Reklama

Reklama

MacGyver

(seriál)
USA / Kanada, (1985–1993), 110 h 38 min (Minutáž: 45–49 min)

Tvorcovia:

Lee David Zlotoff

Hrajú:

Richard Dean Anderson, Dana Elcar, Bruce McGill, Robin Mossley, Elyssa Davalos, Michael Des Barres, Teri Hatcher, John Anderson, Dale Wilson, Bruce Harwood (viac)
(ďalšie profesie)

Série(7) / Epizódy(139)

Tajný agent MacGyver (RICHARD DEAN ANDERSON) je špecialistom pre extrémne náročné úlohy. Spolu so svojím nerozlučným priateľom Petom Thorntonom (DANA ELCAR) má neomylný čuch na hroziace problémy či katastrofy a dokáže sa zapliesť do každej nebezpečnej situácie. Pomáha ľuďom v ťažkostiach, zachraňuje ich ohrozené životy, ochraňuje nevinných, zabraňuje pred globálnymi pohromami či ekologickými katastrofami, marí zločinné plány zloduchov... To všetko s pomocou fenomenálnych znalostí zákonov fyziky a chémie, ktoré dokáže jednoducho, efektívne a prakticky využiť v reálnom živote tak, že ich aplikuje na bežné predmety každodenného života, aby mu pomohli „zázračne“ vyriešiť nebezpečnú situáciu. Máte problémy? MacGyver, preslávený svojou statočnosťou a všestrannými znalosťami, vynaliezavosťou, schopnosťami aj fyzickou zdatnosťou, neváha a prichádza okamžite riešiť vašu katastrofickú situáciu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa johnsnow k tomuto seriálu (20)

Pilot (1985) (S01E01) 

Seriál ktorý som  sledoval ako malý capart. A teraz som si ho rozhodol pripomenúť a skuknúť pekne rad radom. Pilot ešte nevedel kam sa uberať, vidno to najmä v scéne kde náš Mac vypáli pár rán z kalacha. Avšak zatiaľ čo úvodná pasáž je fajn, tak scéna z laborky nič moc a krom toho, že kyselinu náš Mac zastaví čokoládou je to na pilot nič extra. ()

Zlatý trojuholník (1985) (S01E02) 

Pasáž na vrakovisku ok, avšak po príchode do Barmy kde obyvatelia hovoria plynule anglicky a sú tvorené Číňanmi a Japoncami, je jasný dôkaz toho, že v týchto rokoch nikto neriešil, že danú národnosť nehrá herec danej národnosti, no a krom toho seroš naberie na obrátkach a keď to prepne do módu sedem statočných in 1, tak to je fakt cool, akurát súboj s generálom mohol byť dlhší. ()

Zlodej z Budapešti (1985) (S01E03) 

"Seš cigán?"-"Ne nebo o tom aspoň nevím, proč?"-"Protože jenom cigán umí chytit cigána" No síce predstava amíkov o tom ako vyzerá Budapešť aka územie za železnou oponou je komické ale inak je to fajn. Čo však musím vyzdvihnúť, je pasáž v prvej misii s koňom a vrtuľníkom, len za toto by som rúbal 5* ()

Hodená rukavica (1985) (S01E04) 

Prvá časť nám ukáže, na čo všetko sa dá využiť obyčajná mapa (a že toho je) v tej druhej sa vyberáme do bližšie nešpecifikovanej stredoamerickej zemi a zachraňujeme novinárku s ktorou sa náš Mac stihne aj poomacávať. Akurát mi hlava neberie, prečo keď pálili na tie sudy, tak just ten ich netrafili. ()

Korisť (1985) (S01E05) 

Podarený trezor to uznám. A taktiež zatiaľ asi najmacgajrovskejší diel.  Som zvedavý jak to ešte bude. ()

Svet podľa Trumba (1985) (S01E06) 

Macgyver a jeho vynálezy verzus banda mravuncoch. ()

Posledný boj (1985) (S01E07) 

Mac cestou k jazeru skríži plány bande zlodejov. najprv im pomôže ale potom im ukáže kto je tu šéf. Záverečná pasáž s lietadlom a súboj s tým šatkáčom cool na vtedajšie pomery. ()

Plamene pekelné (1985) (S01E08) odpad!

Už keď som bol malý ma málokedy bavilo, keď Mac bojoval svojimi vynálezmi proti prírodným živlom. A toto je diel k posraniu, takže síce nerád ale tu musím rúbať palec dole. ()

Márnotratník (1985) (S01E09) 

Návrat k Macovi po dlhej dobe a kurňajs to bolo hrozné, nebyť záveru a slušného odrbu policajtov, tak nie je o čo stáť. ()

MacGyver na odstrel (1985) (S01E10) 

Náš mac na začiatku zachraňuje generálku (a ja som celú dobu dumal na kerú riť mu bude tá markev a on ju proste zežral). Následne odpíli kdesi u arabášov fabriku a  tak sa stane cieľom nájomného vraha. Keďže má  po ruke starkého spoločne mu dajú na hubu a je to príjemná podívaná. ()

Nočné mory (1986) (S01E11) 

Náš Mac dostane látku z ktorej mu zadrbáva aby od neho východní nemčúri dostali info. Nebol by to náš mac aby s pomocou svojich vynálezov a mladej slečny ktorá vyzerala trošku ako sára Connorová z wishu dosiahol svoje. ()

V pasci (1986) (S01E12) 

Macovi sa úspešne podarí zdrhnúť z východného Berlína a verím, že vtedy to bola slušná popkultúrna narážka na bondovky.  No následne musí čeliť enemákovi ktorý ho uväzní v dome. Hold ale náš Mac mu vytrie kacúra. Ale pre mňa jedna z tých slabších epizód. ()

Koniec žiary (1986) (S01E13) 

Mac musí opäť čeliť katastrofe, čo ma až tak nebaví, ale našťastie sú tu aj ľudský nepriatelia a dve zvraty a hoci jeden je očividný jak sviňa, ten druhý celkom prekvapí. Takže dávam slabé 2*. ()

Odpočítavanie (1986) (S01E14) 

Na palube lode sa objavia bomby anáš Mac to musí ísť poriešiť, síce mu jedna z bômb zabije kamoša, ale behom  minúty ho to prejde a potom to porieši. Bomba teda riadne prešpekulovaná ale záporák bol jasný a ako celok slabšie. ()

Vždy, keď sa usmeje (1986) (S01E16) 

Námetovo to síce vyznie trošku o prde ale prevedenie je celkom podarené, najmä postava Peny ktorá zrejme nemá úplne vydarenú lebečnú výplň ale  vyprášila asi celý vojenský pluk.  Zrejme ale trénovala na Bonda. Záver slušný, len ten záporák taký meh. ()

Byť mužom (1986) (S01E17) 

Náš Mac vyrazí od Afganistanu a musí čeliť nielen sovietom, ale aj Afganskej milícii. Síce nie až tak akčné ako by som čakal, ale podarené a záver má aj menšie posolstvo. ()

Škaredé káčatko (1986) (S01E18) 

Námet super, len to prevedenie pokulháva. Slečinka dosť otravná, zúčtovanie so záporákmi slabé, riešenie so strelami super kebyže nám nepredostrú teóriu a potom si ju sami činmi znegujú (pretože povedali, že musia strely vypustiť naraz a nevypustili). Ale  pozerateľný diel o tom žiadna. ()

Pomalá smrť (1986) (S01E19) 

Síce pomalá epizóda ale má svoje plusy. Jednak tu máme krajinu Orientu (pravdepodobnosť, že to bolo fakt točené v Indii je nulová ale to je jedno), jednak prekvapí odhalenie jedného záporáka, a naozaj coolový detektor lži. A aj tá linka s jednorukým doktorom nie je na zahodenie. ()

Útek (1986) (S01E20) 

Náš mac sa pokúša zachrániť hošana z pod spárov pekných kuriev ale napokon zistí, že zachraňuje kurvu. Príjemný diel, len škoda, že tá ženská nakoniec zmenila stranu. ()

Súvisiace novinky

MacGruber se vrátí do akce?

MacGruber se vrátí do akce?

27.09.2016

Šílená komedie MacGruber (u nás jako Super Mac), která před šesti lety zparodovala MacGyvera, byla těžkým propadákem. Film vydělal jen 9 milionů dolarů, v dalších letech o něj ale byl takový zájem,… (viac)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (viac)

MacGyver se vrátí hned dvakrát

MacGyver se vrátí hned dvakrát

06.02.2016

Možná víte o tom, že se blíží seriálový reboot MacGyvera. Pilotní díl natočí James Wan (Rychle a zběsile 7), který o legendárním šikulovi básní už několik let, studio Lionsgate teď ale odhalilo… (viac)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (viac)

Reklama

Reklama