Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výpravné fantasy založené na severských bájach a mýtoch o Valhale, kam za sprievodu valkýr prichádzajú padlí bojovníci. Odin, Thor, Loki a ďalší bohovia z Valhaly sa musia postaviť svojmu osudu a odvrátiť Ragnarok – svoj zánik a koniec celého sveta. Zo zajatia sa totiž oslobodil obrovský vlk Fenrir a bohom hrozí úplne posledná bitka s odvekým nepriateľom, s divokými obrami. Svoju úlohu v ich boji zohrajú aj dve deti, ktoré si zo sveta ľudí priviedol Thor ako svojich sluhov. Po pestrofarebnom spracovaní od Marvela prinášajú pohľad na severské báje samotní severania, a to v realistickejšom, drsnejšom a temnejšom vikingskom štýle. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (66)

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

Celkem zajímavé dánské pojetí Valhally, jakožto světa tvořeného rozhádanými nadlidmi, jehož dá dohromady smrtelník. Temný podtón a důraz na atmosféričnost tu byl od začátku až do konce. Ale celý film byl tak roztahaný, tak nudný a s tak hloupou pointou, že se ani nedá hodnotit jinak. Těžce mě nebavil, nezískal si mě ani dějem, ani postavami a ke konci jsem doslova zápasil s únavou a chutí to raději zalomit. Na tohle jít do kina, tak trpím. ()

kulyk 

všetky recenzie používateľa

Fantastická ukolébavka! Dokoukáno natřikrát, nechtělo se mi totiž věřit, že z toho absolutně nic kloudného nevyleze. A ejhle - nevylezlo. Jak šokantní. Skoro jako cigi Loki. Chápu, má jít o boha přetvářky a lži. Ovšem co dělá Romea? Spí? Že by polevila v pozornosti? Zapíjí se snad nějaký nový dotační program? Považme. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Pridám sa k užívateľovi MoziMedve, ktorý si tu kvôli tomuto filmu vytváral účet. Teda nie hodnotením, ale názorom, že vôbec to nebolo také zlé a že aj v tejto chvíli má naozaj na celosvetovej databáze 60% pri cca 1700 hodnoteniach a tu to pomaly ide do čiernych čísel. Ja teda neviem, čo miestna zhúlená chátra očakávala, ale mne to príde ako normálna škandinávska fantasy s malým rozpočtom, no vydržať sa to dá. Niektorí užívatelia sa tu ale nechajú uniesť hodnotením vedúceho alebo iných lídrov a skladajú tu hejterské básne, že oni očakávali nejaké hlboké pramúdra, ktoré vo filme neobjavili. Dokonca jeden imbecil sa tvári filozoficky a sťaby Nietzscheho načlovek zapotí, že sa cítil, ako by "ho omdrali do prdele zubatým pérom". Odkiaľ ten pocit pozná? Ale inak deti, ak nerozumiete filmu, dám vám jednu radu, pri dánskych filmoch je niekedy vhodné čítať aj titulky. ()

keoma26 

všetky recenzie používateľa

Je mi krapet smutno ze zdejsiho hodnoceni a komentaru, nejsem zadnej staromilec, ale tohle je poctiva oldschoolova zabava trochu ve stylu Ronji, dcery loupeznika nebo u nas O statecnem kovari. Linearni pribeh o iniciacni pouti prirodou i nebesy, bez prehnanych efektu a zvratu, zalozeny na pomalem, ale dobrodruznem vypraveni. Kdo potrebuje mit ve filmu kazdych 5 minut 2 "sokujici" odhaleni, neustaly adrenalinovy prival postav, zapletek a vizualniho smogu, ten se ovsem bude zakonite nudit... ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Tieto príbehy očami detí sú poväčšinou utrpenie. Ich pohľad je nejak tak zvláštny, vnímajú všetko inak a vo filmoch je to väčšinou bezbrehá nuda. Valhalla neni výnimka. Ešte je to celé tak poloamatérsky podané, lacné kostýmy, výprava. Príbeh je ale z časti zaujímavý, hlavne ten začiatok. Pokial chcete vydieť aj iné spracovanie severanov ako od Marvelu ( aj keď film vám v hlave pôjde stále ) neni toto úplne zlá cesta. Mohlo to mať však lepší spád, lepších hercov a hlavne bez detského pohľadu. Myšlienka je ale fajn, vidno prerody a Thor vrhá blesky. 2 z 5 ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (1)

  • Tento film vznikl na základě dánského animovaného filmu Valhalla z roku 1986. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené