Reklama

Reklama

Love, Death & Robots

(seriál)
Trailer 1
USA, (2019–2022), 7 h 45 min (Minutáž: 6–21 min)

Tvorcovia:

Tim Miller, Jennifer Yuh

Kamera:

Ken Seng

Hrajú:

Stefan Kapičič, Elaine Tan, Time Winters, Omid Abtahi, Christine Adams, Hakeem Kae-Kazim, Josh Brener, Gary Anthony Williams, Chris Parnell, Emily O'Brien (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(35)

Tim Miller a David Fincher sestavili antologii animovaných filmů, kde není nouze o děsivá stvoření, ďábelská překvapení a černý humor. (Netflix)

Recenzie používateľa IZFNP k tomuto seriálu (15)

Love, Death & Robots (2019) 

Netlifx, za tento projekt dostávaš sto zlatých bludišťákov. Antalógia, ktorá mi splnila seriálové a žánrové priania, o ktorých som ani nevedela, že ich mám. Umenie a kreativita a štýl a wow. Epizódy ako Sonnie's Edge, Zima Blue, Pop Squad, Bad Travelling, Jibaro či Beyond the Aquila Rift by pozdvihli aj inak priemerný seriál, ale zďaleka nemuseli, diely si idú stabilne 70 - 90 % a i tie "slabšie" prinášajú niečo nové či zábavné či nápadité či inteligentné (Ice Age, The Drowned Giant, When The Yogurt Took Over...). Vlastne tu niet jednej skutočne slabej epizódy a celkové tempo zakolíše max raz za sériu, pretože príbehy sú za sebou zoradené umne tak, že divák zažíva stále niečo nové a nemá sa kedy začať nudiť. Love, Death & Robots vlastne s kľudným srdcom radím medzi top seriály posledných rokov a dosť možno i medzi moje top seriály obecne. Jednoducho: ustrelilo dekel. Uber-mega-cool zábavný a svieži seriál, ktorý odporúčam všetkým kamošom a zatiaľ nikdy nesklamalo. ()

1. svazek (2019) (S01) 

Netlifx mi v 2019 prvou sériou Love, Death & Robots odpálil dekel. Antalógia, ktorá mi splnila seriálové a žánrové priania, o ktorých som ani nevedela, že ich mám - ale bolo mi to jasné už z prvého traileru. Umenie a kreativita a štýl a wow. Epizódy ako Sonnie's Edge, Zima Blue, Beyond the Aquila Rift či Shape-Shifters by pozdvihli aj inak priemernú sériu, ale zďaleka nemuseli, diely si idú stabilne 70 - 90 % a i tie "slabšie" prinášajú niečo nové či zábavné či nápadité či inteligentné. Vlastne tu niet jednej skutočne slabej epizódy a celkové tempo zakolíše možno raz? Príbehy sú za sebou zoradené umne tak, že divák zažíva stále niečo nové a nemá sa kedy začať nudiť. Love, Death & Robots vlastne s kľudným srdcom radím medzi top seriály posledných rokov a dosť možno i medzi moje top seriály obecne. Jednoducho: ustrelilo dekel. Uber-mega-cool zábavný a svieži seriál, ktorý odporúčam všetkým náročnejším kamošom a zatiaľ nikdy nesklamalo. ()

Na Sonnie si nepřijdete (2019) (S01E01) 

Moja najobľúbenejšia epizóda celého seriálu. Keď si niekto nie je istý, že chce seriál vidieť, pustím mu tento diel a sklapne. Ak si mám vybrať jednu epizódu, na ktorú by som rada videla spracovaný celý seriál, je to Sonnie's Edge. ()

Tři roboti (2019) (S01E02) 

Po Sonnie's Edge prichádza nový štýl kresby, nový žáner, nové pojatie. A strašne moc to funguje, tých 12 minút diváka nestihne nudiť a celé je to tak uletené a rozkošné a zábavné, že nemôžem inak, ako dať plný počet. ()

Svědectví (2019) (S01E03) 

Tretia epizóda, tretia zmena kresby, žánru a pojatia, a divák len sedí a pozerá a nechápe a, aspoň v mojom prípade, hrozne si to užíva. ()

2. svazek (2021) (S02) 

Epizódy jednotlivo fungujú a ukazujú poctivé remeslo, štýly animácie sú pútavé a každý kraťas má svojskú, vydarenú atmosféru, pohybujúc sa na škále od filozoficky či morálne náročných až po čistokrovný survival horor. Ako celok mi však príde, že z tých ôsmich epizód boli skutočne nápadité len dve? Myslím ten kreatívny "edge", ktorý mali mnohé epizódy prvej série. That being said, druhá séria je síce o chlp slabšia než prvá, ale stále sa jedná o super sci-fi zábavu, na ktorú nedám dopustiť. ()

Duch Vánoc (2021) (S02E06) 

Alien & Pan’s Labyrinth: Christmas Special. Jeden z naj dielov série. ()

Azyl (2021) (S02E07) 

Viem, že prvý a siedmy diel si nie sú zas tak podobné, predsa mi pripadá odvážne len na ploche 8 epizód hneď u 2 z nich postaviť príbeh na boji človeka s vražedným “domácim” robotom. Life Hutch má z dvojice navrch, aspoň že tak. ()

Utonulý obr (2021) (S02E08) 

Dumavá epizóda, ktorá sa mi ako ukončenie série veľmi páčila. Pre mňa jedna z dvoch epizód v sérii, čo mala tvorcovský presah a nebola len kvalitným sci-fi remeslom (druhou takou epizódou je "vianočný špeciál", zas úplne iný typ príbehu). Určitie nie najlepší diel, ale isto jeden z tých, čo skrátka zanechajú dojem ()

3. svazek (2022) (S03) 

That’s it - Love, Death & Robots už definitívne idú na môj top10 list. Epizódy z Volume 3 sa niekde opakujú, niekde inšpirujú a niekde sú úžasne originálne. Kvalitatívne o málo vyváženejšia a po stránke originality o niečo lepšia séria než Vol. 2, ale vlastne je to stále to isté - v tom najlepšom slova zmysle. U LD+R viete, čo chcete, a viete aj, že to dostanete. Ďalšia séria príbehov a nápadov má skrátka čo ponúknuť a ani jeden diel tu nie je sklamaním. A dosť ich tu je scifi orgazmom. Tento seriál je pre mňa zjavenie. ()

Děsivá výprava (2022) (S03E02) 

LD+R už ponúkol pár výborných epizód, i tak som však prekvapene pozerala, ako skvelý diel Bad Travelling je. Meno režiséra, ktoré som sa dozvedela až tu na čsfd, tak pre mňa bolo obrovským a nadšeným "už chápem" momentom.  Spolu s Jibaro top diely série, pri čom tento vizuálny, režijný, scenáristický a atmosférický majstrštyk patrí dokonca k tomu naj, čo seriál ponúkol. ()

Noc mini mrtvých (2022) (S03E04) 

Tieto krátke, zábavné a svojsky spracované epizódy LD+R si idem. ()

Tým zabijáků (2022) (S03E05) 

Ja sama si tento typ epizód moc nejdem, ale chápem, že v každej sérii majú svoje opodstatnenie, a určite chcem, aby v nich tvorcovia pokračovali. Je to fajn zmena a i keď teda v rámci môjho hodnotenia ide o najslabší príspevok Vol. 3, vôbec to neznamená, že ide o zlý diel. ()

V klenutých sálech pohřbený (2022) (S03E08) 

Na prvý pohľad tupý, na druhý však extrémne desivý akčňák. Démonické monštrá ničiace svety nemôžu sklamať. ()

Jibaro (2022) (S03E09) 

Za mňa jeden z naj dielov série a moje osobné Vol. 3 zjavenie - ten jeden diel, čo zanechá najvýraznejší dojem. Krutý, dojemný, mystický, poetický, originálny, rozprávkový, realistický, krásne animovaný - zmenu od klasických námetov a štýlov v poslednej epizóde vítam a oceňujem. Jibaro je spracovaním niečo nečakané a nové. Najlepšie zakončenie Volume 3, aké som si mohla želať. ()

Súvisiace novinky

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (viac)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (viac)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (viac)

Reklama

Reklama