Reklama

Reklama

Tiché miesto: Časť II

  • Slovensko Tiché miesto 2 (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nevie sa, odkiaľ prišli, ale okamžite po invázií na našu planétu sa postavili na vrchol potravinového reťazca. Reagovali na ľubovoľný zvuk a jeho pôvodcu bleskurýchle zlikvidovali. Abbottovci prežili aj preto, že sa kvôli najstaršej dcére všetci naučili  komunikovať posunkovou rečou. Lenže ani to im nakoniec nepomohlo, priamy stret s votrelcami neprežil otec rodiny Lee (John Krasinski) a matka Evelyn (Emily Blunt) zostala sama s tromi deťmi (z ktorých jedno je nemluvňa) úplne sama. Pragmatickej Evelyn je jasné, že zostať nažive dokáže len s pomocou ostatných, ktorí prežili. A práve tu sa začína dej druhej časti Tichého miesta. Abbottovci opúšťajú svoju farmu, ktorá bola vďaka systému pomerne prísnych pravidiel relatívne bezpečným miestom. Vydávajú sa na extrémne nebezpečnú cestu, na konci ktorej snáď čaká niekto, kto im pomôže. Počas svojho putovania si však uvedomia, že rovnako veľké nebezpečenstvo ako od votrelcov z inej planéty, im môže hroziť aj od vlastných ľudí, ku ktorým upínali všetky svoje nádeje na záchranu. Ako hovorí cynický drsniak (Cillian Murphy), ku ktorému sa pridajú: „Ľudia, ktorí ostali, si záchranu rozhodne nezaslúžia. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (15)

Trailer 1

Recenzie (596)

classic 

všetky recenzie používateľa

Tiché miesto: Časť II” , je sequelom hitu z roku 2018, kedy som sa takpovediac dočkal: „Za málo peňazí, veľa muziky” , režíroval to nejaký Janko Krasinski, a už podľa priezviska bolo jasné, že mu korene siahajú až do Poľska, ale o to vôbec teraz nejde, ide najmä o to, že v jednotke sa s nami už musel rozlúčiť, a tak v pokračovaní sa tým pádom mohol poriadne sústrediť predovšetkým len na pobyt za kamerou, i keď sa na pár začiatočných minút v snímku ešte objavil, situovaných do pôvodu apokalypsy, kde znovu režíruje svoju sympatickú, anglickú manželku Emíliu Bluntovú, ktorá je tentokrát (mierne) odsunutá na vedľajšiu koľaj, keďže trochu väčšieho hereckého priestoru, sa dostane jednému z jej potomkov, a to buď Regan Abbottovej, alebo skrátka Marcusovi Abbottovi (akonáhle začnete daný snímok pozerať, o malú chvíľu hneď zistíte, o koho sa to jedná ?), pričom do úvahy prichádza taktiež i zoznámenie sa s novými postavami, keď zatiaľ by som podotkol, že najskôr sa tak uskutoční v singulári, a až následne potom je dosť pravdepodobné, že preživších bude oveľa viacej, ale kde sa vlastne všetci skrývajú, tak na to budú musieť prísť naši hrdinovia úplne sami/sama ? Len to by nesmeli zároveň mať v pätách svojich najväčších nepriateľov, a pritom tým nemyslím iba zmutované, mimozemské príšery, ale aj bežných "homo sapiens" , ktorí zatiaľ akosi extra zdivočeli. Čiže na jednej strane tu máme "Anjelov smrti" , ktorí sa neprišli hrať na Zem, ako E.T. Mimozemšťaň, a pre zmenu na strane druhej, zase číha ďalšie nebezpečenstvo zo strany obyčajného človeka, a včuľ si vyber, to je ako ísť rovno z blata do kaluže, no i napriek tomu jestvuje možnosť, že dokážu samé prekážky dajakým zázračným spôsobom obchádzať. / Po vizuálnej stránke sa počinu nedá asi vonkoncom nič vytknúť, t. j. i vizuálne efekty od Industrial Light & Magic, sú na veľmi vysokej úrovni, a to ani nehovoriac o mimoriadne dynamickej práci so zvukom, hlavne z pohľadu Millicent Simmondsovej, ktorá je v skutočnosti nepočujúcou. Pochválil by som tiež i kameramanku Polly Morganovú, ktorá vystriedala o čosi skúsenejšiu Charlottu Bruus Christensenovú. To sú všetko plusové body, že Krasinski dáva príležitosť ženám i za kamerou, aby sa mohli presadiť. Horšie to už je práve s jeho (ne)originálnym scenárom, ktorý je presne nastavený tak, aby som mu za to (neskoršie) strhával známky, či sa správa podľa nastavenej šablóny, ktorá zrejme ani ničím zvlášť neprekvapí... Mohol by som sa pýtať na niektoré charakterizujúce otázky, na ktoré by mi asi nikto neodpovedal, lebo ani postavy sa na ne nikdy neopýtali ! Mám reálny dojem, že táto nadchádzajúca séria, je zbytočnou jednohubkou, vhodná pre jedno pozretie ?  ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Po zvukovej stránke je dôležitou zložkou aj hudobný sprievod. Skladby stupňujú už aj tak vyhrotenú náladou a napätie, ktoré by sa dalo krájať a energicky do nich dodávajú život. A toho spomínaného napätia tu nie je pomenej. Ba naopak, Tiché miesto: Časť II je na ňom závislé, rovnako ako jeho predchodca. Lenže tu, zdá sa, tvorcovia stavili na ešte väčšiu mieru intenzívnosti. To je na jednej strane dobré, pretože tým neustále drží pozornosť divákov, na druhej strane sú potom niektoré až zbytočne príliš vypäté. To však nič neuberá z faktu, že ide o kvalitné predstavenie a rovnako ako Tiché miesto, sa aj jeho pokračovanie zaradilo medzi najlepšie horory súčasnosti. Veľký podiel na tom má aj herecké obsadenie, kde nemožno nájsť slabý článok. Všetci podávajú silné a kvalitné výkony. Film má všetko, čo sa dá od uspokojujúceho hororu očakávať, zrozumiteľný a naplňujúci príbeh, vybudovaný svet, veľa napätia, efektné ľakačky a silné zaujímavé postavy, ktorým stojí za to fandiť, ​​aby prežili. (30.4.2022) ()

Reklama

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

I řekl Bůh: Držte už piču! A bylo. Postapokalyptický film, který spěje ke třetímu dílu se spásou nebo mimozemským plavčíkem a dýdžejem se sluchátky v podobě  Matky pluků. Mýlím-li se, dám si dva otčenáše, velmi potichu. Nejlepší na dvojce bylo tiché kino, bylo nás totiž celých pět. Znovu do stejné, stejné, stejné, ano zejména stejné, řeky nevstupuj. Tři, samozřejmě příznačně a v očekávání epičské trojky. ()

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Velmi solidní pokračování, v němž se sice jen variuje všechno to, co už nastavil první díl, nicméně stále ve velmi poutavé formě a bez hluchých míst. A Cillian Murphy byl  výborně zvolenou posilou obsazení. Jen teda musím přiznat, že ač jsem nějaká pochybná rozhodnutí postav v jedničce relativně přijímal, zde už jsem párkrát opravdu musel kroutit hlavou. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Skoro stejně jednoduché a přímočaré, jen s výživnějšími a více over-the-top momenty, které jedničce povětšinou chyběly a nebo se nesly v trochu jiném, více komorním duchu. Některé věci jsou zajímavě vyobrazené (ostrov, přístavní vyvrhlové), ale trestuhodně opomenuté je jakékoliv vysvětlení "kde, jak, proč". Stejně tak se vlastně nedozvíme nic o emzácích. Je to zase jenom survival s rodinnými hodnotami. Avšak velmi suverénně natočené s několika senzačními kamerovými prostocviky bez střihu, které to přece jen strhávají směrem vzhůru. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (11)

  • Chlapec, který byl vysvobozen z pasti, která mu rozdrtila nohu, v dalších záběrech normálně běží. (PROCESOR)
  • John Krasinski (Lee Abbott) v rozhovore priznal, že štúdiu Paramount hneď po dotočení prvého dielu povedal, že nechce ani písať, ani režírovať ďalší diel, lebo prvá časť pre neho bola neuveriteľne osobná. Nakoniec ho presvedčila jeho manželka Emily Blunt (Evelyn Abbott), že ak natočí a napíše s rovnakou láskou aj druhý diel, tak sa do svojej role vráti aj ona. Po natočení filmu Krasinksi uviedol, že druhý diel je lepší ako ten prvý. (bichalmajus)

Súvisiace novinky

Třetí Tiché místo mění režiséra

Třetí Tiché místo mění režiséra

12.01.2022

Po komerčním úspěchu hororu Tiché místo z roku 2018, který s rozpočtem 17 milionů dolarů vydělal celosvětově 350 milionů, i jeho loňského pokračování, které stálo 60 milionů a utržilo i navzdory… (viac)

Z Black Widow je megahit

Z Black Widow je megahit

12.07.2021

Navzdory přetrvávajícím dopadům pandemie Covidu začínají kina pomalu ale jistě ožívat. Důkazů byste jen za poslední dva měsíce našli hned několik, ať už souboj legendárních monster Godzilla vs. Kong,… (viac)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (viac)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (viac)

Reklama

Reklama