Reklama

Reklama

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Dej sa odohráva v roku 1327, v horskom opátstve v severnom Taliansku. Do opátstva prichádza františkánsky mních Viliam z Baskervillu, ktorého sprevádza mladý mních Adso z Melku. Ich návšteva je poznačená záhadným úmrtím mladého mnícha a opát, ktorý si všimol Viliamovho dôvtipu ho požiada, aby im pomohol vyriešiť príčinu jeho smrti. Viliam začne tušiť, že kľúčom k vyriešeniu môže byť knižnica v tvare labyrintu, ktorá sa v opátstve nachádza. Lenže nikto, okrem knihovníka, jeho asistenta a opáta do nej nemôže vstúpiť a vstup do nej je odopretý aj Viliamovi. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa brasek k tomuto seriálu (3)

Episode 1 (2019) (E01) 

Tak toto sa nedalo pozerať. Charakter inscenácie som ako tak prežil, ale zvyšok ma dávil ako zvratky po opici. Príbeh je vyumelkovaný (absolútne neodzrkadľuje dobu), charaktery postáv sú nezaujímavé a doslova kľajú oči (s originálom sa to nedá porovnať), dokonca postavy konajú proti nábožensky. Sklamanie! ()

Episode 2 (2019) (E02) odpad!

V druhom diely dramatizácia postúpila na vyššiu úroveň, ale zvyšok ostáva na úbohej úrovni ktorá poteší akurát tak adolescentov, ktorí nevideli ženské ňadrá. Inkvizícia vykreslená v takejto forme je zámerné klamstvo (preto odpad) za nejakým účelom (pokiaľ seriál financovali talianski komunisti či nemeckí luteráni tak chápem), ale inak je to obyčajný balast ako natiahnuť príbeh. ()

Episode 3 (2019) (E03) odpad!

Liberálne média ktoré útočia na katolícku cirkev si tento seriál vychvaľujú. Nedivím sa... ale u mňa je to hnus plný balastu a druhotriednych výmyslov. ()

Reklama

Reklama