Reklama

Reklama

Luskáčik a štyri kráľovstvá

  • Česko Louskáček a čtyři říše (viac)
Trailer 7

Všetko, po čom Klára túži, je kľúč – jedinečný kľúč, ktorý otvorí skrinku so vzácnym darom od jej zosnulej matky. Zlatá niť, ktorú dostane od svojho krstného otca Drosselmeyera (Morgan Freeman), ju ku kľúču zavedie, lenže kľúč okamžite zmizne vo fantastickom a tajomnom paralelnom svete. Tam sa Klára stretne s vojakom-luskáčikom Filipom, myšacou armádou a regentmi, ktorí spravujú tri kráľovstvá: Krajinu snehu, Krajinu kvetov a Krajinu sladkostí. Klára a Filip musia prejsť zlovestným Štvrtým kráľovstvom, kde panuje krutá vládkyňa (Helen Mirren), aby získali Klárin kľúč  a vrátili harmóniu nestabilnému svetu. (Saturn)

(viac)

Videá (5)

Trailer 7

Recenzie (115)

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Pacilo sa mi to a som prekvapena nizkym ohodnotenim filmu. Ved Luskacik je pastva pre oci a dusu mozno aj dospeleho divaka :-). Pekna filmova rola pre mladucku Mackenzie Foy. Moja oblubena Keira mi tu pripadala prilis afektovana, ale jej stvarnenie Sugar Plum si to asi vyzadovalo. Naozaj nadherna vyprava. Cakala by som, ze film dostane nominacie za Best Costume Design, osobne si myslim, ze ma krajsie kostymy ako The Favourite alebo Mary Poppins Returns a takisto za Best Production Design. Luskacika som mala v plane pozriet si v kine este pred Vianocami, ale zial nedavali to v anglictine a o dabing som nemala zaujem. 70% minimalne by som dala:-). ()

Jirka_Šč 

všetky recenzie používateľa

Barvy a vyprava jsou fajn, ale, upřímně, souhlasím s recenzí Františka Fuky: "Louskáček a čtyři říše je klasickým příkladem toho, jak může dopadnout velkorozpočtový film, do jehož vzniku kecá příliš mnoho lidí, kteří mají hodně peněz, kokainu a prostitutek a myslí si, že "vědí co divák chce". A je jich hodně a každý si myslí, že divák chce něco jiného." https://www.fffilm.name/2018/11/recenze-louskacek-ctyri-rise-nutcracker.html P.S. Mackenzie Foy je lepší ve filmu Black Beauty. ()

Reklama

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Trocha moderného šatu do klasickej ruskej rozprávky o Luskáčikovi a Myšom kráľovi. Vďaka tomuto spracovaniu táto zastaralá rozprávka nabrala nový rozmer. Nedrží sa moc predlohy a aj pre to je dej nápaditý a má aj príbehové zvraty ktoré dokážu prekvapiť. Mackenzie Foy, ktorú poznáme zo ságy Twilight tú hrá hlavnú úlohu, mladú zasnívanú dievčinu menom Klára, ktorá sa dostane do čarovného sveta štyroch kráľovstiev a zistí, že tu jej mama zanechala nemalú stopu. V slovenskom dabingu sa mi film páčil viac ako v pôvodnom. 89% ()

lemonova 

všetky recenzie používateľa

Súhlasím s názorom, že najslabším ohnivkom je v Luskáčikovi scenár.. žiaľ, na ňom stojí a padá všetko. Samotný príbeh mohol byť úplná pecka, keby si s ním dali trochu námahy a investovali viac do nápadov, nie do výpravy. (Hoci niekoľko naozaj dobrých režijných počinov tam bolo a párkrát sme sa v kine dokonca zasmiali :) Čo sa týka všade zmieňovanej politickej korektnosti, v tomto prípade sa dalo nad ňu povzniesť. Škoda, že celkový výsledok je taký nemastný neslaný, že Luskáčik isto nebude patriť do zložky: srdcovky.. ()

Nach 

všetky recenzie používateľa

Musím přiznat, že jsem od Disneyho tak prázdný a nudný film nečekal. Pokud to pozitivní, co o filmu mohu říci je, že měl krásné kostýmy, je tu něco špatně. Netvrdím, že jsem fanoušek Louskáčka, vlastně ta pohádka nikdy nepatřila k mým oblíbeným, ale tato duchaprázdná slátanina, kde jsou čtyři říše spíše jen pro okrasu než regulérními světy, mě nudila nejen svou kýčovitostí, ale hlavně myšlenkovou prázdností, kdy vše stojí na tolikrát omývaných klišé, až se mi protáčely panenky. A finální zvolání "já jsem to všechno co potřebuji!" byl WTF moment srovnatelný s Jupiter vychází a scénou, kdy si hlavní postava uvědomí, že vlastně ráda štětkou protahuje záchody. Naprostý pohádkový podprůměr a skoro i příběhové dno, které pohádka může mít. A též důkaz, když většinu rozpočtu vyplácáte na kostýmy a rekvizity a pro scénáristy zbudou jen nitě. Nedopadlo to dobře. 50% ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčelo se od října 2016 do ledna 2017 v Londýně, Minley Manor a ve filmových studiích Pinewood v Anglii. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. října 2018 v Los Angeles. (Varan)
  • U filmu se vystřídali dva režiséři. Je oficiálně zdůvodněno, že Lasse Hallstrom neměl mezi hlavním natáčením a postprodukcí čas, a tak ho zaskočil Joe Johnston. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (viac)

Reklama

Reklama