Reklama

Reklama

Noc Oscarov

(relácia)
  • Česko Oscar 2018 (viac)
TV spot
Publicistický
USA, 2018, 239 min (Alternatívna 90 min)

Réžia:

Glenn Weiss

Scenár:

Megan Amram

Účinkujú:

Jimmy Kimmel (moderátor), Steven Spielberg, Viola Davis, Willem Dafoe, Woody Harrelson, Richard Jenkins, Christopher Plummer, Sam Rockwell, Armie Hammer (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Sledujete naživo 90. ročník odovzdávania najprestížnejších filmových cien z Hollywoodu. Na začiatku každého roka sa pozornosť celého zábavného priemyslu a všetkých filmových fanúšikov uprie na nadchádzajúce udeľovanie Oscarov. Všeobecné očakávania vrcholia priamym prenosom zo slávnostného galavečera, kde sa ceny americkej Akadémie filmových umení a vied (Academy of Motion Picture Arts and Sciences, AMPAS) udeľujú. Milióny milovníkov filmu netrpezlivo sledujú očarujúci ceremoniál, pri ktorom sa rozdeľujú najprestížnejšie ocenenia vo svete kinematografie. Každoročné odovzdávanie Oscarov sa stalo najslávnejšou aktivitou Akadémie filmových umení a vied. Oscary sa udeľujú pravidelne od roku 1929, v roku 2018 budú teda vyhlásené výsledky jubilejného 90. ročníka. V priamom prenose z divadla Dolby Theatre v Hollywoode sa v nedeľu 4. marca 2018 aj diváci televízie Doma dozvedia, ktoré snímky a tvorivé osobnosti si v 24 kategóriách odnesú legendárnu zlatú sošku... Galavečerom bude divákov už druhý rok po sebe sprevádzať americký moderátor a komik Jimmy Kimmel. Rovnaký úspech sa doposiaľ podaril iba hercovi a komikovi Billymu Crystalovi, ktorý odovzdávanie Oscarov moderoval v rokoch 1997 a 1998. Priamy prenos sa bude vysielať vo viac než 225 krajinách a teritóriách po celom svete. Zo štúdia v Záhorskej Bystrici sa divákom Doma bude prihovárať moderátor Roman Juraško, ktorý v štúdiu privíta aj naozaj exkluzívnych hostí – módnu stylistku Zuzanu Kanisovú a herca Mareka Majeského. (TV Doma)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (64)

Laxik 

všetky recenzie používateľa

Nevýrazný Kimmel, křečovité opakování ohraných fórů (kdo zapomene zmínit Meryl, jako by nebyl; špatná obálka; vodní skútr), ale naprosto luxusní prezentující výsledků, fajnové montáže a společensko-politický leitmotiv, který se v 80 % držel selského rozumu a dobrého vkusu. Příště si ale asi radši schrupnu... leta by to uváděl Kumail. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

So streamom to bolo tento rok výnimočne zúfalé, tak som (popri tom sekaní a vypadávaní) viacmenej úplne rezignoval na snahu užiť si show a sledoval doslova len odovzdávanie cien. Som rád za Rockwella, Deakinsa, del Tora, trochu ma mrzia Bilboardy aj Margot, a pri vyhlasovaní kategórií originálny scenár a najlepší film som zostal obarený. Som to fakt nečakal. Hodnotenie pridám po zhliadnutí záznamu. Edit: Tak najlepšiu ďakovačku mal Kimmel :D. A po ňom tvorcovia efektov k Blade Runnerovi - tomu sa povie úprimná radosť. A režisér Icarusa - nikto šťastnejší v sále ani nebol, normálne som mal radosť zaňho. A to som ten film nevidel. Celkovo to samozrejme slabšie bolo, hlavne oproti silnému predošlému ročníku. Čo sa týka show, humoru, songov (najviac ma bavil Bernal, a spomienka na zosnulých, samozrejme). Najlepší vtip bolo asi #oscarssoblack s Mayou Rudolph, a po tom "Do you have any pot?" A tak celkovo ma najviac zasiahlo, že Frances vyfúkla oscara Margot. Že som si ani nestihol uvedomiť, že najlepší výkon vlaňajška podala Sally Hawkins. By som jej ho dal za všetko kde som ju kedy videl - by pre ňu mohli vyrobiť špeciálnu kategóriu, kde by bolo možné dostať cenu aj za účinkovanie v Paddingtonovi. A vyhli by sme sa tej záverečnej šaškárni. Ps: Povedal som si, že k #metoo sa vyjadrovať nebudem, ale predsa, strašne strašne mi chýba, aby niekto verejne poukázal na rozdiel medzi kauzou Weinstein a kauzou Spacey. To už odbáčam, každopádne o pár rokov sa možno opäť začne k preukázaniu viny používať prezumpcia neviny. Bolo by fajn. ()

Reklama

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Nad celým přenosem jako by se vznášel "duch" loňského "faux pa" při předávání cen, což mělo velmi negativní vliv na divácký zážitek. Přišlo mi, že všichni, od moderátora až po herce, jsou jaksi opatrnější, pročež většina přenosu byla velká a strojená nuda. Co se samotných cen týče, Akademie se ve svých výběrech vážně začíná rapidně horšit! ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Už roky zásadne nesledujem priamy prenos plný reklám a strojenej nudy. Sledujem to na druhý deň cez archív, kde všetku reklamu pretočím. Ak mám komentovať program, tak nebol úplne najlepší, chýbalo mi viac humoru, ale moderátor J. Kimmel mi sedí. Minulý rok bol vtipnejší, to je fakt. Spevácke čísla ma veľmi neoslovily, dosť nudné a strojené. Najväčší problém vidím v tom ako Oscary strácajú svoju iskru a prestíž tým, že každý rok dávajú ceny slabším a slabším filmom...Nikdy doteraz sa mi nestalo aby som ignoroval oscarové filmy alebo ich priemerne hodnotil! Začalo to priemerným filmom Birdman, potom Spotlight, minulý rok opäť nevýrazný Moonlight a teraz vrchol Tvár vody... 4x po sebe priemerný pre mňa absolútne nezaujímavý film, to nebolo zvykom. Ešte donedávna bol oscarový film pojmom, dnes mám pocit, že prišla doba, keď si musím rozmyslieť či chcem oscarový film vidieť.13 nominácií filmu Tvár vody jednoducho nepochopím, ale i ostatné filmy neboli nič moc. Fandil som Dunkirku a Trom bilbordom, fajn bola i Ja Tonya. Všetko ostatné dosť priemerné. Prečo hodnotím štyrmi hviezdami? Program bol viacmenej fajn, ale veľmi ma potešil filmový zostrih fakt nádhera , potešil i G. Oldman, S. Rockwell a rozosmial W. Beatty. Zase...70%. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Klasika. Jednou se řeší Trump, pak nenominovaní Afroameričané. A na pódiu se střídají plamenné proslovy, kdy ten mluví o homosexuálech, další o Mexičanech, o smrtelně nemocných, další o právech žen.. A logicky musí těšit, že se právě kauza MeToo a hnutí Time’s Up nepromítly tak výrazně jako v případě Zlatý glóbů nebo britských cen BAFTA. Přesto jsou všechna ta silná gesta a teatrální potlesky k uzoufání. Nejvíc to ilustruje feministická výzva Frances McDormand, která nebyla spontánní, ale jednoduše teatrální. Proboha, chudáci přítomní muži. Nejprve Kevin Spacey, teď Casey Affleck. Smutné. Absurdní. Co se cen týče, pojítkem předávání byla uměřenost. Projevila se v početním rozdělení. Za sebe jsem rád za herecké ceny, vesměs souhlasím, pár filmů jsem ovšem postrádal, naopak příběh nevidomé outsiderky a vodního chlapíka raději nekomentuju, i proto nechápu ignorování Martina McDonagha, který výtečně napsal a zrežíroval příběh o bolestné ztrátě a dle hlavní hrdinky liknavosti kanceláře šerifa. Díky i za Rogera Deakinse, který se dočkal po čtrnácti nominacích. Celkově to má nicméně pořád šťávu a atmosféru. A já prostě Hollywood žeru. Jen příště prosím bez hesla: opatrnost na místě!! ()

Galéria (23)

Reklama

Reklama