Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (viac)
Trailer 1
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Predloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrajú:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(12) / Epizódy(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(viac)

Recenzie používateľa matthew.17 k tomuto seriálu (3)

Vrátili jsme Americe její slávu (2017) (S07E11) 

Po Asylum a Freak show konečne finále ktoré nie je odfláknutá dojárna ale napínavé do poslednej minúty. Rozhodne nie najlepšia séria, ale určite jedna z najlepších posledných častí! :) ()

Apocalypse (2018) (S08) 

Ťažko hodnotiť túto sériu, musím si to premyslieť... Ako fanúšik AHS, Sarah Paulson, Emmy Roberts, Jessicy Lange a v zásade všetkých výborne napísaných postáv z predchádzajúcich sérii mám naozaj z tejto série radosť. Bola to taká chuťovka pre všetkých čo s týmto seriálom strávili toľko rokov, nespočetne veľa odkazov, atmosféra starých častí a veľké napätie aj dojáky (najmä v poslednej časti) Jedná sa ale aj o prvú sériu ktorá samostatne nefugnuje, čím narúša koncept seriálu. Nejde len o to, že je to crossover dvoch sérií, ale aj o to, že s horrorom to nemá spoločné už vôbec nič, nelogických vecí tu je, žeby ich jeden pohľadal a z celej série ide dojem, že sa tvorcovia rozhodli o čom bude až po tretej časti a pri siedmej zistili, že ešte musia natočiť ďaľšie tri.... Prepáčim im to pre vyššie spomínané dôvody, ale ak by som nebol fanúšik milujúci a hlavne znalý predchádzajúce série, asi by sa hodnotenie pohybovalo objektívne okolo dvoch hviezd... ()

Zima zabíjí (2021) (S10E06) 

Nerozumiem tomu ako sa mohol udiať takýto kvalitatívny prepad za jednu časť. Pri AHS býva zvykom, že výborne našliapnuté série sa namiesto očakávanej gradácie zvyknú uberať k vlažným záverom a preto som si aj vravel ako je super, že tento príbeh bude rozpovedaný len na priestore 6tich dielov a tvorcom tak snáď nedá šancu na to príliš sa opustiť. Žiaľ nevydalo. Teraz nás čaká v ďaľších častiach mimozemské dobrodružstvo ktoré má časti našťastie len 4, tak naivne dúfam, že tam už nebude priestor na to čokoľvek posrať. Kým piata časť ponúkala to najlepšie z AHS ako ho poznáme a pokojne mohla fungovať ako emóciami nabité finále, tvorcovia z nejakého dôvodu potrebovali uzavrieť príbeh ešte týmto dovetkom. Bez Culkina, Paulson a Rabe už ale príliš nefunguje, ostali nám len negatívne postavy ktoré bolo treba šokujúco zabiť bez akéhokoľvek dopovedania ich príbehu alebo postavy ktoré prežili a ich príbeh ostal taktiež nedopovedaný. Celkovo táto časť prináša príliš veľa nových otázok, na ktoré ale nedáva vôbec žiadne odpovede. (Bojovná policajtka rozhodnutá riešiť čo všetci ostatní prehliadajú - to bolo čo za vsuvku bez akéhokoľvek zmyslu? Naozaj bolo treba castnúť Dot-Marie Jones len na to, aby dostali záporáci motiváciu zlikvidovať hlavných hrdinov? Pokiaľ si dobre pamätám, rozhodnutí ich zlikvidovať boli už na konci tretej časti) Toto všetko sa ešte k tomu odohráva na šialene krátkej stopáži 35 minút ktorá by nemala šanca dopovedať nedopovedané ani keby si tu tvorcovia nerozvádzali nové dejové linky, nieto ešte za týchto okolností. Škoda :/ ()

Súvisiace novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (viac)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (viac)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (viac)

Reklama

Reklama