Reklama

Reklama

Veronika

(festivalový názov)
  • Španielsko Verónica (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Skutočný príbeh o študentke cirkevnej školy v Madride, ktorá sa kvôli pracovnej vyťaženosti matky neustále musí starať o trojicu mladších súrodencov. Keď počas dňa zatmenia slnka, v roku 1991, spolu s dvomi spolužiačkami, podnikne nevinnú zábavku so špiritistickou tabuľkou "Ouija", ani v najhoršom sne by dievča nenapadlo, aký to bude mať dopad. V ohrození života temnými silami sa ocitá nie len ona samotná, ale i jej mladší súrodenci .. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (121)

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Další příběh inspirovaný údajnými skutečnými událostmi. Dá se na něj, samozřejmě, díky tomu pohlížet ze dvou různých úhlů. Až mě baví, jak u podobných příběhů je hned několik náznaků, indicií či ukazatelů, že to mohlo být i jinak. Tady až bijí do očí. Odhlédneme-li však od inspirace, jako film, horrorový film, je to natočeno hodně dobře. Postavy jsou veskrze příjemné, hlavní hrdinka je hrozně sympatická, skvěle a přirozeně zahraná, její sourozenci jsou neméně sympatičtí, hlavně malý Antonito mě hrozně bavil. Film v ničem nepřehání, v klidu si buduje svou atmosféru bez nějakých nečekaných podpásovek. Hodně se mi líbilo, že bylo vyprávění přizpůsobeno době, kdy se děj odehrává. Příběh je z počátku 90. let a film samotný, jako by byl natočený přesně v té době. Celé to mělo ducha raných devadesátých let a výborně temnou atmosféru. Dalším plusem je, že jsem díky tomuto filmu poznal skvělou kapelu Heroes del Silencio. 3.5* ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Paco Plaza definitívne vystúpil z tieňa Jaumeho Balagueróa, ktorý sa v rámci ich niekdajšieho filmárskeho tandemu javil ako silnejší článok a potvrdil, že je zdatným hororovým režisérom. Postupy, ktoré Plaza uplatnil už v RECu zafungovali aj tu a zdanlivo otrepaný námet s vyvolávaním duchov za pomoci tabuľky ouija a nežiadaným nadviazaním kontaktu s druhou stranou získava v prostredí madridského mestského paneláku razom príťažlivejšiu fazónu. ()

Reklama

Romi1010 

všetky recenzie používateľa

V žánri nič nové, avšak film sa úspešne vyhol niekoľkým klišé vďaka chýbaniu exorcizmu, detský hrdinovia to zvládli v pohode. Veľmi mi vadila hudba, ktorá sa čiastočne snažila vnuknúť atmosféru 80tych-90tych rokov ako v IT, alebo Stranger things, avšak tu atmosféra tak nesršala zo samotného filmu a časť soundtracku úplne minula, ako keby bola k inému filmu. Potešili mimo žánrové prvky a trošku urazil vzhľad samotneho démona. Nie je to vec na opakované pozretie avšak neurazí a preto 60% -3*. ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Ja som hrozne sklamaný.Myslel som si Že to bude poriadna ducharina no a dostal som slabší priemer.Duch alebo čo to bolo nie je vôbec strašidelný a vlastne sa ani nevyskytuje.Ľakačky tak isto nulové.No a koniec bol úplne nudný.Pre mňa 2* a veľké sklamanie.Aspoň herci sympatický aj keď boli strašne uvrieskaní. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Ani se mi nechce věřit, že ještě někdo skočí na obehraný trik - podle skutečné události. Na druhou stranu je to napsáno v úvodu i závěru tak opatrně, že i autoři dávají najevo - pozor, fikce. To ale není nejdůležitější, klíčové je, že tu máme další nudnou a nestrašidelnou duchařinu, což je smutné. Pokud staré španělské gotické horrory mají výbornou atmosféru, pak těm současným se ji navodit nedaří. Velmi slušná kamera se smyslem pro symboliku a detail a k tomu solidní španělská hudba jsou největšími klady snímku. Občas se najde nějaká pěkná scénka, i když nakonec připomene Freddyho (skutečnost-sen-skutečnost) nebo Hellraisera (matrace především). Za pochvalu ještě stojí šťastný konec pro hlavní hrdinku. Jinak ztráta času... ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (8)

  • Obdobie natáčania trvalo od 4. júla do 25. augusta 2016. (Arsenal83)
  • Film je založen na skutečných událostech Estefania Gutierrez Lazaro. (ARI50)

Reklama

Reklama