Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Horor

Obľúbené filmy (10)

Revenant Zmŕtvychvstanie

Revenant Zmŕtvychvstanie (2015)

Surový, realisticky, krutý a chladný film, presne taký aká bola ta doba. Kamera Emmanuela Lubezkiho je očarujúca a Alejandro González Iñárritu je génius. Bezkonkurenčne najlepšia snímka za posledné roky ak nie najlepšia snímka vôbec.

Útek do divočiny

Útek do divočiny (2007)

Ak chcete aspoň na chvíľku utiecť z dnešného sveta, z tej konzumnej doby, vďaka tomuto filmu sa Vám to podarí.

Vojna svetov

Vojna svetov (2005)

Tak toto bola jazda. najlepšie sci-fi aké som kedy videl! Bravo Steven Spielberg!

Zachráňte vojaka Ryana

Zachráňte vojaka Ryana (1998)

Pre mňa najlepší vojnový film. Celý film je jedna veľká dobrodružná bojová scéna, no takou čerešničkou na torte môže byť vylodenie v Normandií.

Král psanec

Král psanec (2018)

Skvelý herecký výkon Chrisa Pina, Aaron Taylor-Johnsona a samozrejme všetkých ostatných hercov a nehercov. Výborný autentický historický film. Správne krutý a krvavý.

Múmia

Múmia (1999)

Nemôžem si pomôcť, ale tento film mám neustále v pamäti ako najlepší filmový zážitok z kina, asi to bude preto, že som mal vtedy asi iba 10 rokov a naozaj celá škola sme sa na tom neuveriteľne zabávali. :) Načo sú filmy, keď už nie na takéto zážitky.

Trója

Trója (2004)

Jeden z filmov, pre ktoré mám slabosť. Bojové scény som obdivoval už z traileru rok pred premiérou filmu.  Achilla budem mať už navždy zakomplexovaného ako blonďáka s ľahkou atletickou postavou a Hectora ako správneho človeka - bojovníka s čiernymi havraními vlasmi.  Wolfgang Petersen sa vtedy pre mňa stal režisér s veľkým R a Trója v mojej krvi rozprúdila filmového nadšenca, ktorým som dodnes.  Pre niekoho iba seansa Hollywoodskych hercov, pre mňa najlepší historický epos všetkých čias!

Nožnicovoruký Edward

Nožnicovoruký Edward (1990)

Edward je jedinečná postava strieborného plátna. Smutný, dojímavý, opustený, zaľúbený, bezmocný, priateľský, ohľaduplný, bojazlivý, jeho večne vystrašený pohľad ma úplne dostal a dojal.