Reklama

Reklama

Star Trek

(seriál)
  • USA Star Trek (viac)
USA, (1966–1969), 65 h 51 min (Minutáž: 50–51 min)

Tvorcovia:

Gene Roddenberry

Hrajú:

William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, Nichelle Nichols, James Doohan, George Takei, Walter Koenig, Majel Barrett, Grace Lee Whitney, John Winston (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(79)

Posádka hvězdné lodi Enterprise pod velením kapitána Kirka se noří hluboko do vzdálených koutů vesmíru, aby objevila nové světy a civilizace. (Netflix)

Recenzie používateľa Johny203 k tomuto seriálu (8)

Kam se dosud člověk nevydal (1966) (S01E01) 

Star Trek sa dočkal aj druhého pilotu, vďaka Bohu zato, lebo inak by sme mali o fenomén menej. V porovnaní s pôvodným pilotom, The Cage, ale ťahá za kratší koniec. Posádka sa dočkala, takmer, kompletného obmenenia, ostal iba Spock. William Shatner je ale rozhodne lepšou a charizmatickejšou voľbou pre kapitána.   Do vysielania však táto epizóda išla až ako tretia, keď ju predstihli Past na muže a Charlie X. Oproti nim je táto epizóda omnoho filmovejšia s výraznejšou hudbou a je tiež akčnejšia. Na druhú stranu ešte tu nevidíme kompletnú posádku a nesedia ani niektoré, dnes už známe, fakty.  Príbeh o tom že moc korumpuje a absolútna moc korumpuje absolútne a nedokonalý človek ktorý nadobudol božskú moc, je s najväčšou pravdepodobnosťou skazou pre svoj celý okolitý svet, zaujal najmenej zo štyroch doteraz videných Trekiovských počinov. ()

Nepřítel v nás (1966) (S01E04) 

Temnú stránku má každý a udržať nad ňou kontrolu nemusí byť najľahšie, je ale jej existencia pre človeka nutná? Na dnes už bežnejšia epizóda ale aspoň prišli na to čo sa deje dosť skoro. ()

Past na muže (1966) (S01E05) 

Láska, aj neopätovaná, je silnejšia ako logika či pud sebazáchovy, teda skoro- Po tom čo sa Doktorovi stalo, by to chcelo v ďalších častiach vykresliť ako sa s touto traumou vysporadúva. Táto epizóda tak mohla dodať podzápletku aj pre celú prvú sériu, alebo aspoň jej časť. Ale pochybujem že sa to bude ďalej uberať týmto spôsobom. Inak monštrum originálne a ohavné, atmosféra strašidelná, len tie fyzické konfrontácie sú nepodarené. ()

Čas obnažení (1966) (S01E06) 

Zamrznutá planéta a šialené, sprchové skafandre v ktorých výsadok vyzerá skôr ako orientálne tanečnice. Nádherný výsledok svojej doby. Parádny chaos na lodi, problémy na palube aj vonku a dôkaz že niektoré časti osobnosti treba potláčať. V druhej polke epizódy je to ale uponáhľané a mohlo sa to rozpracovať aj viac, avšak to by musela byť stopáž minimálne 70 minútová. ()

Tajemný Charlie (1966) (S01E07) 

Epizóda z čias kedy sa v televízií nesmelo povedať ,,zadok´´. Konceptom spočiatku podobné The Man Trap, styčné body možno nájsť aj, s pôvodným pilotom, The Cage. Bližšie sa pozrieme na civilné životy posádky a dôjde aj na legendárny 3D šach. Nad jej sily je však nevychovaný, skoro všemocný adolescent so zlomeným srdcom. Krásna ukážka toho, že aj napriek zdanlivej všemocnosti, nemôže žiť ľudská bytosť naplnený život, pokiaľ v ňom absentuje láska a priateľstvo, teda jediné veci na ktorých naozaj záleží. ()

Z čehopak se vyrábějí děvčátka? (1966) (S01E09) 

Gigantický Ted Cassidy ako prastarý endemit ktorého hrôzostrašný nástup stále dokáže vyvolať zimomriavky, sexy SPOILER androidka a filozofický súboj Kirka s vedcom ktorý si zamieňa význam altruizmu. Len škoda menšieho priestoru pre Spocka a absencia ostatných členov posádky. ()

Dýka v mysli (1966) (S01E10) 

Ďalší šialený vedec majúci sa za spasiteľa, ukrutne mučiaci všetkých koho stretne, v domnená že buduje lepší svet.  Avšak nie tak zaujímavá epizóda. Za zmienku stojí hlavne zmordovaný výkon Van Geldera. Vianočné večierku na Enterprise musia byť zábavné- ()

Miri (1966) (S01E11) 

Konečne mimo štúdio a vynikajúco fungujúce napätie až do momentu kedy zistíme o čo sa jedná a konfrontácia s domácim obyvateľstvom je poriadne nepríjemná, isto tomu pridáva aj vizáž Michaela J. Pollarda. ()

Súvisiace novinky

Star Trek má nového Pikea

Star Trek má nového Pikea

11.04.2018

Zatímco studio Paramount řeší, jak bude vypadat další filmový Star Trek, seriálový bratránek Star Trek: Discovery směle uhání kupředu. Na konci patnáctidílné první série (a tady možná chcete přestat… (viac)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (viac)

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (viac)

Reklama

Reklama