Reklama

Reklama

Veronika

(festivalový názov)
  • Španielsko Verónica (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Skutočný príbeh o študentke cirkevnej školy v Madride, ktorá sa kvôli pracovnej vyťaženosti matky neustále musí starať o trojicu mladších súrodencov. Keď počas dňa zatmenia slnka, v roku 1991, spolu s dvomi spolužiačkami, podnikne nevinnú zábavku so špiritistickou tabuľkou "Ouija", ani v najhoršom sne by dievča nenapadlo, aký to bude mať dopad. V ohrození života temnými silami sa ocitá nie len ona samotná, ale i jej mladší súrodenci .. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (121)

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Ja som hrozne sklamaný.Myslel som si Že to bude poriadna ducharina no a dostal som slabší priemer.Duch alebo čo to bolo nie je vôbec strašidelný a vlastne sa ani nevyskytuje.Ľakačky tak isto nulové.No a koniec bol úplne nudný.Pre mňa 2* a veľké sklamanie.Aspoň herci sympatický aj keď boli strašne uvrieskaní. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Niet pochýb o tom, že Španielom tie duchárske kúsky celkom idú. Mňa to bavilo, aj keď pre stálych odporcov tohto žánru to opäť bude pravdepodobne len opozerané, rutinné, detinské a neviem aké klišé, kde je všetko dobre známe. No, môžu skúsiť nakrútiť duchársku originalitu, a možno pokľaknem od úžasu. Takže ak sa divák zmieri s tým, že sa zas a znova jedná o nepodarenú hru s ouija doštičkou, tak si to vychutná. Pekná holčina musí ochrániť svojich súrodencov pred zlým duchom, lebo otvoriť pekelnú bránu je omnoho jednoduchšie ako ju zavrieť. Technicky zvládnuté na výbornú, prízrak podarený, herci hrali presvedčivo, aj keď decká boli občas otravné, no to prežijem. Záver dostatočne akčný. U mňa na podobnej úrovni ako vydarené pokračovania Ouija či Annabelle. ()

Reklama

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Paco Plaza definitívne vystúpil z tieňa Jaumeho Balagueróa, ktorý sa v rámci ich niekdajšieho filmárskeho tandemu javil ako silnejší článok a potvrdil, že je zdatným hororovým režisérom. Postupy, ktoré Plaza uplatnil už v RECu zafungovali aj tu a zdanlivo otrepaný námet s vyvolávaním duchov za pomoci tabuľky ouija a nežiadaným nadviazaním kontaktu s druhou stranou získava v prostredí madridského mestského paneláku razom príťažlivejšiu fazónu. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Verónica nevydesí tak, ako človek očakáva, na záver úplne neprekvapí, ale prinesie dlhotrvajúce napätie a na záver si divák možno uvedomí, že sa bavil napriek tomu, že sa v podstate ani raz nezľakol, hoci pochcávajúci sa chlapec môže vyvolať údes ešte viac než fotrov popol na spodku matraca. A vlastne aj tá slepo vidomá mníška tam bola nielen na vyvolanie atmosféry a vysvetlenie pojmu metafora, ale práve pre to, aby divák dostal husiu kožu aspoň z niečoho, pretože majster sveta v maratóne okolo baráku začína trocha nudiť a okrem toho nie je celkom isté, že tá čierna postava je zo sféry nadprirodzena, keďže černochov poblízku si pamätá nejeden bungalov, o tom sú tiež policajné záznamy. Ale dobre, Paco dokázal z tieňa a pohyblivej skleničky urobiť celkom pôsobivý bič a ako sa ukázalo, na španielskych stredných je tých bitches plná prdel, no miestami to zbytočne zasieral hudbou ako z nejakého sci-fi filmu o vítaní zelených mužíčkov. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

nedělal sem si iluze,ale když už nic jiného,čekal sem od Paca alespoň standardně zábavnou duchařinu...bohužel Veronica je prefabrikát nejtěžšího kalibru,který recykluje už 1000x viděné a z toho minimálně 256x viděné lépe.Občas se tu sice zvesela bubá,ale není to nic co by někoho mohlo překvapit,nebo snad dokonce bavit...40% ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (8)

  • Režisér Paco Plaza v istom časopise hovorí, že sa necítil povinný zobrazovať navlas reálne udalosti a objasnil: „...celý príbeh Veroniky, sestier a Antoñita, toho malého Marlona Branda s okuliarmi, to všetko je vízia." (Arsenal83)
  • Film je založen na skutečných událostech Estefania Gutierrez Lazaro. (ARI50)

Reklama

Reklama