Reklama

Reklama

Luskáčik a štyri kráľovstvá

  • Česko Louskáček a čtyři říše (viac)
Trailer 7

Všetko, po čom Klára túži, je kľúč – jedinečný kľúč, ktorý otvorí skrinku so vzácnym darom od jej zosnulej matky. Zlatá niť, ktorú dostane od svojho krstného otca Drosselmeyera (Morgan Freeman), ju ku kľúču zavedie, lenže kľúč okamžite zmizne vo fantastickom a tajomnom paralelnom svete. Tam sa Klára stretne s vojakom-luskáčikom Filipom, myšacou armádou a regentmi, ktorí spravujú tri kráľovstvá: Krajinu snehu, Krajinu kvetov a Krajinu sladkostí. Klára a Filip musia prejsť zlovestným Štvrtým kráľovstvom, kde panuje krutá vládkyňa (Helen Mirren), aby získali Klárin kľúč  a vrátili harmóniu nestabilnému svetu. (Saturn)

(viac)

Videá (5)

Trailer 7

Recenzie (115)

Wally 

všetky recenzie používateľa

Byl jsem překvapen, jak hezké to bylo...příběh jsem neznal a přišel mi fajn. Taková trošku jiná Alenka v říši divů nebo Čaroděj ze země Oz, ale výprava a hudba možná i lepší. Za mne super M. Foy a pak angličtina M. MacFadyena. Co mi vadí je fakt, že ať jsem googloval, jak sem googloval, tak Louskáčka jako Afroameričana jsem nevygoogloval, takže za mne zklamání, že se autoři zase nechali zpracovat tím pitomým rasovým předsudkem... Ale upřímně J. Fowora Knight to nezahrál zle. ()

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Na Luskáčikovi ma zaujala hlavne výprava, ktorá sa mi nezdala prehnaná a herecký výkon Keiry, ktorá tam ako jediná skutočne hrala. Foy mi pripadala taká unilá, už len obliecť do mníšskeho habitu a Mirren s Freemanom tam ako postavy skoro ani nemuseli byť, tak málo času dostali. Scenár bol úbohý až nasierací, Hnevám sa, že sa Hallstrom podpísal pod tak málo muziky za tak veľa peňazí. Komukoľvek kto sa na tom podieľal to akurát v očiach divákov ublíži. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Nechce sa mi pátrať po okolnostiach faktu, prečo režírovali tento film hneď dvaja režiséri a z toho jeden, ktorý ma väčšinou nesklame. To je samozrejme Hallstrom, ale jeho rukopis tu nie je cítiť ani náhodou. Jediné, čo tu cítiť, je snaha o ďalší veľký kinohit, do ktorého všetci investovali veľa energie, ale bez srdca, akoby nikomu na výsledku ani nezáležalo. Problémom číslo jedna je slabší príbeh a motivácie postáv, výsledný dojem potom výprava, inak husto gýčová, a hviezdne obsadenie sotva vylepšia. Jediný čas v roku, kedy by sa dal tento pásový produkt ako-tak užiť, sú Vianoce. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Pacilo sa mi to a som prekvapena nizkym ohodnotenim filmu. Ved Luskacik je pastva pre oci a dusu mozno aj dospeleho divaka :-). Pekna filmova rola pre mladucku Mackenzie Foy. Moja oblubena Keira mi tu pripadala prilis afektovana, ale jej stvarnenie Sugar Plum si to asi vyzadovalo. Naozaj nadherna vyprava. Cakala by som, ze film dostane nominacie za Best Costume Design, osobne si myslim, ze ma krajsie kostymy ako The Favourite alebo Mary Poppins Returns a takisto za Best Production Design. Luskacika som mala v plane pozriet si v kine este pred Vianocami, ale zial nedavali to v anglictine a o dabing som nemala zaujem. 70% minimalne by som dala:-). ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Vyslovene ide o záležitosť pre mladšie ročníky. Malé dievčatá to môže nadchnúť, no všetko nad desať rokov to už väčšinou ofrfle. Ale zachovalo si to všetky štandardy tohto prekrúteného korektného multikulti sveta. Či už je to výhodou alebo nie, nechám na vás. Mňa to až na peknú výpravu vôbec neoslovilo. Podpriemer. 40/100 ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (5)

  • Joe Johnston se přiznal, že musel věnovat 32 dnů přetáčení některých scén. (ČSFD)
  • U filmu se vystřídali dva režiséři. Je oficiálně zdůvodněno, že Lasse Hallstrom neměl mezi hlavním natáčením a postprodukcí čas, a tak ho zaskočil Joe Johnston. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (viac)

Reklama

Reklama