Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve 14. století se Robert Bruce zmocní skotského trůnu a vede houževnaté povstání ve snaze vymanit se z nadvlády Anglie a získat zpátky nezávislost země. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (410)

classic 

všetky recenzie používateľa

„Neoficiálny-sequel” Statočného srdca, kde bol národným škótskym hrdinom William Wallace, a toho práve teraz, po jeho smrti strieda jeho „kamarát” , škótsky kráľ, Róbert Bruce, ktorý sa zase bude znovu handrkovať s nenávidenými Angličanmi, na čele s ich kráľom- Eduard I. _ Mackenzie ozaj neostal brutálnej surovosti Braveheart nič dlžný, a opäť sa prizerám naprosto krvavým orgiám, až by som najradšej zrak odvrátil niekde na okraj uhlopriečky, len to sa ale bohužiaľ nedá, a tak sa i naďalej „kochám” zverským bitkám, keď jedna postava raz ani na okamih nezaváhala zabodnúť do človeka nôž, s tak extrémnou silou, že z neho vypadajú všetky vnútornosti, a to je už : “beaucoup” i na mňa ! Tieto sekvencie sú síce strhujúce, ale taktiež s nimi tvorcovia zachádzajú do veľkého extrému, ale zrejme to patrí do zmieňovanej doby- začiatok 14. storočia, kedy stredoveké tresty bývali dosť kruté. A nenávisť medzi Škótmi a Angličanmi bola obrovská. _ Občas som zbadal nepríliš dobrý strih strihača Jakea Robertsa, ktorý má aké-také strihačské skúsenosti, ale zatiaľ mi nič nehovoria ! Zarastený Kapitán “Chris Pine” Kirk sa snaží, ako vládze, nedáva si pozor na jazyk, ktorý má ostrý, ako britva, i jeho činy sú nekompromisné, tak ako všetkých ostatných v jeho blízkosti. Film má aj pozoruhodné kostýmy a výpravu, ale oproti spomínanému Statočnému srdcu, funguje sotva na pol plynu, a čím to je ? Gibson je podľa mňa lepší režisér, ako herec, a Mackenzie neovláda až tak režisérske remeslo, ako sa na danú tému patrí. _ Psanec/Kráľ je trochu nadštandardný snímok so zaujímavou kamerou Barryho Ackroyda ( tento špičkový kameraman je zase pre zmenu kamoš s Paulom Greengrassom i s Kathryn Bigelow, a skúste si následne predstaviť, ako by film pôsobil v ich dynamickej réžii...? ), ktorý má v zálohe najmä záverečnú, excelentnú bitku-par excellence, sú tu i iné, taktiež intenzívne, surové, sugestívne, realistické. A tak pravdepodobne mi nesadol, ako celok, že ma čímsi odrádza navýšiť na výborných 80%, od ktorých nie je vôbec na míle vzdialený... ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Budu spíše škarohlídsky držet basu s těmi ne úplně spokojenými, a ano, může za to zejména ve střední části hodně dobře viditelné vystřihávání dvaceti minut stopáže... Zkratkovité a citelně okleštěné scény totiž opravdu lehce kazí dojem jinak bravurnímu Statečnému srdci pro nové generace, a já jsem si jist, že s původní verzí bych byl bezvýhradně spokojen. Snad ji někdy uvidíme! Do té doby tak budu doporučovat s o něco menším nadšením, a pět chválu na velikášské, zatraceně krvavé historické drama. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Zabili Williama Wallace, národ sa búri..." Spomínam, spomínam, ale akosi mi nezapína, kedy som naposledy videl tak dobrý historický film. Myslím, že sa nikto neurazí, keď film označím za veľmi dôstojného nástupcu Gibsonovho Statočného srdca. Má s ním mnoho spoločného, hlavne atmosféru, prostredie, podobná réžia i choreografia v bitvách, ale zaujmú detaily, ktoré úplne s Gibsonovým filmom nesedia. Z filmu sa zdá, že Robert Bruce W. Wallaceho osobne nepoznal a hlavne , Anglický kráľ žije a má ambiciózneho a neľútostného syna. V Gibsonom film kráľ umieral a syn bol slaboch. Ch. Pine zapadol, ale vedel by som si predstaviť aj niekoho iného. Obsadenie celkovo chválim, je tu zopár drsných scén, ale kto čaká sekanicu od začiatku do konca bude zklamaný. Finálna bitva v bažinách nemá chybu, je spráne krvavo- blatistá a neurazí ani romantická linka. Tých pár pornografických záberov si mohli odpustiť, v tomto type filmov je to zbytočné. Inak Florence Pugh zaujala a kariéra sa jej určite nakopne. Hudba je ok, aj keď bez nejakého výrazného motívu, ale keby hudbu dodal nebohý James Horner, podoba so Statočným srdcom by bola ešte väčšia. Ja som si film užil, preto plný počet. 100%. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $120miliónov║ Tak toto teda prekvapilo a veľmi, chýbalo málo a film by som zaradil medzi TOP 5 filmy roka 2018. Netflix s nepriamym pokračovaním Statočného srdca ohúril, dostal ma. Nečakal som takto prepracovanú výpravnosť, som zvedavý aký to malo rozpočet. Dokonca aj obsadenie celkom fungovalo, lebo Chris Pine hrá ako kedy a tu mu to sadlo. Dej pohltí, vyhrotené úseky majú svoje miesto, gradáciu, nechýba drsnosť, primeraná filmu, nevyčnieva, súboje potešia. A David Mackenzie konečne začína mať potenciál režiséra ktorý napreduje. /90%/ ()

Marigold 

všetky recenzie používateľa

100 minut střídání epických, krvavých a štědře řešených scén a dialogů, které prostě trochu zavání cheesy historickým seriálem televizní provenience. Mackenzie aspiruje na temné středověké masoprokrvení, což se mu v luxusních davových scénách a některých kvadraturách Skotů daří, jindy ale ujíždí do povrchních cingrlátek a gaelic kýčů. Pine mi nicméně hodně sedí. Není to přehnaná macho karikatura, ale chlap, co si od jisté chvíle jde klidně a neochvějně za svým... někomu může připadat divné, že právě takového vůdce lidi následují - já je chápu. Šel bych za ním taky. Btw, Aaron Taylor-Johnson poprvé v kariéře vypadá, že má chuť na syrové hovězí. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (13)

  • Rostlina, kterou Robert (Chris Pine) dává své ženě Elizabeth (Florence Pugh) při jejich milostných hrátkách a při znovushledání na konci filmu, je skotský bodlák. Je to národní květina Skotska, kdy Anglie má růži a Irsko jetel. (freelex)

Súvisiace novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (viac)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (viac)

Reklama

Reklama