Reklama

Reklama

Frasier

(seriál)
USA, (1993–2023), 102 h 31 min (Minutáž: 21–44 min)

Hudba:

Bruce Miller

Hrajú:

Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney, Moose, pes Enzo, Edward Hibbert, Saul Rubinek, Marsha Mason, Harriet Sansom Harris (viac)
(ďalšie profesie)

Série(12) / Epizódy(273)

Svérázný bostonský terapeut se přestěhuje do Seattlu, aby začal nový život, a současně sdílí své životní zkušenosti na vlnách rozhlasové talk show, avšak v soukromém životě složitě bojuje s vlastními problémy. (SkyShowtime)

Recenzie (321)

Melies 

všetky recenzie používateľa

9 / 10 Frasier má všetko, čo má správny seriál mať - inteligentný humor, perfektné herecké výkony a neotrepané zápletky. Postavy sú uveriteľné a neskutočne vtipné, či už ide o samotného Frasiera a jeho večné prúsery (hlavne čo sa týka žien), zakomplexovaného Nailsa beznádejne zamilovaného do Frasierovej slúžky Daphne, ktorá sa zas oduševnene stará o ich otca Martina a psa Eddieho atď. Mohol by som pokračovať ešte dlho a stále by som nevymenoval všetky tie originálne postavičky, ktorými je celý seriál naprataný až po okraj. Jednoducho paráda! PS: Pozor! Niektoré diely nie sú práve najvtipnejšie (tým nemyslím, že sú zlé) a tak sa nenechajte odradiť. Na každý taký diel však pripadajú dva perfektné a na dva perfektné jeden ultimátny, pri ktorom sa budete chytať za brucho od začiatku do konca. Musíte len vytrvať, oplatí sa to. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Geniálni bráškovia Dr. Frasier Crane a Dr. Niles Crane ich vtipný fotrík Martin, Martinová domáca anglánka Daphne, Frasierova kolegyňa z rádia Roz Doyle, a samozrejme pejsek Eddie v sitcome, ktorého humor ma sprevádzal počas mladých liet, keď sme si ako malí chalani rozprávali, čo bolo v Frasierovi na druhý deň... A nebyť excelentného slovenského dabingu, tak by v tom nebolo také kúzlo... Aspoň, keď hrať nevedia, tak dabing je iná šálka kávy. ()

Reklama

Darth Maul 

všetky recenzie používateľa

FRASIER: "Nemôžem čítať noviny! Eddie na mňa zíza!" MARTIN: "Tak ho ignoruj!" FRASIER: "Veď sa snažím!" MARTIN: "To hovorím psovi!" /// Musím sa priznať, že keď som bol mladší, nemal som Frasiera rád. Jeho humor mi nič nehovoril. Na "staré kolená" si tento skvelý seriál dokonale vychutnávam. Niektoré epizódy ma posielajú do kŕčov. Rozhovory medzi Frasierom, Martinom a Nilesom sú plné láskavého sarkazmu a kvalitnej irónie. Mojou najobľúbenejšou časťou je The Two Mrs. Cranes (Dve pani Craneové). ()

tempus 

všetky recenzie používateľa

Nejsilnější na seriálu je určitě charakteristická atmosféra s povedenými vtipy. Od 6. do 9. série je půlka slabá a půlka vydařená. Seriál vrcholí kolem 3. a 4. řady, a pak je tam 10. a 11. řada (závěr seriálu zvládly dokonale). Vybrat nejoblíbenější postavu je navýsost těžké, když ke všem hlavním postavám mám nějaký silný, kladný vztah. Postupně vám totiž přirostu k srdci všechny a to je důvod, proč mám tento seriál před Buffy u nejoblíbenějších seriálů (, u které se mi nelíbil vlkodlak Oz). PS: kdybych si měl zvolit 1 nejlepší dil, byl by to 4X06. ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Sitcom, neboli situační komedie, by měl být především vtipný. To je Frasier jak kdy. Ne, že by se od sebe díly nějak lišily, a tak jsou v každém dva až tři vtipy, při kterých se člověk zasměje. Jinak je to taková prázdná vata z prostředí, které k humoru přímo vybízí, ale špatně ho realizuje v televizi. 50% ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (74)

  • Shelley Long (Diane Chambers) v původním seriálu Na zdraví (od r. 1982) neměla ráda postavu Frasiera Cranea (Kelsey Grammer) a chtěla ho ze seriálu odstranit. Nicméně postava byla tak populární, že ji tvůrci ponechali. Herečka se ale přece jen objevila v několika epizodách Frasiera. Podle Kelseyho Grammera to mělo být jakési usmíření a zakopání válečných seker. (Jarsey)
  • Představitel psa Eddieho Moose ve skutečnosti nebyl až tak přívětivý a představitele svého filmového páníčka Johna Mahoneyho (Martin Crane) během společných scén dvakrát kousnul. (Jarsey)

Reklama

Reklama