Reklama

Reklama

Rozum a cit

  • Česko Rozum a cit (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Pani Dashwoodová sa po manželovej smrti musí so svojimi tromi dcérami vysťahovať z rodinného sídla a nový domov nájde u vzdialeného príbuzného. O dcéry na vydaj čoskoro prejavia záujem nápadníci - Elinor sa zapáči bohatému Edwardovi Ferrasovi, o Marianne sa zasa zaujíma plukovník Brandon. V skutočnosti je však Ferras tajne zasnúbený s inou a Mariane tiež pred uzavretým nápadníkom uprednostňuje iného ctiteľa. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (407)

ripo 

všetky recenzie používateľa

Tento film bol pre mňa jedna veľká nuda. mal som veľakrát nutkanie, aby som ho nedopozeral .... V prvom rade znova opakujem, že mám miernu antipatiu ku kostýmovým filmom , zobrazujúcim XIX. storočie. No v tejto dialógovej "divadelnej hre" ma neupútalo nič, akurát to, že casting bol výborný. Emma Thompson ako utiahnutá stará panna, Alan Rickman so svojou bolestínskou vizážou, Hugh Grant ako nesmelý a nevyrovnaný lámač sŕdc a uplakaná a láskou sklamaná Kate Winslet ... K tomu množstvo prázdnych dialógov, ukričaných vidieckých paničiek a nafúkaných veľkomestských buržujov .... ()

golfista 

všetky recenzie používateľa

Výborný scénář a skvělá režie. Základní předpoklad pro dobrý film je zde splněn vrchovatě. Dokonale vykreslená atmosféra staré Anglie a vztahů mezi lidmi v té době s důrazem na osudovou lásku. Kdo je příznivec romantických filmů s vynikajícími hereckými výkony, tak tady si přijde na své. Celá plejáda anglických herců spolu se jménem režiséra je zárukou hlubokého zážitku.... Těžko tady někoho vyzdvihnout, ale kdybych musel, pak určitě výkon Alana Rickmana. Skvělý film ! ()

Reklama

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Expresivní Rozum a cit potřebuje rozum a cit pro úplné pochopení a vychutnání. Jsem si vědom velkého kvanta pozitiv (citlivá režie, nádherná hudba, skvělí herci a nadupaný scénář) ale takovou porci hluchých míst, aby divák pohledal! To je jediný a zároveň největší zápor, který mi zkrátka nedovoluje jít s hodnocením výše. Je také možné, že romanticko-historické filmy nejsou pro mě, soudě podle Valmonta a Pýchy a předsudku. Snad mě Ang Lee ohromí něčím jiným. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Môj najoblúbenejší film žánru, ako to povedať, historických filmov z anglického vidieka 19. storočia? Najáčkovejšie obsadenie, aké si Lee mohol želať, ešte v období, keď Grantov priblblý nesmelý výraz bol neotrepaný. Scenár nejde po vyšlapaných cestičkách, ťažko by som na začiatku odhadol, ako to skončí. Lee je chameleón a v každom žánri patrí k špičke. Sviežejšie ako A Room with a View. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Krásny film s veľkým srdcom. Tradične vynikajúci herci, mne osobne učarovala vzbrklá a sentimentálna Marianne v podaní Kate Winslet, priam bláznivo túžiaca po osudovej láske, schopná pre svoj cit prevrátiť sebe i ostatným život naruby. A v dokonalom kontraste racionálna Emma Thompson kladúca dôraz na rozvážnosť a úsečnosť. Staré Anglicko podtrhnuté predsudkami a konzervatívcami, ktorí sa vyžívajú v každom spoločenskom škandále - obvzlášť scéna na plese je ukážková! Úžasné kostýmy, ktoré vo mne oživujú túžbu aspoň pár hodín prežiť v dobách romantizmu a zabudnúť na toto dnešné moderné a jednotvárne spoločenstvo. Predloha Jane Austen sa mi do rúk ešte nedostala, no dúfam, že ma obšťastní takou istou dávkou melanchólie ako aj film. Nádhera. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (71)

  • Celosvětová premiéra proběhla 4. prosince 1995 v Beverly Hills v Kalifornii. (BMW12)
  • Film sa natáčal v Pomeroy, Plymouth, Salisbury, Montacute, Sheppertone a Londýne (Anglicko, Veľká Británia). Natáčanie sa začalo 19. apríla 1995 a skončilo 7. júla 1995. (Arsenal83)
  • Uvedenie tohto filmu a jeho popularita spôsobili návrat románu do zoznamu bestsellerov The New York Times. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (viac)

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (viac)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (viac)

Reklama

Reklama