Reklama

Reklama

Star Trek: Nová generácia - Série 1

(séria)
USA, (1987–1988), 20 h 28 min (Minutáž: 45–92 min)

Tvorcovia:

Gene Roddenberry

Hrajú:

Patrick Stewart, Jonathan Frakes, LeVar Burton, Denise Crosby, Michael Dorn, Gates McFadden, Marina Sirtis, Brent Spiner, Wil Wheaton, John de Lancie (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(25)

Zaujímavosti (12)

Star Trek: Nová generácia - Code of Honor (1987) (epizóda) (S01E03)

  • Počas interview v roku 2012 Brent Spiner o tejto epizóde povedal: „Bola to proste rasistická epizóda. Možno nie zámerne, ale vyzerala tak a vyznela tak. Bola to tretia epizóda, takže náhodou sme tú najhoršiu natočili hneď na začiatku a už nikdy sme nevytvorili nič horšie.“ (koba)

Star Trek: Nová generácia - Code of Honor (1987) (epizóda) (S01E03)

  • Jonathan Frakes o tejto epizóde povedal: „Najhoršia a najtrápnejšia, za ktorú by sa hanbil dokonca aj Gene, bola tá strašná rasistická epizóda z prvej sezóny... 'Code of Honor', ach Panebože!“ Neskôr túto epizódu nazval „rasistickou s*ačkou. (koba)

Star Trek: Nová generácia (1987) (seriál)

Star Trek: Nová generácia - The Last Outpost (1987) (epizóda) (S01E04)

  • Ferengové, kteří se poprvé objevují v této epizodě, měli být původně hlavními nepřáteli Federace. Tato myšlenka byla po odvysílání epizody zavrhnuta, protože na nich nebylo nic hrozivého. Wil Wheaton, představitel Wesleyho Crushera, to označil jako "pravděpodobně nejtrapnější představení záporáků v historii televizního vysílání". (mirliflore)

Reklama

Reklama