Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Dokumentárny
  • Akčný

Obľúbené filmy (10)

Anna zo Zeleného domu

Anna zo Zeleného domu (1985)

Anne of Green Gables je moja srdcovka. Videla som to hádam aj stokrát a nikdy ma to neomrzí. Výborné filmové spracovanie knižnej predlohy, len škoda, že veľa scén sa nakrúcalo v Ontariu a nie na Ostrove Princa Eduarda. Anna ma tak inšpirovala, že som sa tam aj vybrala a je to moje najobľúbenejšie miesto na svete (prežila som tam krásny rok života)! :) Anna zo Zeleného domu je pre mna ten najkrajší film/seriál všetkých čias. Je mi ľúto, že Jonathan Crombie, filmový Gilbert, uz nežije. Všetci herci sú veľmi sympatickí, Marilla a Matej podali perfektné herecké výkony, Gilbert tiež a samotná Megan je úplne ako z knižky Lucy Maud. Dávam 100% 💙 Úžasný príbeh, obsadenie, prostredie, nádhera. Ďakujem za tento film, ze vôbec existuje. Je to balzam na dušu. Ďakujem aj úžasne talentovanej L.M. Montgomery za jej knihu. Pre fanúšikov Anny odporúčam aj seriál Road to Avonlea. :)

Titanic

Titanic (1997)

[Vidieť opäť po rokoch môj obľúbený film na veľkom plátne a ešte k tomu v 3D to bol ozajstný filmový zážitok. Tých 100%, ktoré odo mňa Titanic už raz dostal, si len obhájil. Milujem tento film💙 a to nielen z nostalgie. Výprava je jednoducho dychberúca. Titanic je pre mňa vlastne taký darček. 19.02.2023, Cinemax Mannheim]. Kultový MEGA film s ideálnym hereckým obsadením v hlavných rolách, Kate a Leovi veľmi fandím, neviem si predstaviť iných hercov. Veľkolepé, dokonalé dielo. Zaslúžené Oscary. Nádherná hudba a nezabudnuteľný song. Pre mňa jeden z najlepších filmov všetkých čias!!! Videla som v kine trikrát a potom ešte viackrát. V tom čase som bola násťročná a všade som mala plagáty Jacka a Rose, film ma úplne fascinoval, My Heart Will Go On som počúvala nonstop. O pár rokov neskôr som na Floride v Orlande navštívila aj múzeum Titanic a mám fotku na tom kultovom schodišti, samozrejme nebol to originál z nakrúcania, aspoň myslím. 100%.

Návrat do budúcnosti

Návrat do budúcnosti (1985)

Back to the Future. Nikdy nie je neskoro objaviť filmovú klasiku a zároveň jeden z najlepších a najvtipnejších filmov o cestovaní v čase🙂. EDIT: Michael J. Fox je tu dokonalý a nenahraditeľný. Všetko v tomto filme funguje na jednotku s hviezdičkou. Je to vtipné, dobrodružné a romantické. Hudba je super. Nezabudnuteľný kultový film na veľa pozretí a najlepšie na veľkom plátne. Mala som to šťastie pozrieť si celú trilógiu v kine a bol to veľmi pekný filmový zážitok👌, sprevádzaný potleskom po každom filme. [Triple Feature, Cineplex Mannheim, 3.10.2023].

Zápisník jednej lásky

Zápisník jednej lásky (2004)

Tak za tento film ( aj knihu) som naozaj vdacna. Myslim, ze pre mna je to ten najkrajsi romanticky film!!! Uz po prvom pozreti som si tak pomyslela, ze ano, veru taku lasku by som chcela:-). Potom som ho videla este niekolkokrat a urcite ho budem sledovat aj ako stara babka, chichi. Velmi som si oblubila aj Rachel a Ryana, velmi im to spolu pristane a podali naozaj pozoruhodne herecke vykony. Filmu nemam absolutne co vytknut, pacilo sa mi vsetko. Nadhera. Neobycajny pribeh jednej velkej lasky...Kto ste to este nevideli, nevahajte...

Mamma Mia!

Mamma Mia! (2008)

Muzikál, ktorý už roky patrí medzi moje najobľúbenejšie filmy. Mamma Mia je jednoducho moja srdcovka - makes me happy :-). Bol to vtedy pre mňa v kine neskutočný zážitok!!! Odvtedy sa rada k nemu vraciam. Uvedomujem si, že bez ABBA pesničiek, bez úžasnej Meryl Streep a bez nádherného gréckeho ostrova Skopelos by to bol možno len priemerný film, ale to vôbec nie je. Je to príbeh o silnej žene, ktorá sama v neľahkých podmienkach vychovala dcéru. Vzťah matky (Meryl Streep ako Donna) a dcéry (Amanda Seyfried ako Sophie) je tu nádherne vyobrazený, moja najobľúbenejšia je ich spoločná scénka pred svadbou Slipping Through My Fingers. Meryl tu podáva obdivuhodný herecký výkon, ja by som jej dala rovno Oscara. Hrá na 110% ako vždy a má v sebe toľko energie. Je hviezdou celého filmu. Jej najlepší a najemotívnejší moment je The Winner Takes It All. Amanda Seyfried je taktiež fantastická. Mužský casting je tiež super, Stellan Skarsgard, Colin Firth, Pierce Brosnan. No fakt skvelý výber filmových hviezd. Grécke prostredie a exteriéry ostrova sú pastvou pre oko. K tomu nápaditá choreografia, nádherné interiéry a kostýmy, všetko ladené do modra. A áno soundtrack, ten milujem. Mamma Mia je taká muzikálová rozprávočka pre dospelých, kedy môžeme vypnúť hlavu a len si to celé vychutnávať a snívať. Pre mňa je to taký balzam na dušu♥️. Som veľmi rada, že máme aj pokračovanie. Komentár doplnený 17.7.2022, kedy som si dala Mamma Mia "maratón". Odo mňa zaslúžených 5*.

Mamma Mia! 2

Mamma Mia! 2 (2018)

Z kina som prišla úplne nadšená! Vrelo odporúčam a oplatí sa vidieť v kine :). Lily James sa mi ešte v žiadnom filme tak nepáčila, v Popoluške a Darkest Hour bola skôr nevýrazná, ale mladú Donnu zahrala bravúrne. Ked Emma Stone získala Oscara za La La Land, prečo by aj Lily nemohla byť aspoň nominovaná? :-) Utiahla celý film, žiarila ako slniečko a jej energia bola nákazlivá, presne taká Donna musela byť, nemohli vybrať lepšiu herečku!!! Amanda Seyfried ma zase krajší hlas. Cher mi tam nepasovala a ani jej hlas. Tiež chválim kostýmy hlavne outfity mladej Donny. A inak, bol to dobrý nápad spojiť pesničky ABBA a 70-te roky. Bála som sa, že 2. diel bude horší, ale za jednotkou veľmi nezaostáva. Za mňa zaslúžených 5 hviezdičiek. Možno SPOILER: Ale chýbala mi tam Meryl Streep, nevedela som, že tam nebude (ak nerátam záver filmu). Tešila som sa na ňu, škoda, ale som spokojná. Prekrásne, dojímavé, stálo za to😉!!! UPDATE (17.7.2022) po "maratóne" Mamma Mia sa stále neviem rozhodnúť, či mám radšej jednotku alebo dvojku. Jednotku milujem kvôli fantastickej Meryl Streep, dvojku zasa kvôli (ale nielen) Lily James. Zahrať mladú "Meryl" musela byť neľahká úloha, ale talentovanej a roztomilej Lily sa to podarilo na jednotku s hviezdičkou. Opäť skvelé herecké výkony, muzikálové čísla, choreografia, soundtrack, kostýmy (k modrej pribudla oranžová) a výprava. Chorvátsky ostrov tentokrát nahradil Grécko, ale prostredie je stále krásne. Oproti jednotke je dvojka nápaditejšia. Páči sa mi prelínanie časových rovín. Oceňujem aj zaujímavý strih, veľmi pekne je urobená tá scénka "One of us" so zrkadlom, keď je Sophie na ostrove a telefonuje so svojim milým, ktorý je preč. SPOILER: Dojímavo a krásne je natočené tehotenstvo Donny a súčasne Sophie a potom ten krst v kostole, kde sa objaví aj Donna. NÁDHERNÉ!!! Naj pesničky: "My Love, My Life", " I have a Dream", "Thank You For the Music", "I’ve Been Waiting for You", "Angel Eyes". Ešte dodatok: Mladá Donna (Lily) má hnedé oči, kým Meryl má modré - len taká zaujímavosť.

Zrodila sa hviezda

Zrodila sa hviezda (2018)

Krasny zazitok. Najprv sa cele kino smialo, potom plakalo. Lady Gaga bola taka skvela, ze musim dat 5*. Netusila som, ze vie tak hrat, drzim jej prsty na nominaciu na Oscara a tipujem, ze songs budu nominovane. Naozaj krasna hudba. Sympaticky Cooper tiez prekvapil, vie nielen hrat, ale aj rezirovat a spievat! Vrelo odporucam, davam tip na rande. 85%.

Želary

Želary (2003)

Jeden z mojich najoblubenejsich cesko-slovenskych filmov. Prvykrat som ho videla v kine v Kanade, bol to velmi dobry pocit vidiet film v cestine a sem-tam sledovat anglicke titulky, ako co prelozili, ale nie preto som si ho tak oblubila. :) Mam ho na dvd, takze videla som ho viackrat a vzdy ma bavi! Nadherny film, Ana Geislerova a jej madarsky kolega podali naozaj vyborne herecke vykony. Krasne prostredie v Zazrivej je velke plus takisto. Aj som sa tam bola vdaka tomuto filmu pozriet a naozaj som tam videla kozy len tak na ulici. :) Samotny dej filmu na jednotku s hviezdickou. Skoda, ze film nevyhral Oscara, ale nominacia to bola zasluzena.

Rozum a cit

Rozum a cit (1995)

Filmový klenot. Film ako stvorený pre mňa😉. Jane Austen♥️nám za svoj krátky život zanechala nezabudnuteľné príbehy a práve táto adaptácia je jednou z najlepších a to mám na mysli všetky jej sfilmované diela. Sense and Sensibility má všetko, čo od dobrého filmu očakávam a hlavne zahreje pri srdiečku. Je tu toľko emócií, že som sa aj smiala, aj plakala - je tu všetko! Dokonalý film, ktorému nemám absolútne čo vytknúť. Všetky nominácie a ocenenia zaslúžené. Podarilo sa tu ozaj všetko od hereckých výkonov až po kostýmy. Mladučká Kate Winslet ešte pred Titanicom :-). Emma Thompson a Hugh Grant tiež ešte mladí, mne osobne nevadilo, že Elinor vo filme je staršia ako v knihe, veď keby ju hrala mladšia herečka, nepôsobila by ako old maid. Ako dobre vybraní herci, ako krásne prenesené dialógy na plátno, aká skvelá hudba a malebné prostredie anglického vidieka s výhľadom na more. Balzam na dušu, pastva pre oči a uši. Sense and Sensibility som dnes nevidela prvý a dúfam ani posledný raz a zvažujem aj to, či mu neuvoľním miesto v mojej top desiatke. 95%.

Denník Bridget Jonesovej

Denník Bridget Jonesovej (2001)

Bridget je proste Bridget. Vyber herecky super! Colin a Hugh tiez nezaostavaju...Clovek by nepovedal, ze ta Renee nie je Anglicanka. Vyborna romanticka komedia...

Ovládací panel
6. naj používateľ Nemecko
26 bodov