Reklama

Reklama

Bratstvo neohrozených

(seriál)
  • Česko Bratrstvo neohrožených (viac)
Trailer 1
Veľká Británia / USA, 2001, 9 h 54 min (Minutáž: 49–70 min)

Predloha:

Stephen Ambrose (kniha)

Hudba:

Michael Kamen

Hrajú:

Damian Lewis, Scott Grimes, Ron Livingston, Donnie Wahlberg, Shane Taylor, Rick Warden, Michael Cudlitz, Neal McDonough, Frank John Hughes (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(10)

Bratrstvo neohrožených představuje zásadní počin v historii HBO i televize samotné. Jedná se o desetidílnou minisérii natočenou na motivy bestselleru spisovatele Stephena E. Ambroseho, jenž pojednává o elitní jednotce americké armády z 2. světové války známé jako Easy Company. Minisérie začíná v přísném výcvikovém táboře v Georgii v roce 1942 a vypráví o pozoruhodných úspěších této dobrovolnické střelecké roty, která se časného rána v osudný den "D" roku 1944 účastnila výsadku ve Francii. Stála v čele operace Market-Garden a prodělala ofenzívu na Rýně, zaútočila na nacisty v Bastogne i v Bulge a v roce 1945 pomáhala dobýt Hitlerovo "nedobytné" Orlí hnízdo v Berchtesgaden. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie používateľa drackula k tomuto seriálu (11)

Bratstvo neohrozených (2001) 

Keď sme sa na základnej škole učili o vylodení v Normandii, dejepisár nám pustil úvod z filmu Saving Private Ryan. Niektoré epizódy z Band of Brothers by sa v rámci školskej výuky určite tiež uživili, keďže kvalitne rámcujú a ukazujú asi všetky aspekty vojny v Európe. Najlepší seriál o vojne a jeden z najlepších seriálov vôbec. ()

Currahee (2001) (E01) 

Pilotný diel predstavuje hlavné postavy, ich charaktery a rodiace sa vzťahy. Pamätám si, ako som túto epizódu krátko po premiére zožral niekoľkokrát za sebou, a to aj napriek tomu, že ide "iba" o výcvik. A funguje to stále, aj vyše 20 rokov po premiére. Pre Schwimmera asi životná úloha. Atmosféra v ktorej "niečo visí vo vzduchu" sa dala v závere prakticky krájať. 100% HBO Max ()

Den všech dnů (2001) (E02) 

Kým pri "zachraňovaní Ryana" sa vyloďovalo na pláži, Band of Brothers do toho skočili z lietadla a bol to rovnako kvalitný masaker. Celú epizódu som absolvoval asi na tri nádychy a to som ju videl už niekoľkýkrát. Veľmi vysoký štandard si ale akcia udržala aj počas zneškodňovania delostreleckej batérie. Jednoducho luxus. 100% HBO Max ()

Carentan (2001) (E03) 

Okrem štandardne kvalitnej akcie, v ktorej sa už predviedla aj ťažká technika, sledujeme aj všetky možné druhy dopadov vojny na ľudskú psychiku. Mentálne zrútený vojak Blithe tvorí hlavnú osu príbehu, ale nie je to len o ňom. Záverečná scéna v "práčovni" je jednoduchá, ale neuveriteľne emočne silná. 100% HBO Max ()

Nováčkové (2001) (E04) 

V tejto epizóde som si svojho času uvedomil, ako strašne mi záleží na veteránoch z Easy Company. Keď Bull uviazol, bol som naozaj ako na ihlách. A ten pocit pretrval, a to napriek tomu, že už som túto epizódu videl. 100% HBO Max ()

Křižovatky (2001) (E05) 

Winters je top postava seriálu a úprimne ma mrzí, že sa presunul z prvej línie o poschodie vyššie. 100% HBO Max ()

Bastogne (2001) (E06) 

Jedna z najdrsnejších epizód. Pohľad medika celému dianiu dáva úplne iný rozmer. Mám pocit, že ma to zvalcovalo výraznejšie ako kedysi. 100% HBO Max ()

Bod zlomu (2001) (E07) 

V tejto epizóde funguje absolútne všetko. Neschopný veliteľ, sympaťák Lipton, ale aj "spojár" Speirs spolu vyskladajú mozaiku, ktorá demonštruje, že na vojne nie je ideálne a krásne. 100% HBO Max ()

Poslední hlídka (2001) (E08) 

Vojna sa blíži ku svojmu koncu a nikto nechce umrieť "posledným výstrelom". Stále sa ale nájde dosť debilných rozkazov a niektoré z nich je jednoducho lepšie ignorovať. Páčil sa mi kontrasť absolventa West Pointu a veteránov z Éčka. Fungoval aj Webster, ktorý vynechal Bastogne a Éčko mu to dalo dosť vyžrať. 100% HBO Max ()

Proč bojujeme? (2001) (E09) 

Silný diel. Toto je jednoducho potrebné vidieť. Všetci a povinne! 100% HBO Max. ()

Body (2001) (E10) 

Po naozaj nepekných záberoch v minulej epizóde a zdevastovanej Európe, ktorú sme vídali prakticky od Dňa D, je záver v krásnom rakúskom prostredí ako balzam na dušu. Vojna síce skončila, ale zbytočné úmrtia a nehody sú stále prítomné. Preto je divák až do konca v strehu, či sa s jeho obľúbencami na poslednú chvíľu niečo nestane. Záverečné prepojenie s výpoveďami, ktoré sme sledovali počas celého seriálu, bolo fakt silné. 100% HBO Max ()

Súvisiace novinky

Režisér Bonda našel další projekt

Režisér Bonda našel další projekt

12.10.2020

Cary Joji Fukunaga (Temný případ, Není čas zemřít) zdá se našel další ambiciózní projekt. Natočí totiž první tři epizody nové válečné minisérie Masters of the Air produkované Stevenem Spielbergem a… (viac)

Bratrstvo neohrožených se dočká pokračování

Bratrstvo neohrožených se dočká pokračování

12.10.2019

Společnosti Amblin Television Stevena Spielberga a Playtone Toma Hankse uzavřeli dohodu s Applem a oficiálně tak připravují obří válečnou minisérii Masters of the Air, která bude finální kapitolou… (viac)

HBO a Spielberg opět ve válce

HBO a Spielberg opět ve válce

23.01.2013

Ne ve vzájemné, samozřejmě. V druhé světové. A opět u toho bude jako spoluproducent Tom Hanks. Takže už je vám jasné, že po vynikajícím Bratrstvu neohrožených a ne až tak vynikajícím, ale pořád velmi… (viac)

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (viac)

Reklama

Reklama