Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark Hogancamp (Steve Carell) sa stane svedkom a obeťou brutálneho prepadnutia, pri ktorom utrpí ťažké poranenia hlavy a stratí pamäť. Zdá sa, že Markov zdravotný stav je nevyliečiteľný a spomienky na minulosť navždy stratené. Podlieha paranoji a nedokáže komunikovať s okolitým svetom. Pri zúfalom pokuse nájsť vnútornú rovnováhu či vlastnú minulosť, začne si intuitívne vytvárať nový svet a v ňom alternatívny život. V dome a na záhrade si postaví podivné zmenšené mesto Marwen a zabýva ho bábkami, medzi ktorými je aj on sám – Mark ako hlavný hrdina. A je to hrdina bez hraníc, ktorý sa v ničom neobmedzuje. Osud ho pripravil o spomienky, ale nie o fantáziu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (12)

Trailer 4

Recenzie (80)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Napriek tomu, že kritici tento film rozdrtili v zuboch a niektorí ho dokonca hodili na zoznam najhorších filmov roku 2018, ja som sa nevzdával nádeje, že sa mi to bude páčiť. Mám rád Roberta Zemeckisa a jeho vizionársky štýl ma vždy vedel fascinovať. Takže film bol stále medzi mojimi veľkými očakávaniami na rok 2019. Ako to teda dopadlo? Myslím si, že "Welcome To Marwen" ma nakoniec príjemne potešilo a dostalo do príbehu, ktorý ma bavil. Dokázal som to veľmi rýchlo pochopiť, nájsť vo veciach súvislosti a zorientovať sa v tom dalo veľmi jednoducho.Možno je to trošku problém, no mne to osobne vôbec nevadilo. Som rád, keď sa vo filmoch nestrácam, no na druhú stranu som rád, keď ma vie miestami trošku prekvapiť. A tento film ich podľa mňa moc nemá. Vieme odhadnúť ako to dopadne (nie preto, že by sme poznali skutočný príbeh) a hlavne (si myslím), že vieme celkom rýchlo pochopiť, akú rolu má vo filme Deja. Nebudem to prezrádzať ak ste na to zvedaví sami, ale podľa mňa je to dosť jednoznačné. Najmä vďaka jednej scénke, ktorá sa tu objaví. A preto je záverečné prekvapenie veľmi neprekvapivé. Steve Carell je podľa mňa veľmi dobrý v hlavnej role a celkovo som nemal pocit, že by ma vo filme niekto dráždil. Animované časti sú dobré, hudba vo filme je skvelá a celkovo si myslím, že je tu aj uspokojivá práca s kamerou. Neviem posúdiť, či je to film hodný pozornosti všetkých. Viem si predstaviť, že by ich to nemuselo baviť. Ale rozhodne je to film, ktorý sa páčil mne. Nemôžem ho ohodnotiť ako vynikajúci, ale napriek tomu dostatočne uspokojivý. Zhodnoťte si sami a uvidíte. Hodnotenie: B ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Nikdy bych nevěřil, že to řeknu, ale jediné zajímavé na tomto filmu byly panenky. Díky nim a akčním scénám zasazených do prostředí druhé světové války mne film i celkem bavil a já tak po půl hodině nabyl docela vysokých očekávání. Bohužel jsem se však za žádnou cenu nedokázal ztotožnit s tím ustrašeným troubou, který si s nimi hrál a už vůbec ne s ním soucítit. A tak když dostal v druhé půli více prostoru, celkový potenciál filmu tím pohřbil. S tím jak akčních scén ubývalo, mi dokonce začalo dělat problémy dílo vůbec dokoukat. Mé hodnocení: Panny: 4*, Trouba: 1*, Celkově: 50% PS: Vidím v tom jistou podobnost s filmem Sucker Punch. ()

Reklama

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Výprava, kombinace reálných scén se scénami panenkovskými to je promakané a dále je samozřejmě smutné, že je film natočen podle skutečné události, ale celkově se mi to místy táhlo. Možná hodnocení v budoucnu vyšroubuji výš, prozatím lepší tři. Každopádně je to počin zajímavý, zemeckisovsky citlivý. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $39miliónovTržby USA $10,763,520Tržby Celosvetovo $12,908,865Tržby za predaj Blu-ray v USA $860,181Tržby za predaj DVD v USA $160,979║ Zemeckis sa s týmto barbie úletom zas prekonáva, je to také iné, nezvičajné, dejovo uletené ale má to šťavu a šmrnc, dokonca aj taký umelecký nádych, ja som si na tomto pozérstve pošmáknul. Sadli mi vizuálne prechody medzi bábkami a živými hercami, dobre sa s tým tvorcovia vyhrali, toto veru nie film pre široké publikum. /80%/ ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

na Marwen jsem se těšil od prvního traileru,který sliboval další typicky Zemeckisovskou podívanou.A tou Welcome To Marwen opravdu je.Zemeckis je stále hračička a vizionář a tady nabízí další doposud neviděné.Bohužel to je ovšem to jediné co tu funguje na 100%.Ač je film inspirován skutečností,po emocionální stránce ani zdaleka nefunguje tak jak by měl a to je velká škoda.Carell se sice snaží seč mu síly stačí,ale bohužel je sám.Ze všech postav (a že jich tu není zrovna málo) je on tou jedinou životnou a snímek tak nevyužívá sílu původního příběhu...60% ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (8)

  • Stroj času je výrazne inšpirovaný DeLoreanom z filmovej trilógie Návrat do budúcnosti, ktorú tiež režíroval Robert Zemeckis. (mijec)
  • Pro inspiraci k filmu posloužil oceňovaný a strhující dokument Marwencol z roku 2010, jehož režisér Jeff Malmberg se stal součástí filmu Vítejte v Marwenu jako výkonný producent. (Jamal)
  • Film měl do českých kin přijít 14.3. 2019, ale po americké premiéře 21. 12. 2018, kdy byl film velmi vlažně přijat, byl distributorem (CinemArt) stažen z českých kin. (PlayEasy)

Reklama

Reklama