Reklama

Reklama

Sestra Smrt

  • Španielsko Hermana muerte (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Narcisa, která v mládí zažila skutečný zázrak, začne jako novicka v řádu učit na dívčí škole v bývalém klášteře, kde straší. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (59)

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Kláštorná ducharina. No podľa môjho názoru mníškam akurát strašilo v hlavách. Z normálnych dievčat sa rokmi premenili v naivné zakomplexované idiotky, a nakoniec v staré megery, vyzerajúce niečo medzi Raťafákom Plachtou a Ku Klux Klanom. Až na zopár drobných scén a efektov, nuda ako kláštorné chodby. ()

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Paco už má zřejmě to nejlepší za sebou a moc si nedovedu vysvětlit, že mistr atmosféry, jímž se ukázal být společně s Balaguerem po natočení RECu takhle vyčpěl. Tohle byl až takový fádní, nezábavně zrealizovaný a mdlý "horor", který nedisponuje velkým množstvím zapamatovatelných scén a nezanechá v divákovi téměř žádnou stopu. Na to je ten scénář a hlavně jeho realizace až moc laciná. Vyloženě mě to neštvalo, ale asi mi to zbytečně ukradlo čas v porovnání s parádní Veronicou, jež ve mně pak ještě dlouho rezonovala. Už mě ty klášterní bubáci dost omrzují. ()

Reklama

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

V tom klášteře straší! Už zase. Nějak mě ty jeptiškovské horory nedokážou strhnout. Od první do poslední minuty jsem měl u Sestry Smrt pocit, že už jsem to vše několikrát viděl, a Paco Plaza to bohužel nedokázal vymodelovat do nějakého živějšího tvaru a vtisknout snímku nějakou osobitost. Sledovatelné, zapomenutelné. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Španielsky horor a hrôzy druhej svetovej vojny, respektíve občianskej vojny, sú spojená nádoba. Chvíľu trvá, kým divák pochopí, akými traumami trpí miestne osadenstvo, po veľmi nepríjemnej retrospektíve ale veci začnú dávať zmysel. Len škoda, že Plaza pri tak vážnej téme využíva otrepané hororové gýčové výjavy typu oči v spovednici alebo patetické ako zatmenie Slnka. Omnoho účinnejšie sú napríklad pomalé švenky po miestnosti po dokreslení nohy na stene. Filmu by viac slušal názov "Tajomstvo padajúcej stoličky". ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Spojenie Netlixu s čímkoľvek čo sa čo i len obtrie o náboženstvo, samozrejme iba kresťanské, veští katastrofu a liberálny brainwashington Capitals avšak na moje prekvapenie to až tak strašné nebolo. Akonáhle je ohlásený nejaký teoreticky trhák ako Mníška 2, Exorcista či John Wick 78 príde v tom istom čase s obdobným filmom Netflix. Tak ale na ich obranu to robí aj Asylum ak má vyjsť žraločí kinohit či Godzilla, nebodaj dinosaurus. Kým kvalita filmov Asylum nikdy "nesklame" Netflix občas prekvapí a tomu bolo aj v tomto prípade. Nie žeby to bol oslnivý príbeh, to nie ale na pomery červonoarmijcov a drakobijcov z Netflixu pomerne neutrálne, fašizmusizmus a nenávisť ku kresťanom sa spomenie iba okrajovo ako spomienka na temné obdobie španielských dejín na ktoré by Francovci najradšej zabudli. Inak priemerný, skôr teen ako seriózny horor. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (4)

  • Režisér Paco Plaza označil film za doteraz jeho najlepšie dielo a vyhlásil, že už teraz vie, že "Sestra Smrť bude do konca môjho života medzi mojimi piatimi najlepšími filmami.“ (Arsenal83)
  • Ide o prequel k filmu Verónica z roku 2017. Režisér Paco Plaza v prvom propagačnom videu uviedol: „Príbeh 'Sestry Smrť' je spojený s Veróniciným vesmírom. Vitajte v tomto kláštore plnom tajomných zákutí, tajomstiev, chodieb, o ktorých neviete, kam vedú, záhad z minulosti, ktoré vyriešime... Film nám pomôže lepšie pochopiť veci, ktoré sa tam udiali [vo „Verónice“]. Stretneme sa s niektorými z ich postáv a objavíme niekoľko prekvapení, ktoré oba filmy spájajú.“ (Arsenal83)
  • Natáčalo sa v regióne Valencia od marca 2022. Zobrazeným kláštorom je kláštor Sant Jeroni de Cotalba. (Arsenal83)

Reklama

Reklama