Reklama

Reklama

Černá zmije

(seriál)
  • Veľká Británia Blackadder
Veľká Británia, (1983–1989), 12 h 15 min (Minutáž: 30–35 min)

Kamera:

Bill Broomfield

Hrajú:

Rowan Atkinson, Richard Murdoch, Roger Sloman, John Savident, Brian Blessed, Bill Wallis, Gretchen Franklin, John Hallam, Stephen Gressieux, Angus Deayton (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(24)

Recenzie používateľa BoPo k tomuto seriálu (4)

The Black Adder (1983) (S01) 

Malo to občas také pred beanovské grimasy. A čo sa týka humoru samotného? Táto historická doba bola asi až priveľmi temná, pretože v nej čierny humor neustále zanikal a bol ťažko rozpoznateľný. Prvú sériu Černej zmije by som odporučil vynechať, aby ste sa vyhli zbytočnému odradeniu od pokračovaní. Tie totiž prinášajú pobavenie a Rowana Atkinsona v neprofláklej podobe. ()

Černá zmije II (1986) (S02) 

Pribudli fúzy, irónia, zlomyseľnosti, Baldrick už skoro dosiahol svoj ideálny status, takže o poznanie lepšie ako predchodca. Dvojka je druhou najkvalitnejšou časťou vážne nevážnej dejepisnej línie. ()

Černá zmije III (1987) (S03) 

Černá zmije si užíva plnými dúškami výhody aj nevýhody služby pre vypatlaného princa, ktorého s chuťou hraje Hugh Laurie. Prvý diel o voľbách je pre mňa najlepším. Na druhé miesto radím spisovateľský a na bronz by som nominoval zháňanie bohatej nevesty. Baldrick je samozrejme skvelou ukážkou toho, že do handier nahodená a strategicky vyholená opica je tým najvernejším poskokom. ()

Černá zmije IV (1989) (S04) 

Vojenská debilita v britskom balení. Dva diele sa mi páčili, dva boli obyč, jeden nič moc a jeden naprd. Z môjho pohľadu teda silne nadhodnotené. V päťdesiatke najlepších seriálov a v oblasti 90% to nemá čo robiť. ()

Súvisiace novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (viac)

Reklama

Reklama