Reklama

Reklama

The Haunting

(seriál)
Trailer 1
USA, (2018–2020), 17 h 55 min (Minutáž: 43–71 min)

Tvorcovia:

Mike Flanagan

Predloha:

Shirley Jackson (kniha), Henry James (kniha)

Hrajú:

Carla Gugino, Michiel Huisman, Elizabeth Reaser, Henry Thomas, Paxton Singleton, Victoria Pedretti, Mckenna Grace, Oliver Jackson-Cohen, Kate Siegel (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(19)

Obsahy(1)

Dej tohto seriálu z dielne Netflixu sa odohráva okolo 7 člennej rodiny Craineových, ktorí v minulosti bývali v záhadnom starom dome zvanom Hill House. V jednu osudnú noc po čudnej smrti matky vezme vystrašený otec rodiny všetkých svojich päť detí narýchlo preč z domu a už nikdy sa tam nevráti. Navyše, deťom o smrti ich mamy odmietne čokoľvek povedať. Po 26 rokoch za podivných okolností spácha samovraždu jeden zo súrodencov a ostatní musia konečne začať čeliť svojim démonom, ako aj zlu v Hill House, ktoré s nimi zďaleka neskončilo. (Lapedro)

(viac)

Recenzie používateľa poppy75 k tomuto seriálu (2)

Dům na kopci (2018) (S01) 

psychologicky horor...prve dve casti ma nezaujali...v polovici serie sa to zacalo lamat,a vrcholom bola pre mna jednoznacne 9ta cast...celkovo seria nebola zla, ale ani 100% vyborna...podla mna by stacilo 5 dielov, vynechat zdlhave psychoanalyzy podavane doslova po lopate ,a aj niektore sceny mi prisli uplne zbytocne...dej by tak ziskal trochu viac dynamiky...pretoze je skoda, ze ked sa deju zaujimave veci,tak su vzapati doslova zabite niecim nudnym... dej? /spoiler/...mate pocit,ze sledujete horor o dome plnom duchov...v skutocnosti sme sledovali smutny pribeh rodiny, ktora sa na par mesiacov nastahovala do domu, ktory mali rodicia rekonstruovat-a u matky sa pod vplyvom ciernych plesni rozvinula dusevna choroba a ona sa  zblaznila a pokusila sa otravit vlastne deti, pricom susedovych dcerku aj zabila...a otec zarmuteny jej cinom a naslednou samovrazdou ,kryl jej cin a radsej nechal na seba dopustit hnev deti a odcudzenie s nimi...deti pod vplyvom toho vsetkeho vyrastli s psychickymi problemami...a skutocni duchovia boli prizraky tajomstiev a bolesti ich rodiny...vlastne scena, kde theodora pride na to, ze jej mala pacientka bola zneuzivana pestunskym otcom a zazitok si pretransformovala do ducha smajlika-lebo smajlika jej pripomenali kazy na dreve na plafone, na ktory pozerala pocas zneuzivania-tak presne takymto sposobom sa vynarali duchovia pre rodinu cranovcov... otec by si zasluzil po pyskoch-lebo deti mu rozpravali o duchoch, kricali od strachu, mali nocne mory, manzelka sa mu pomiatla, mala vidiny-a on aj napriek vsetkemu zostaval s nimi v tom plesnivom dome :-( ...cierne plesne dokazu byt az smrtelne...takze vdychovanie ich sporov malymi detmi a obyvatelmi domu privadzalo halucinacie...logicke vysvetlenie, ake by dal aj steve... par veci si stale neviem vysvetlit -napr. izba za cerveneymi dverami-preco v poslednom dieli sa tvrdilo,ze sluzila vsetkym, ale kazdy ju mal v spomienkach uplne inak zariadenu?...preco od nej jedinej neboli kluce?...opravar hodin-krutil pomocou hodin casom ako sa mu chcelo? /kedze vtedy liv videla aj buducnost svojich deti/...preco theodorina milenka rozpravala pribeh, ktory zjavne bol pribehom jedneho z predoslych obyvatelov hill house? odkial o tom mohla vediet?....takychto veci nad ktorymi musim premyslat tam bolo viac.. rozhodne pomohlo aj striedanie casovych a dejovych liniek, vratane vracanie sa k scenam z predchadzajucich dielov a ich doplnenie-ked nam bola udalost naservirovana ako celok az neskor, dokonale to pomohlo ku gradacii deja.. carla gugino samozrejme zas exceluje... demolacne gule a nasledny poziar, aby sa aj poda vycistila-to je jedine,co mi pride na um pri pocuvani, sledovani ducharskych pribehov...a problem solved..."strach je vedome vzdanie sa" "staci sa nepozerat"... ()

Záhadné sídlo Bly (2020) (S02) 

od 5 casti to bol strasny bordel, ktory skoncil hollywoodskym zaverom v 9 casti, co uz bolo cez ciaru...akoze fakt-doteraz mi hlava nebere kto kde ako preco a o com to bolo a kde to vlastne zahynuli rodicia a co ta petova matka a mrtvy odvrhnuty snubenec atd atd...je trapnou vizitkou reziserov, ze z udajne hororoveho pribehu ma zaujal a najviac na mna zaposobil lesbicky pribeh vychovavatelky a zahradnicky...opakujem-mal to byt horor ! ...herecky a zjavovo najviac ocarila tˇnia miller...a mala amelie bea smith... ()

Súvisiace novinky

Tvůrce Hill House chystá Zánik domu Usherů

Tvůrce Hill House chystá Zánik domu Usherů

06.10.2021

Po úspěchu se dvěma řadami seriálu The Haunting a následně s novou minisérii Půlnoční mše oznámil režisér a scenárista Mike Flanagan další, celkově již pátý projekt pro streamovací službu Netflix.… (viac)

The Haunting Of Hill House se vrátí

The Haunting Of Hill House se vrátí

21.02.2019

Populární hororová série The Haunting of Hill House, která loni přistála na Netflixu a okamžitě si získala srdce mnoha diváků i kritiků, se vrátí. Druhá série se bude jmenovat The Haunting of Bly… (viac)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (viac)

Nominace na 76. Zlaté glóby

Nominace na 76. Zlaté glóby

06.12.2018

Nominace na 76. ročník Zlatých glóbů byly čerstvě oznámeny a vy po nich teď nejspíš budete mít ještě více otázek, něž kolik jste měli před nimi. Mezi pěticí nejlepších dramat se totiž objevily filmy… (viac)

Reklama

Reklama