Reklama

Reklama

Nie veľmi úspešný pesničkár Jack (Himesh Patel) chce zavesiť gitaru na klinec. Jeho  pesničky nikto nepočúva okrem jeho najlepšej kamarátky Ellie (Lily James). Všetko sa zmení keď ho počas záhadného globálneho zatmenia zrazí autobus. Zatmenie okrem iného spôsobí hudobnú katastrofu. Na párty, ktorú pre neho pripravili priatelia na počesť uzdravenia si zabrnká legendárnu pieseň "Yesterday" od Beatles. Notoricky známu melódiu nikto nespozná, priatelia sa tvária, akoby jednu z najznámejších piesní všetkých čias počuli prvýkrát v živote. Mohol by to byť nepodarený vtip, ale vyhľadávanie  v googli sa chová rovnako. O Beatles nie je ani zmienky, ako keby nikdy neexistovali. Jack vycíti svoju príležitosť. Stačí, keď si vybaví všetky hity legendárnych Chrobákov z Liverpoolu, a svet mu hneď bude ležať pri nohách. A ono to funguje! Dokonca tak dobre, že aj slávny Ed Sheeran (hrá vo filmeu seba samého), ktorý vezme Jacka ako predskokana na svoje turné, uzná, že tento chlapec odnikiaľ je oveľa talentovanejší než je on sám. Radosť Jackovi kazia len dve „maličkosti“ – vedomie, že sa dopúšťa celosvetového podvodu, a strata najlepšej priateľky Ellie. Tá má pocit, že by ho mala konečne prestať milovať, keďže jej láska je jednostranná, a so zlomeným srdcom ho pošle do L. A. natočiť najlepšiu platňu všetkých čias. Lenže keď spievate o tom, že k životu stačí iba láska („All you need is love“), môže vám to zrazu dosť zmeniť vaše priority. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (10)

Trailer 1

Recenzie (499)

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

British culture natolik vycizelovaná, že by se v ní neztratil ani Meky. Danny Boyle si užívá kýč napsaný Richardem Curtisem, Himesh Patel je autentický a Lily James je maximálně roztomilá (i když moje srdce tepe pro Kate McKinnon). Milovníci partičky z Liverpoolu budou pohlazeni. A fanouškům Roberta Carlyla spadne čelist. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Tak zajímavý nápad a rozjezd, od dua anglických velefilmařů, a ve výsledku je z toho pouze tuctová moralita o životních hodnotách, a že láska je nejdůležitější ze všeho. Nejvíce mě překvapil naprosto nevyužitý potenciál šlágrů Beatles, a hudby vůbec. On to není hudební film. Přičemž to od něj každý divák očekává. A klíčový handicap - nevýrazný protagonista v hlavní v roli, kterého třikrát přehraje i jeho filmová holčina. Dopadlo to tak proto, že jde o rychlokvašku se snahou svézt se na úspěchu Bohemian Rhapsody? Působí tak, a v podbízivosti divákovi se BR i podobá. Ale jinak takřka opačný výsledek z podobného receptu. ()

Reklama

Marze 

všetky recenzie používateľa

Body navíc dávám za nezničitelné melodie, jimž atmosféra stadionu ve Wembley ještě přidá na síle, už byla řeč. Svou roli sehraje také nevtíravě pohodová nálada a konečně i britský humor, jejž zastupují John Lennon, Harry Potter či zamítnutý název slavného Bílého alba Beatles, protože to by dneska narazilo – je totiž moc bílé. Na zajímavý výchozí nápad se přilepí zbytečná romance. Ed Sheeran jako hvězda do party dobře zapadá. Ze začátku příšerné nudné písně, mnoho vysvětlivek a vtipné probíjení se umělce k vrcholu jako odlehlý stan na fesťáku a koncert pro čtyři nudící se děti. Stylizace je odlehčená. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Neškodná prkotina, na ktorej sú dobré najmä pesničky (ale už nie ich prezentácia). To mi pripomenulo jeden dôležitý fakt, a síce že veľmi záleží aj na tom, kto spieva a ako spieva. Môže ísť aj o nesmrteľný hit, pokiaľ nie je výborná aj samotná prezentácia, tak ide všetko do hája. Dosť preto pochybujem, že by sa ten chlapík stal slávnym len preto, že spieva nesmrteľné hitovky Beatles. Nemal charizmu, nemal hlas, technika spievania iba priemerná a celkovo ma dosť rozčuľoval. Na druhú stranu mám ale slabosť pre Lily James, takže aspoň ten slabší priemer. 55/100 ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Celý film je založený na jednoduchom princípe: narvem tam čo najviac hitov od Beatles, okolo toho dám nejaký ľahko ošúchaný príbeh a bez problémov zarobím balík. Od skvelého režiséra ako je Boyle by som očakával niečo komplikovanejšie, takže v tomto prípade ide o sklamanie. Podobne ako je to s romantickou líniou, ktorá je úplne bez chémie so závanom kari ryže. Film nám ale priniesol aj prínos v poznaní, ako vyzeral typický Angličan v minulosti (Ed Sheeran) a ako bude vyzerať typický Angličan budúcnosti (Himesh Patel). ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (22)

  • Když Jack (Himesh Patel) přiletí z Los Angeles do Liverpoolu, na letištní hale je nápis „Liverpool International Airport“. Ve skutečnosti je však nápis na hale „Liverpool John Lennon Airport.“ (vojacekr)
  • Původně měla být premiéra 13. září 2019, ale premiéra byla přesunuta na 28. června 2019. (Varan)
  • Herečka Ana de Armas bola v traileri, ale do filmu sa nakoniec nedostala. Trailer, ale ostal pôvodný. Fanúšikovania zažalovali štúdio za klamlivý trailer a súd vyhrali. (Milsa)

Súvisiace novinky

Fanoušci Any de Armas žalují studio

Fanoušci Any de Armas žalují studio

23.01.2022

Pakliže se řadíte k fanouškům kubánské herečky Any de Armas (Blade Runner 2049, Není čas zemřít), jistě si dobře vzpomenete na kauzu, kdy se sympatická kráska objevila v trailerech na film Yesterday… (viac)

Spider-Man letí k miliardě

Spider-Man letí k miliardě

01.07.2019

Spider-Man: Daleko od domova má sice v Americe a ve zbytku světa premiéru až tento týden, stihl si však odbýt start v Číně, Hongkongu a Japonsku, který ho za první víkend vystřelil ke 111 milionům… (viac)

Reklama

Reklama