Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Císař Marcus Aurelius (Alec Guinness), který cítí blížící se smrt, určí věrného Livia (Stephen Boyd) svým nástupcem. Livius chce pokračovat v jeho zásadách v naději, že nastolí nekonečný mír. Ovšem ještě je tu syn Marca Aurelia, Commodus (Christopher Plummer). Jeho stoupenci zavraždí Marca Aurelia dříve, než oficiálně prohlásí Livia svým nástupcem a tím zajistí Commodovi trůn. Krutý Commodus se ujímá vlády, vyžene svou setru Lucillu (Sophia Loren) a Livia z Říma a svými činy vyprovokuje vzpouru východních provincií. To je začátek pádu Říše římské… (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (92)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Je jasné, kde zobral inšpiráciu Gladiátor (2000), minimálne čo sa konca týka. Áno, Commodus ako zlý a ohrdnutý syn je vďačný námet... Celý príbeh bol však utopený v nudných a jalových dialógoch a v dejových linkách, ktoré vôbec nebavili - veľa politiky na úkor jednotlivých postáv. Potom keď už došlo na sľúbenú drámu, som bol už tak otrávený, že som sa dokázal tešiť iba ak tak z blížiaceho sa konca. Ešteže tam hrala S. Loren, aspoň bolo na čo pozerať. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Veľkolepý historický film so známymi tvárami tej doby (Loren, Mason, Boyd, Plummer). Veľkolepé kulisy, zo začiatku netypické (o to zaujímavejšie) zasnežené prostredie pre Rimanov, pekná výprava, súboje tiež obstoja na tú dobu. Bitka na vozoch bola zaujímavá až pozoruhodná, ľutujem však tie kone. Mínusom je otravná hudba a neskutočne dlhočizná stopáž, ktorá robí problém pri koncentrácii. Veľa scén je zbytočne preťahovaných, aj tie (auto)monógy si mohli tvorcovia odpustiť. Oveľa kratšia stopáž a držanie sa viac histórie by filmu len prospeli. ()

Reklama

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Po většinu své, trochu dlouhé, stopáže, je tento film dobrý. Krásná Sophia Loren, výborná hudba a vcelku slušné herecké výkony. Jednu chvíli jsem uvažoval i o maximálním hodnocení. Jenže ten konec mi přišel tak natahovaný, že mě to znudilo. Takže za mě jen velmi slušné 4 * s tím, že kdyby se to zkrátilo o nějakých 20 minut, vůbec nic by se nestalo a já bych mohl jít na maximum. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Slušne povedané "inšpirácia" pre GLADIÁTORA. Pompézna výprava, krásne zábery, niekoľko dychberúcich akcií... Rímska ríša zanikala dlho a aj film je pomerne vleklý žijúci z posadnutosti samím sebou. Napriek tomu, že je to pomalé a že Sophia Loren vypúšťa z úst len samé patetické preslovy, vidieť v tom kusisko dobrej filmarčiny. A na tú dobu je to fakt neuveriteľná pastva pre oči... ()

kajas 

všetky recenzie používateľa

První klasický historický velkofilm, který se ke mně dostal, byl bohužel zklamáním. Množství davových scén ještě není zárukou kvalitní podívané, stejně jako přítomnost tehdejších hereckých hvězd (kterým někdy scénář předepisoval opravdu hloupoučké repliky). Také se tu hodně jezdí na koních a během cesty spolu postavy po několik minut nepromluví ani slovo, takové scény diváka dost ubíjejí. Scottův "Gladiátor", se kterým nelze nesrovnávat, je vyspělejší minimálně po herecké a scenáristické stránce. ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (26)

  • Symbol, ktorý Timonides (James Mason) nosí na krku, je staurogram, ranný symbol kresťanstva. Je to jediná zmienka o kresťanstve v tomto filme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama