Reklama

Reklama

Veronika

(festivalový názov)
  • Španielsko Verónica (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skutočný príbeh o študentke cirkevnej školy v Madride, ktorá sa kvôli pracovnej vyťaženosti matky neustále musí starať o trojicu mladších súrodencov. Keď počas dňa zatmenia slnka, v roku 1991, spolu s dvomi spolužiačkami, podnikne nevinnú zábavku so špiritistickou tabuľkou "Ouija", ani v najhoršom sne by dievča nenapadlo, aký to bude mať dopad. V ohrození života temnými silami sa ocitá nie len ona samotná, ale i jej mladší súrodenci .. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (121)

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Nevěřil jsem, že se po zpackaném Rec na Paco Plazu ještě podívám, ale je to tu. Talent má, to se musí nechat, duchařina která má atmosféru, i dobrou hudbu. Bohužel tomu chybí větší napětí, v prvních minutách ho dokáže perfektně vytvořit, ale jak rychle vytvořil, tak ještě rychleji zmizí a přijde až v závěru, který byl povedený. Španělská atmoška se nezapře a děj je na dobré úrovni. Do plného počtu chybí hodně, ale průměrem bych tento horor urazil .. 7/10 = 71% ()

Miseet 

všetky recenzie používateľa

Ničím zajimavý film, nic, co bychom už neviděli v jiných "hororech".. Mladá holka, která se musí starat o své sourouzence a asi ji to nudí a neví, co dělá. Přijde ji jako super nápad vyvolat ducha svého zemřelého otce. Samozřejmě vyvolá úplně něco jiného, a zapomene se s duchem rozloučit a ten se jí teď drží a pronásleduje ji. Klasické klišé. Do toho nervy drásající matka, která se svýma 4 děckama prakticky není, protože musí stále jen pracovat. Hlavně, že mají byt snad přes celé patro. Postavy ničím zajimavé, hereckých výkonů se taky moc nedočkáte. Jediné plus byly postavy ducha a slepé jeptišky. Atmosféra tam nicméně taky nějaká byla, ale byla vyvolaná pouze větou: "příběh je inspirován skutečnými událostmi." To tam také bylo podloženo reálnými fotografiemi v závěru filmu... ()

Reklama

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Horor Verónica je voľne inšpirovaný skutočným prípadom asi 18 ročnej študentky katolíckej školy Estefanie Gutierrez Lázaro, ktorá často praktizovala hru Ouija v spoločnosti viacerých spolužiačok. Jedna z nich sa rozhodla skontaktovať s mŕtvym priateľom, ktorý zahynul na motorke. Študentky však pri hre prekvapila učiteľka, rozbila pohár a zlomila ouiju, z ktorej vyšiel zvláštny biely dym. Estefania ho vdýchla nosom a odvtedy nabrali hrôzostrašné udalosti v jej živote prudký spád. Dievča malo podivné kŕče, zmenené stavy vedomia a vízie tmavých tieňov bez tváre, ktoré ju volali k sebe. Počas šiestich mesiacov navštívila rôzne zdravotnícke centrá, no žiaden z lekárov nevedel stanoviť jej diagnózu. Zomrela v noci 14. augusta 1991. Podľa doktorov Pedra Cabezu a Gregoria Arroya „smrť bola náhla a podozrivá“. Paranormálne javy na ulici Luís Marín č. 8 na sídlisku Vallecas v Madride pokračovali aj po jej smrti. Cieľom útokov boli: matka (Concepcion Lázaro) a otec (Máximo Gutierrez) zosnulej a jej piati súrodenci. Rámus, kroky, škrabanie, otváranie skríň a dvier, lietanie predmetov, čierne tiene, éterické bytosti a samovznietenie fotografie Estefanie, ktoré sme videli vo filme (v reáli k nemu došlo 1. 11. 1992 na Sviatok všetkých svätých). Všetko sa stupňovalo, až raz nad ránom, 27. novembra 1992, okolo 02:30 hod. dostal komisariát vo Vallecas prekvapivý telefonát o sérii paranormálnych javov, ktoré sú zaznamenané aj v policajnej správe, podpísanej inšpektorom Josém Negrim a tromi policajtmi. Udalostiam sa už predtým venovala v hlavných správach televízia Antena 3. https://www.youtube.com/watch?v=7yenH60iVgs . Špekuluje sa, že za tým bol duch jej mŕtveho starého otca, ktorý ju neznášal pre liberálne názory. Pravdepodobnejšia je však verzia, že išlo davovú psychózu, ktorú vyvolala matka Estefanie, trpiaca epilepsiou. Telo mŕtvej dievčiny v roku 1996 dokonca exhumovali, ale prípad (známy ako El caso Vallecas) zostal nevyjasnený. Veľa úkazov, ktoré film zachytáva sa stalo až po smrti hlavnej aktérky, preto sa režisér Paco Plaza hrá s časom a príbeh chvíľami rozpráva retrospektívne a chvíľami chronologicky Oceňujem, že sa otrocky nedržal predlohy. Ďalej vo filme zaujímavo poskladal fragmenty skutočného príbehu Estefanie G. L. a spojil ich s mestskou legendou, na ktorú odkazuje názov Verónica. Je to vlastne taká španielska Bloody Mary, tá Verónica, preto nečudo, že epicentrom paranormálnych aktivít je vo filme kúpeľňa so zrkadlom. ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Ja som hrozne sklamaný.Myslel som si Že to bude poriadna ducharina no a dostal som slabší priemer.Duch alebo čo to bolo nie je vôbec strašidelný a vlastne sa ani nevyskytuje.Ľakačky tak isto nulové.No a koniec bol úplne nudný.Pre mňa 2* a veľké sklamanie.Aspoň herci sympatický aj keď boli strašne uvrieskaní. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Paco Plaza je dobrý, je to režisér, který ví, jak natočit horor, ale nějak jsem se v případě snímku „Veronika“ nedokázal do jeho filmu ponořit, nedokázal mě tak strhnout, jako třeba „REC“. „Veronika“ rozhodně není špatný film, ale jako kdyby mu něco chybělo, jako kdyby to byla až moc velká jízda na jistotu, která nezklamala, ale v mém případě ani nenadchla. Dobré řemeslo ale zůstává. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (8)

  • Obdobie natáčania trvalo od 4. júla do 25. augusta 2016. (Arsenal83)
  • Režisér Paco Plaza v istom časopise hovorí, že sa necítil povinný zobrazovať navlas reálne udalosti a objasnil: „...celý príbeh Veroniky, sestier a Antoñita, toho malého Marlona Branda s okuliarmi, to všetko je vízia." (Arsenal83)

Reklama

Reklama