Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark Hogancamp (Steve Carell) sa stane svedkom a obeťou brutálneho prepadnutia, pri ktorom utrpí ťažké poranenia hlavy a stratí pamäť. Zdá sa, že Markov zdravotný stav je nevyliečiteľný a spomienky na minulosť navždy stratené. Podlieha paranoji a nedokáže komunikovať s okolitým svetom. Pri zúfalom pokuse nájsť vnútornú rovnováhu či vlastnú minulosť, začne si intuitívne vytvárať nový svet a v ňom alternatívny život. V dome a na záhrade si postaví podivné zmenšené mesto Marwen a zabýva ho bábkami, medzi ktorými je aj on sám – Mark ako hlavný hrdina. A je to hrdina bez hraníc, ktorý sa v ničom neobmedzuje. Osud ho pripravil o spomienky, ale nie o fantáziu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (80)

castor 

všetky recenzie používateľa

Robert Zemeckis je bezpochyby pojmem. Jenže kromě toho, že je skvělý vypravěč, si dlouhé roky libuje v technologickém experimentování a prozkoumává pestré možnosti současné animace. A právě tím opakovaně naráží. I tady volí hranou podobu s animací. Znovu v tom byly ambice, znovu ale selhal zejména scénář. Fotograf Steve Carrell přežil útok skupinky primitivů. Odnesl si ovšem značné poškození mozku, přišel o veškeré dosavadní vzpomínky a žije sám obklopený figurkami a úctyhodným modelem belgické vesnice z období druhé světové války. Nechybí v ní on coby hrdinný kapitán, sličné dívky i pětice násilníků, kteří mu zranění způsobili. Imaginární svět, který mu pomáhá s traumatem. Když jsme v Marwenu, koukáme na dlouhé ženské nohy a kopeme nácky do zadku, je to radost pohledět. Zemeckis umně prolíná reálný i animovaný svět v jednom záběru, jenže jednoduše předkládá příběh, který spoléhá jen a pouze na svůj dechberoucí vizuál. Přitom je tu i Carrell v reálu, který má s blížícím se soudem projít „proměnou“, která ovšem nestrhne a dění okolo něj je zoufale nevýrazné. Bída je to i s vedlejšími postavami. Prostě hračička Zemeckis v posledních letech ztratil schopnost navázat kontakt s divákem a úsilí věnuje zejména trikovým exhibicím. Emoce tu zapůsobí jen na pramálo diváků, humor schází a průhledný příběh je místy až moc ubulený. Škoda. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Zhltol som to ako malinu. Oldschoolovo, typicky Zemeckisovsky (aj ked tentoraz omnoho komornejsie) vyrozpravany skutocny pribeh s paradnou stylizaciou. Je to silne v myslienke, pribehu a forme (aj ked mozno nie kazdemu sadne). Navyse je tam lietajuci stroj casu, coolove kosenie nackov a aj mila brutalita. Carell samozrejme vynikajuci. Tieto vazne polohy mu sadnu viac nez tie komedialne. Ten hejt kritiky vobec nechapem. Alebo uz je vazne zakazane rozpravat podobne pribehy od srdca? ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Toto dielo som si okamžite zamiloval. Tie prechody z animácie do reálneho sveta sú božské. V tomto filme nájdete kombináciu hraného a animovaného bábkového stvárnenia. Musím povedať, že príbeh hlavného hrdinu celkom strká do pozadia fiktívny a strhujúci príbeh bábkových bábik. Bol by som určite radšej, keby tieto príbehy boli oddelené každý v samostatnom celovečernom filme, pretože obaja príbehy si zaslúžia pozornosť. Veľmi podarení film inšpirovaný skutočným životom, ktorý približuje skvelým spôsobom útrapy duševnej choroby. Rozhodne to stojí za zhliadnutie. Plusy - animácie a animačné efekty, spojenie bábok a reálnych tvárí, čo je jedinečné, dobrý herecký výkon Steva Carella a dobrá réžia. Jeden z najlepších filmov roku 2018. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $39miliónovTržby USA $10,763,520Tržby Celosvetovo $12,908,865Tržby za predaj Blu-ray v USA $860,181Tržby za predaj DVD v USA $160,979║ Zemeckis sa s týmto barbie úletom zas prekonáva, je to také iné, nezvičajné, dejovo uletené ale má to šťavu a šmrnc, dokonca aj taký umelecký nádych, ja som si na tomto pozérstve pošmáknul. Sadli mi vizuálne prechody medzi bábkami a živými hercami, dobre sa s tým tvorcovia vyhrali, toto veru nie film pre široké publikum. /80%/ ()

Nach 

všetky recenzie používateľa

Není to špatný film. Jen je strašně natahovaný a nudný. To je jeho největší negativum. Marwen prostě nekypí životem, protože jde o vymyšlenost nemocného člověka, který bojuje sám se sebou. To je středobod filmu a vše ostatní je tam jako ta omáčka. Jenže mě hlavní hrdina byl ukradený. Nedokázal jsem se do něj vcítit, fandit mu, pochopit ho. A to je hlavní důvod, proč tento film hodnotím tak jak hodnotím. Jediný malý palec nahoru dávám za cestu do budoucnosti, která mi připomněla nejlepší scifi, které Zemeckis kdy natočil: Návrat do budoucnosti. 55% ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (8)

  • Stroj času má podle požadavku umět odletět 15 milionů světelných let. Jenže světelný rok je jednotka vzdálenosti, tedy by nešlo o stroj času. (jujec)
  • Film je natočen na motivy reálné události, jenž se stala v životě Marka Hogancampa. (iampatrik)
  • Při první návštěvě Marwenu lze na hospodě s názvem „The Ruined Stocking“ vidět logo Pilsner Urquell. (MartinS96)

Reklama

Reklama