľké a uhrančivé oči," pôvabnej americkej herečky, ďalej držiteľky nielen cenného Zlatého Glóbusa, ale aj pomerne viacej "prestížnejšieho" Oscara, čiže vážené dámy a vážení páni, dovoľte mi vám následne predstaviť - nádejnú a charizmatickú EMMU STONEOVÚ... , ktorá by si ale mala do budúcna vyberať trochu lepšie úlohy. Až sa pomaly ani nechce veriť tomu, že jeden zo scenáristov súčasne tiež napísal i zaujímavú Favoritku, pretože konkrétne táto pestrá zmes "filmových spisovateľov" navarila typický hollywoodsky guláš, ktorý môže niekomu (za)chutiť väčšmi, inému oveľa menej, alebo trebárs ďalšieho iba (poriadne) rozbolí brucho, keďže najskôr má len rozporuplné pocity, za čo je zodpovedný najmä vskutku ozaj chabý scenár, a až následne potom i režisér Craig Gillespie, ktorý sa aspoň snažil tieto nedostatky "(vy)kompenzovať" inými vychytávkami... Napríklad doslova do filmu napchal množstvo dobových pesničiek, až to skrátka má dosť - rušivý charakter, čo v podstate neveští nič dobrého, a to ani nehovoriac o tých digitálnych dalmatíncov. Žiadna mimoriadna udalosť sa určite nekoná, maximálne sa koná opätovný zlepenec, na aké si musíme asi začať zvykať, však, a či ani napokon nie, veď predsa nás nikto do nich nijako nenúti, že nám práve teraz nedrží nôž pri krku ? Mať obidve Emmy pred kamerou = výhra ? ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě více než snesitelná Disneyovka, která v určitých momentech trošku připomene samotného Guye Ritchieho. Emma Stone zase jednou ukazuje, že je to velká herečka a roli Cruelly si neuvěřitelně užívá. Stejně tak se povedlo obsazení Emmy Thompson. Prakticky celému hereckému obsazení není co vytknout. U filmu s podobnou tématikou je pro mě maximum možného 65%. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (12)

  • Během závěrečných titulků běží ještě jedna krátká scéna. (noelcoward73)
  • Cruella (Emma Stone) sleduje v hotelovej izbe čiernobiely film so ženou, ktorá sa diabolsky smeje. Jedná sa o Betty Lou Gerson, ktorá nadabovala Cruellu v pôvodnom animovanom filme a mnohé charakteristické črty postavy, vrátane onoho smiechu, boli vytvorené práve na základe jej práce v štúdiu počas výroby filmu. (matthew.17)

Súvisiace novinky

Návrat Cruelly je potvrzen

Návrat Cruelly je potvrzen

14.08.2021

Na přelomu letošního května a června vstoupil do kin hraný spin-off 101 dalmatinů s názvem Cruella a prakticky už pár dnů po premiéře se začalo mluvit o přípravách pokračování. Studio Disney mělo v… (viac)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (viac)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (viac)

Reklama

Reklama