Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výpravné fantasy založené na severských bájach a mýtoch o Valhale, kam za sprievodu valkýr prichádzajú padlí bojovníci. Odin, Thor, Loki a ďalší bohovia z Valhaly sa musia postaviť svojmu osudu a odvrátiť Ragnarok – svoj zánik a koniec celého sveta. Zo zajatia sa totiž oslobodil obrovský vlk Fenrir a bohom hrozí úplne posledná bitka s odvekým nepriateľom, s divokými obrami. Svoju úlohu v ich boji zohrajú aj dve deti, ktoré si zo sveta ľudí priviedol Thor ako svojich sluhov. Po pestrofarebnom spracovaní od Marvela prinášajú pohľad na severské báje samotní severania, a to v realistickejšom, drsnejšom a temnejšom vikingskom štýle. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (66)

karlosss18 

všetky recenzie používateľa

Hnus do p*či, co od toho taky jiného čekat, když to natočil nějakej Ahmad a dosadil si do role Lokiho svýho arabskýho kozom*da. Nechápu, jak na tohle mohly produkční společnosti přistoupit, úplně si ti Dánové rozšlapali tímhle paskvilem svou kulturu. Musím si spravit chuť marveláckým Thorem, tohle se fakt nedá. ()

rublik05 odpad!

všetky recenzie používateľa

Nejsem moc velký expert na severskou mytologii, ale film a celkově zpracování daného tématu mi přišlo dost nudné a nedotažené. Extrémně natahovaná nuda, kdy veškeré důležité scény by se vešly do krátkometrážního snímku a zbytek je jen nastavovaná kaše s mizernými dialogy a výkony. Moc jsem ani nepochopil příběh, který postrádá jakoukoliv logiku a nedává moc smysl. Už na začátku jsem si všiml dost nevýrazného hereckého obsazení a na můj vkus hercům role absolutně nesedly. Vizuálně film sice ujde, přesto se nemohu zbavit dojmu, že nejlepší věci na celém filmu je asi vcelku povedený plakát, jinak je to hrůza a utrpení. 0/10. ()

Reklama

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Silnejšie dve hviezdy alebo slabšie tri? Väčšinou nadhodnocujem, tak dám silnejšie dve hviezdy. Je to šedý priemer. Nevyužitý potenciál. Zaujímavý pohľad na Valhallu pre tých, ktorí ju poznajú len z Marvel komixov, takí to asi nerozdýchajú. Ja našťastie k nim nepatrím, trošku ma v detstve zaujímali rôzne báje a mytologické legendy, takže som čo to prečítal aj o Fenrirovi a skutočnej kamennej sále bohov. Ale tu ako keby sme zo všetkého dostali len mini ochutnávečku. Technicky to bolo pekné, pekná výprava, správna severská surovosť nie v krvavosti, lebo to nebol R-kový film, ale myslím svojim celým poňatím. Ale bolo to také akési skratkovité, bez silnejšieho príbehu, v podstate tri-štyri väčšie scény vyplnené vatou, ktorá sa málokomu môže páčiť. Aj tých 50% je mierne nadhodnotených, pretože som film pozrel výlučne kvôli Rolandovi Mollerovi, ktorý žiaľ nebol jedinou "hlavnou" postavou a stvárnil Thora trochu inak, ako som čakal. Bol tam aj nejaký ten obrat, ale kde sa to chytá na výslnie, pád a znovu vystúpenie do výšin z prvého Marveláckeho Thora? Teraz nemyslím trikmi, ale čisto prerod postavy z B na C a z C na A+. Popravde film neodporúčam na pozretie nikomu, kto si nie je istý, že toto spracovanie zvládne, lebo by som mohol niekoho sklamať týmto odporúčaním. Neľutujem, že som to zhliadol, zaujímavá skúsenosť, ale druhý raz len lepšie spracované. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Tieto príbehy očami detí sú poväčšinou utrpenie. Ich pohľad je nejak tak zvláštny, vnímajú všetko inak a vo filmoch je to väčšinou bezbrehá nuda. Valhalla neni výnimka. Ešte je to celé tak poloamatérsky podané, lacné kostýmy, výprava. Príbeh je ale z časti zaujímavý, hlavne ten začiatok. Pokial chcete vydieť aj iné spracovanie severanov ako od Marvelu ( aj keď film vám v hlave pôjde stále ) neni toto úplne zlá cesta. Mohlo to mať však lepší spád, lepších hercov a hlavne bez detského pohľadu. Myšlienka je ale fajn, vidno prerody a Thor vrhá blesky. 2 z 5 ()

filipvrbik odpad!

všetky recenzie používateľa

Když šel do kin Thor od Marvelu, čekal jsem něco podobného, jen mnohem lepšího - místo toho to bylo v moderním světě... Díky Bohům za Marvela, protože toto je zcela jistě nejhorší fantasy, jaké jsem protrpěl do konce. Je to čistý odpad, tak zpackaný, film, který mohl být dobrý, jsem ještě neviděl. Špatně je tu úplně všechno, herci (starý Thor, nevýrazný Loki, divný Odin), nudné severské zpracování - doufal jsem,že 36% se plete, ale neplete, ještě spíš přidává, protože je to opravdu "dílo". Jediné, co je tu hezké je příroda, jinak je to naprotá příšernost...0% ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (1)

  • Tento film vznikl na základě dánského animovaného filmu Valhalla z roku 1986. (ČSFD)

Reklama

Reklama