Reklama

Reklama

American Horror Story - Cult

(séria)
Trailer
USA, 2017, 8 h 31 min (Minutáž: 41–51 min)

Kamera:

Gavin Kelly

Hudba:

Mac Quayle

Hrajú:

Sarah Paulson, Evan Peters, Billie Lourd, Alison Pill, Adina Porter, Colton Haynes, Cheyenne Jackson, Billy Eichner, Leslie Grossman, Chaz Bono (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(11)

Ve Spojených státech amerických ohlásili výsledek prezidentských voleb, a zatímco někteří prožívají nečekanou euforii, ostatní jsou v šoku. Je rok 2016. Na první pohled obyčejnou sousedskou komunitu žijící na typicky americkém předměstí rve na kusy nebezpečný kult. Jeho tajuplný modrovlasý vůdce Kai (Evan Peters) využívá strach jako ničivou zbraň. Hrůzné řádění děsivých sadistických klaunů těžce dopadá na vyděšenou Ally (Sarah Paulsonová). Jako by nestačilo, že po zvolení Donalda Trumpa prezidentem trpí tato liberálně založená matka malého Oze nezvladatelnými úzkostmi a léčí se s několika různými fobiemi. Najednou se musí bát nejen o svůj život, ale také o život svého synka a manželky Ivy (Alison Pillová). Sedmá série oblíbeného televizního hitu American Horror Story je opravdovým americkým hororovým příběhem, tentokrát bez nadpřirozených prvků. Skutečnost je přece dost děsivá sama o sobě. (TV Prima)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (73)

mcb 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Politicky angažovaná sedmá sezóna, která je v některých momentech trefným komentářem k současné Americe, jindy zase pojednává o tom, že každý „patříme“ do nějakého kultu. Murphyho tradičně žánrově nevyrovnané a přepálené dílo ale zejména v druhé půli táhne neskutečný herecký koncert psychopata Evana Peterse. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Príbeh siedmej série sa začína v novembri 2016, kedy sa v Amerike stane prezidentom Donald Trump. To je pre dve lesbické matky Ally (Sarah Paulson) a Ivy (Alison Pill) najhorším možným scenárom kvôli ich obavám z toho, že by kvôli tomu mohli stratiť právo na starostlivosť o svojho syna Oza (Cooper Dodson). Na druhej strane panuje obrovské nadšenie a radosť z víťazstva. Nikto ale nie je tak šťastný, ako mladý a ambiciózny Kai (Evan Peters), pre ktorého je Trumpovo víťazstvo signálom pre začiatok revolúcie. Osudy týchto osôb sa začnú prepletať, keď začne mesto terorizovať partia násilných klaunov. - So siedmou sériou som spokojný. Je vidieť, že po rozporuplnej sérii Roanoke si tvorcovia sadli a dlho rozmýšlali nad tým, ako pokračovať ďalej. Našťastie sa rozhodli vykročiť tým správnym smerom a vrátili sa k zvrátenostiam a kontroverzným témam, ktoré tento seriál robia niečím, čo sa v televíznej produkcii často nevidí. Tisíce ludí sa sťažovali, prečo tvorcovia museli vtiahnuť politiku aj do tohto seriálu, ale podla mňa je toto pre moderný horor velmi ideálna téma, čo je vidieť na úspešnej sérii The Purge. Súčasťou príbehu sú mnohé nečakané zvraty, záhady a okolitý chaos. Kult si okolo seba nesie mystériu, a aj keď sa s jeho tajomstvami a odhaleniami jednotlivých členov dalo podla mňa pracovať lepšie, bol som vždy zvedavý na to, kam sa posunie ďalej. Trochu menej sa vydarila práca s flashbackmi. Tých je strašne vela a v niektorých epizódach sa dej odohráva viac vo flashbackoch ako v reálnom čase. Herecké obsadenie hrá perfektne, a aj keď v tejto sérii nie je prítomných až tak vela známych tvárí tohto seriálu, výkony jednotlivcov ich slušne nahrádzajú. Hlavne Evanovi Petersovi táto sezóna po dvoch menej výrazných velmi sedela a zrovna on mi pripadá ako herec, ktorý sa do televíznych projektov hodí viac, ako do tých celovečerných. V záverečných epizódach sa napätie a intenzita pekne vystupňovali, a aj keď to bolo miestami už prekombinované a názorovo sa to odklonilo do pomerne neakceptovatelnej roviny, dopadlo to vynikajúco a prekvapivo. Chcel by som spomenúť ešte aj parádne kostýmy. Masky v hororoch milujem a tu sa s nimi tvorcovia pekne pohrali. Siedma séria je teda u konca a ja som velmi zvedavý, čo sa v hlavách týchto šialencov zrodí zase o rok. + Zack Ward + herec z The Lazarus Effect + herečka z Scream Queens + herečka z Cooties + herec z Insidious: Chapter 3 + herec z The Invitation + herec z Insidious: Chapter 2, Fear the Walking Dead a Frankenstein + herečka z The Mist + herečka z Scream Queens a February + herec z Bone Tomahawk + herec z Circle, Zoombies a Ice Sharks + herečka z Clown + herečka z Some Kind of Hate + herečka z Devil's Due ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Akože čo má toto s hororom? Hnusná lezbická LGBT propaganda, že aj ženy môžu vychovávať dieťa. A samozrejme protiTrampovská politika a všetci čo s Trumpom súhlasia sú fašisti, rasisti a antisemiti. Nechápem, načo bola dobrá táto séria. Keby to bolo kdekoľvek inde tak prosím, ale ako to pasuje do seriálu o horore a strachu? V prvých epizódach sme sa sem tam zľakli klaunov, ale to je tak všetko. Po 5.epizóde sa strach vytratil a bola to čisto politika. Nebudem sa diviť ak túto sériu mnoho ľudí ani nedopozeralo, pretože sa tešili na hororovú sériu a dostali prachsprostú politiku. Treba však poznamenať, že herci sú skutočne ako v každej sérií skvelí a aj túto sériu pozdvihli. Ide však o to, že sa to sem nehodí a po skvelej desivej 6.sérií prišli s týmto. Postava Evana Petersa mi bude chýbať, ale inak sklamanie. Hádam to všetko napraví nasledujúca séria. ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ryan Murphy nás opět překvapil. Ze začátku se jen těžko odhaduje, kam seriál bude směřovat. Když se to ale pak zlomí, tak je to super. Tato série se věnuje kultům a to konkrétně jednomu inspirovaném kultem Charlese Mansona. Ukazuje nám, jak jsou lidé snadno zmanipulovatelné a jak lehko se dostane k moci i úplný psychopat. Nemusí to působit úplně autenticky, ale jisté varování tam je. Opět tu je řada starých známých tváří. Objeví se tu ale i dost nových lidí. Celé to stojí hlavně na Sarah Paulson a Evanu Petersovi, podobně jako to bylo ve 2. sérii. Podařilo se jim sem nakomponovat i americké prezidentské volby, které vlastně všechno odstartovaly. Tato série téměř postrádá nadpřirozeno a tím se od ostatních dost liší. Mnoho postav děj opustí. Uvidíme, co nás čeká příště. Prý má být celkem 9 sérií. "Umřel bys pro mě?" ()

Pilda17 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Kult je série vsunutá do reálného světa s reálnými postavami a problémy. Ze startu série divák pociťuje chaos, ale postupně se vše vyjasní. Nesetkáme se s převratnými zvraty, ač jich pár najdeme, což je škoda. Ocením obrat Sarah Paulson, kterou bych na začátku série uškrtil sám, ale v závěru získala mé sympatie. Evan Peters herecky exceloval a k jeho vyšinutosti nelze nic vytknout. Brutální, bezcitná, nechutná, dech beroucí série, která se řadí hodně vysoko. ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (5)

  • Ryan Murphy chcel, aby aspoň 50% projektov jeho spoločnosti mali na starosti ženy. To sa mu v prípade siedmej série dokonca podarilo prekonať, keď 8 z 11 epizód režírovali ženy. (Marceloo)

Reklama

Reklama