Reklama

Reklama

Narcos

(seriál)
  • USA Narcos
Trailer 3
USA, (2015–2017), 25 h 49 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrajú:

Pedro Pascal, Wagner Moura, Boyd Holbrook, Paulina Gaitan, Alberto Ammann, Raúl Méndez, Paulina García, Matias Varela, Diego Cataño, Julian Diaz (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Životopisný príbeh neslávne známeho kolumbijského drogového dílera a teroristu Pabla Escobara... Narcos je skratkou španielskeho slova "narcotraficante", čo znamená pašovanie drog. Seriál sa chronologicky venuje pôsobeniu kolumbijského drogového kartelu v Medellíne, ktorý založil neslávne známy drogový díler Pablo Escobar. Je známy ako Medellínsky kartel. Nakoľko koncom 70. rokov až takmer osemdesiat percent z celkového importu narkotík do USA pochádzalo z tohoto kartelu, Spojené štáty americké nasadili na dolapenie Escobara agenta špeciálnej protidrogovej jednotky DEA, Stevena Murphyho, ktorý nás sprevádza celým dejom. Agent Javier Peña tvorí jeho kolumbijského partnera, ktorý mu pritom pomáha. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa adamix k tomuto seriálu (3)

Narcos (2015) 

Pamätáte sa na momentky, kedy Walter White v posledných dvoch sériách slávneho BB bol na vrchole svojej zločineckej kariéry, ako vyjebal so všetkými nepriateľmi a aký bol jeho veľkolepý pád? NARCOS je po všetkých stránkach rovnako dokonalý ako spomínaný seroš storočia, ibaže založené na reálnych udalostiach a ľuďoch, čo vyvoláva ešte viacej zimomriavky. Wagner Moura je neprekonateľný a ide z neho hrôza a vzhľadom aj k jeho strašným činom ho zbožňujete, a keď ide do tuhého, i ľutujete. Jeho prevtelenie do osobnosti legendárneho narkobaróna je tak dokonalé, ako každučký detail, scéna alebo emócie v tomto seriály. Príbeh ponúka nekonečné množstvo zvratov a neobsahuje jedinú menej dôležitú odbočku, pričom všetko do seba krásne zapadá a vy máte pocit, že toto je vrchol, ale potom to do vás vyprázdni ďalší zásobník zvratov a vy sa neskutočne tešíte na ďalšiu epizódu. Priznám sa, ja som si musel dávať kratšie pauzy, ináč by som celý príbeh zhltol do pár dní. Ale o tom to je, seriál má diváka naplniť všetkým možným, čo by ho neodradilo, ale priťahovalo a nabíjalo skvelým pocitom. Príbeh je bravúrny, všetky postavy na oboch stranách spoločenských i tých vlastných zákonov sú dopodrobna prešpikované. A zo všetkých tá najlepšia, postava Escobara, je zlatým klenotom celého dejiska. A práve jeho komplexnosť ho robí kráľom všetkých zúčastnených - je chlapom s množstvom es v rukávoch, ktorému sa moc a strach klania pri nohách, je otcom, synom a manželom jeho veľmi milovanej rodiny a charakterným maniakom, ktorý sa nebojí prejsť cez hranicu a vykonať čosi strašné. Na druhej strane stoja teroristi, ktorí chcú jeho hlavu, vláda, ktorá žiada jeho kapituláciu, narkobaróni, ktorí túžia po jeho bohatstve a kolumbíjska polícia s agentmi z protidrogového, ktorí túžia stáť nad jeho mŕtvym telom. Každý z nich stojí na inom brehu rieky a čím dlhšie Pablo odoláva, tým je to osobnejšie. A ÚČINNEJŠIE. V závere druhej série, kedy všetci vieme, ako to dopadne, príde obrovská dávka emócii a vám je ľúto, že už je koniec. Príbeh o Escobarovi dokazuje, že aj keď ste jeden z najbohatších ľudí a najvplyvnejších osobností v zločineckom sektore, nezachránia vás ani peniaze či nepriateľov strach. Osud vás vždy doženie, nech chodíte poctivo do kostola, alebo ste maskotom drogového impéria. Dokonalé po všetkých stránkach, remeselne poctivá práca, ktorá je na vrchole kriminálneho žánru. Jeden z dvoch najlepších seriálov na svete a jedinečné maximum, ktoré kedy mohlo v seriálovej tvorbe vzniknúť. ,,V SPOJENÝCH ŠTÁTOCH NECHÁ MAFIA ZMIZNÚŤ SVEDKOV, KTORÍ BY MOHLI SVEDČIŤ PROTI NIM NA SÚDE. V KOLUMBII, NECHÁ PABLO ESCOBAR ZMIZNÚŤ CELÝ SÚD." ()

Descenso (2015) (S01E01) 

Tak energickú a napaditú pilotnú epizódu, ktorá ihneď vyšplechne do divákovej pozornosti sériu kľúčových a zaujímavých udalostí (pre príbeh podstatných) som zažil jedine pri seriály BREAKING BAD, ktorý sa nesie v podobnom duchu. Pokiaľ sa tak bude niesť celý čas, tak mám do činenia asi s vysokokvalitným seriálovým klenotom. Takže držím palce a teším sa na každú epizódu. ()

Season 3 (2017) (S03) 

Štyria hlavní predstavitelia gangu z Cali sú sami o sebe veľmi zaujímavými postavami, ale keď zlý scenár so sériou menej zaujímavých skutočných udalostí sú hlavnými prekážkami k úspechu, niet sa čomu diviť. Bolo ťažké sledovať, ako môj záujem o príbeh upadá. Oceňujem však zmenu štýlu, vďaka ktorému sa séria neopičí so svojimi predstaviteľmi po dvoch vynikajúcich sériach a nakoniec aj po samom Pablovi. Partia z Cali sú hold gentlemani, niektorí menej, niektorí viac a ako prehlásil sám Gilberto Rodriguez - ,,Som pacifista." Séria si ide vlastnou menej násilnou a viac diplomatickou cestou, ale nemôžme poprieť fakt, že je to menej zaujímavé a miestami aj dosť nudné. Peňa nie je dobrý rozprávač a už ani veľmi prínosná postava, pôsobí mdlo a nezáživne, ostatne ako celá séria. Hlavní záporáci sú kuriózny, aj po hereckej stránke ich stelesnenie pôsobí autenticky, ale vďaka rôznym faktorom dieru do seriálového sveta neurobili. Škoda. ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (viac)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (viac)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

House of Cards skončí šestou sérií

House of Cards skončí šestou sérií

01.11.2017

Streamovací služba Netflix se před pár lety vrhla na seriálovou tvorbu. A dnes už víme, že to bylo skvělé rozhodnutí, jež nám dalo Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black nebo The Crown.… (viac)

Reklama

Reklama