Reklama

Reklama

Sindibádove dobrodužstvá

  • Slovensko Siedma Sindibádova plavba (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sindibád, legendárny námorník a princ z Bagdadu, vypláva smerom k záhadnému ostrovu Collosa s nádejou, že tu získa vajce obrovského dravého vtáka. Toto vajce by mohlo pomôcť princeznej Parise, zmenšenej do veľkosti palca malým zlým kúzelníkom Sokurahom Torin Tchatcher), získať opäť normálnu veľkosť. Parise na ostrove oslobodí z magickej lampy Džina a spoločne s ním a Sindibádom bojujú proti Kyklopom, dvojhlavému dravcovi, ohnivému drakovi a kostre, oživenej Sokurahom. Aby Parisa mohla byť opäť zväčšená, musí poraziť všetky príšery. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (61)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Keď sa na vec pozrieme objektívne, tak jediným kvalitatívnym rozdielom medzi súčasnými CGI rozprávkami a históriou typu Sindibáda je autorstvo trikov. Vieme, že sme vo filme, kde mal triky na starosti Harryhausen a že mal z toho radosť. Tie príbehy sú stále rovnaké kraviny s prehrávajúcimi hercami, málo pravdepodobným dejom (logika nefunguje ani v rámci rozprávkového sveta), ale dnes sú triky absolútne zameniteľné a nemajú pečať originality. Siedma cesta je číra nostalgia s kultovými zábermi kyklopa, vtáka a kostry, ktoré všetci poznajú. Je to podobné ako s Meliesom, hviezdičkovo nehodnotiteľné, ale tá nostalgia zohráva významnú úlohu. Som zvedavý, ako sa na dnešnú entertainment fantasy kinematografiu budú pozerať naši vnukovia. Bude im pripadať ako z dôb, keď film mal ešte srdce? Ja si myslím že nie, ale nechajme sa prekvapiť. ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

No na čtyři* to možná není, to by musel být Nathan Juran mnohem šikovnější režisér, ale Haryhausenova (např. Souboj titánů) stop-motion animace a jeho rozpohybované loutky - modrá čtyřruká medúza, kyklop, dvojhlavý obří orel, kostlivec válečník a drak - jsou tak úžasné, že nemohu jinak. Interakce loutek s živou akcí je fenomenální, ať jde o boj kyklopa s námořníky, či naprosto fantastická synchronizace pohybů mezi kostlivcem a Sindibádem při šavlovačce. Co je také na Harryhausenových loutkách úžasné, je převedení celé škály pocitů do jejich tváří, zejména kyklopa ve scéně, kdy dočasně oslepne. Jakoby Harryhusenovy postavičky byly živé. Tenhle film měl ve své době velký úspěch a Harryhausen se stal natolik slavnou personou, že jeho jméno prodávalo film stejně jako jména slavných herců. ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Kouzelný příběh o Sindibádovi příliš nestárne také díky poctivé práci trikového mága R.Harryhausena. Pro mne zůstává stále nejlepší: čtyřruká hadí žena, souboj s kostlivcem a DRAK, přesněji souboj draka s Kyklopem, kde drak přirozeně zvítězí. Kouzelník je sice padouch, jenže Sindibádovi nezbývá, než aby ho dovezl na prokletý ostrov, a pomohl mu tak získat zpět kouzelnou lampu. Odměnou má být pro Sindibáda zlomení kletby, která padla na jeho snoubenku, krásnou princeznu Parisu. Viděno po šesté... ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Caro Harryhausenovej prace sa skriva v tom, ze vsetky tie uzasne stvorenie ktore vytvoril su akesi hmatatelne-zive. Docielit nieco podobne cgi animaciou hadam ani nieje mozne - prave preto zostanu vsetky jeho diela navzdy unikatme. Samotny film je ukazka krasneho staromodneho dobrodruzneho pribehu o hrdinovi a zlosynovi - a to spolu s Harryhausenovym umenim vytvara neopakovatelny, prijemny zazitok, v ktorom nezavazi len nostalgia, ale aj skutocna filmova zabava. Pre niekoho su tieto filmy uz za zenitom, pre niekoho su nadhernym zazitkom. Ja patrim k tej druhej skupine. (9/10) ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Špatné herecké výkony, skvělé Harryhausenovy triky, nudná režie, perfektní Herrmannova hudba, příběh jakžtakž odsýpající, krátká stopáž... Tři a půl hvězdy. Ze všech tří filmů o Sindibádovi, jimž Ray Harryhausen svojí imaginací přispěl, je tenhle přesto druhý nejpovedenější. Obzvlášť obdivuhodná je postava kyklopa - a nejen proto, že (ačkoliv jde o animovanou loutku) "hraje" lépe než všichni herci. Kyklop si pro sebe krade i nejlepší scény filmu, například závěrečný souboj s parádním drakem nebo rožnění námořníka, které mě vždycky pobaví.__P.S. Džina bych nakopl. ()

Galéria (107)

Zaujímavosti (10)

  • Podle originálního scénáře měli v závěrečném souboji bojovat dva kyklopové. Nakonec bojuje kyklop s drakem. (PußyMagnet)
  • V roce 2008 byl film vybrán k uchování v Národním filmovém registru USA jako kulturně, historicky nebo esteticky významný. (Terva)
  • Model draka byl přes 3 stopy dlouhý a během finálního souboje měl chrlit oheň. Na to však nevyšly peníze. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama