Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark Hogancamp (Steve Carell) sa stane svedkom a obeťou brutálneho prepadnutia, pri ktorom utrpí ťažké poranenia hlavy a stratí pamäť. Zdá sa, že Markov zdravotný stav je nevyliečiteľný a spomienky na minulosť navždy stratené. Podlieha paranoji a nedokáže komunikovať s okolitým svetom. Pri zúfalom pokuse nájsť vnútornú rovnováhu či vlastnú minulosť, začne si intuitívne vytvárať nový svet a v ňom alternatívny život. V dome a na záhrade si postaví podivné zmenšené mesto Marwen a zabýva ho bábkami, medzi ktorými je aj on sám – Mark ako hlavný hrdina. A je to hrdina bez hraníc, ktorý sa v ničom neobmedzuje. Osud ho pripravil o spomienky, ale nie o fantáziu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (80)

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

na Marwen jsem se těšil od prvního traileru,který sliboval další typicky Zemeckisovskou podívanou.A tou Welcome To Marwen opravdu je.Zemeckis je stále hračička a vizionář a tady nabízí další doposud neviděné.Bohužel to je ovšem to jediné co tu funguje na 100%.Ač je film inspirován skutečností,po emocionální stránce ani zdaleka nefunguje tak jak by měl a to je velká škoda.Carell se sice snaží seč mu síly stačí,ale bohužel je sám.Ze všech postav (a že jich tu není zrovna málo) je on tou jedinou životnou a snímek tak nevyužívá sílu původního příběhu...60% ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Na tohle jsem se fakt tesil. Relativne zajimavej namet podle skutecnejch udalosti, Carell zase jednou predvadejici, ze neni jen komedialni hovado, skvelej reziser a hlavne naprosto skvelej, pohodovej trailer. No a jak to tak s temahle velkejma ocekavanima bejva, vysledek je trochu zklamani. Spis trochu vic. Carell do toho sice dava maximum, jenze tezko muze poradne hrat, kdyz nema co hrat. Navic i pres super sympataka Carella jeho postava zrovna dvakrat sympaticka neni a co si budem povidat, ve filmu uz byly k videni daleko vetsi lidsky tragedie, takze to, ze nekoho serezali do amnezie, protoze nosi damsky boty, nepusobi jako nejaky sileny drama. Mozna si to ale Zemeckis uvedomoval, takze je tu kladenej velkej duraz na tu animovanou cast, ktera je fajn, akcni, krvava, misty vtipna, vzhledem k tomu, ze asi nemusel resit pristupnost, tak se tu docela vyradil. Skoda je, ze se tvurci nebyli schopny rozhodnout, jestli to ma bejt teda smutny drama nebo komedie, takhle je to tak na pul cesty. Jako celek se na to sice docela dobre kouka, film nudi malokdy, ale vic nez tri hvezdicky to proste neda, na to je ten scenar az moc jednoduchej. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Toto dielo som si okamžite zamiloval. Tie prechody z animácie do reálneho sveta sú božské. V tomto filme nájdete kombináciu hraného a animovaného bábkového stvárnenia. Musím povedať, že príbeh hlavného hrdinu celkom strká do pozadia fiktívny a strhujúci príbeh bábkových bábik. Bol by som určite radšej, keby tieto príbehy boli oddelené každý v samostatnom celovečernom filme, pretože obaja príbehy si zaslúžia pozornosť. Veľmi podarení film inšpirovaný skutočným životom, ktorý približuje skvelým spôsobom útrapy duševnej choroby. Rozhodne to stojí za zhliadnutie. Plusy - animácie a animačné efekty, spojenie bábok a reálnych tvárí, čo je jedinečné, dobrý herecký výkon Steva Carella a dobrá réžia. Jeden z najlepších filmov roku 2018. ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Docela jsem příjemně překvapená, čekala jsem to o dost horší. Zemeckis je u mě pan režisér, tohle není zrovna jeho nejpovedenější film, ale je v tom hodně cítit jeho práce. Rád experimentuje a tohle byl velký experiment, vizuálně navíc skvěle natočený, ale příběhově hodně slabý. Mark Hogacamp je pro mě taková záhada, mrzelo mě, že se režisér nevěnoval více jeho životu a vrcholem filmu by bylo to jeho napadení, takhle se Zemeckis věnoval tomu co ho baví. Dával život neživým věcem přesně tak jak to Hogacamp viděl, ale já bych raději poznala hlavní postavu a ne neživé barbíny. Je to takové 50 na 50. Steve Carell je navíc v té roli super, hodil se do toho, ale už jsem ho viděla v daleko lepších rolích. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Námet o chlapíkovi, ktorý sa traumatickej udalosti uteká do svojho fantazijného sveta mi pripomenul Gilliamovho Kráľa rybára. Akurát tentoraz si hlavný hrdina svoje predstavy aj zhmotňuje vo forme miniatúr, ktoré si fotí, vďaka čomu nie je považovaný za divného exota, ale získa určitý obdiv ako umelec. Príbeh hlavného hrdinu je síce dojímavý, ale kľúčové dramatické momenty sú stvárnené v jeho fiktívnom svete v ktorom namiesto hercov vystupujú male figuríny. Vďaka tomu tieto scény na mňa nepôsobili dostatočne emocionálne. V tých pár dramatických scénach v ktorých má možnosť sa predviesť aj Steve Carell, len smutne pozerá do blba. Kráľ rybár ma tiež nenadchol neustálymi únikmi do fiktívneho sveta, ale po emocionálnej stránke bol oveľa dojímavejší vďaka intenzívnemu výkonu Robina Williamsa. Pritom sa u Welcome to Marwen scenáristi riadne nadreli pri snahe o prepojenie reálneho sveta s Marwenom. Fanúšikovia série Návrat do budúcnosti sa dočkajú gigantického pomrknutia v podobe rekonštrukcie jej najslávnejšej scény pri hodinách. Výsledkom je netradičný film u ktorého by som privítal, keby sa častejšie venoval reálnemu svetu a ich postavám namiesto rôznym predstavám. Zdá sa, že Zemeckisa už nadobro zaujíma len vizuál na úkor príbehu. P.S: Ten absolútny nezáujem divákov o tento film ma aj tak prekvapil. 5/10. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo od 14. srpna do 19. října 2017 v Maple Ridge a Vancouveru v Kanadě. (ČSFD)
  • Při první návštěvě Marwenu lze na hospodě s názvem „The Ruined Stocking“ vidět logo Pilsner Urquell. (MartinS96)
  • Stroj času má podle požadavku umět odletět 15 milionů světelných let. Jenže světelný rok je jednotka vzdálenosti, tedy by nešlo o stroj času. (jujec)

Reklama

Reklama