Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (viac)
Trailer
USA, (2011–2024), 100 h 59 min (Minutáž: 34–74 min)

Predloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrajú:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(12) / Epizódy(133)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(viac)

Zaujímavosti (215)

American Horror Story - Murder House (2011) (séria) (S01)

  • Obete streľby v škole (1. séria) majú priezviská: Boggs, Greenwell, Stanley, Stapleton a Gedman. Sú to rovnako priezviská niektorých hráčov Boston Red Sox z konca 80. rokov. (Peter.N.5688)

American Horror Story - Murder House (2011) (séria) (S01)

  • Na začiatku roku 2018 podali noví majitelia domu s názvom the Rosenheim Mansion z tohto seriálu žalobu, v ktorej obvinili realitnú agentúru z toho, že im zatajila fakt, že sa tu natáčal tento seriál. Učinili tak po sústavných nepovolených vstupoch na pozemok, pokusoch o vlámanie a útokoch výtržníkov, ktorí sú fanúšikmi seriálu. (Marceloo)

American Horror Story - Murder House (2011) (séria) (S01)

  • Postava Elizabeth Short (Mena Suvari), ktorá sa objaví v deviatej a dvanástej časti prvej série, bola skutočnou osobou. Bola to začínajúca hollywoodska hviezdička, ktorú v roku 1947 našli mŕtvu v Los Angeles. Jej telo bolo rozpolené, jej ústa neznámy vrah rozrezal do zlovestného úškľabku. Zavraždená dostala prezývku Čierna Dahlia, podľa filmu Modrá Dahlia a Elizabethinej slabosti pre čiernu farbu. Z jej vraždy bol okrem iných podozrivý aj slávny režisér Orson Welles, avšak prípad ostal dodnes nevyriešený. (BlackTom)

American Horror Story - Murder House (2011) (séria) (S01)

  • Niektoré postavy zo štvrtej série seriálu sú inšpirované reálnymi ľuďmi z minulosti. Ako napríklad postava Ma Petite (Jyoti Amge) je inšpirovaná Luciou Zarate, Ethel Darling (Kathy Bates) je kópiou Annie Jones. Taktiež v minulosti existovala umelkyňa, ktorá vystupovala pod menom Koo Koo, the Bird Girl - slúžila ako predloha pre Meepa (Ben Woolf). Pepper (Naomi Grossman) a jej dvojča majú tiež svojich predchodcov, a to dvojčatá z Yucatánu - Pip a Flip. Postava Paula (Mat Fraser) je inšpirovaná umelcom nazývaným "The living skeleton" - Isaacom W. Sprague. Pre základ Postavy Jimmyho Darlinga (Evan Peters) taktiež čerpali z minulosti, existoval muž, ktorý vystupoval s rovnakou vadou na rukách, plus podobné znetvorenie mali aj jeho chodidlá. (Kreminka)

American Horror Story - Murder House (2011) (séria) (S01)

  • Seriál získal 17 nominácii na Emmy Awards. Z toho len jedna bola premenená vo výhru, ktorú si domov odniesla Jessica Lange za najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe. (DarkSaint)

American Horror Story - Murder House (2011) (séria) (S01)

  • Tvorcovia Murphy a Falchuk začali pracovať na American Horror Story ešte pred produkciou seriálu Glee (od r. 2009). Napriek tomu bola prvá séria American Horror Story dokončená až o viac ako dva roky neskôr ako prvá séria Glee. (IceFan)

American Horror Story - Coven (2013) (séria) (S03)

  • Madame Delphine LaLaurie, ktorú stvárnila Kathy Bates, bola skutočnou žijúcou osobou. Madame LaLaurie bola známa ako vysokopostavená žena a pohybovala sa v tých najvyšších kruhoch až do dňa, keď na jej panstve hasiči objavili veľké množstvo uväznených otrokov, ktorí boli kruto a dlhodobo týraní. (Carol Pifková)

American Horror Story - Freak Show (2014) (séria) (S04)

  • V magickom svete štvrtej série sa vyskytuje množstvo anachronizmov, napr. Elsa Mars (Jessica Lange) na vystúpení vo svojej piesni spomína Jima Morrisona, Jimmy Darling (Evan Peters) zas spieva pieseň "Come As You Are", pričom spevák Nirvany Kurt Cobain sa narodil až v roku 1967. (BlackTom)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (viac)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (viac)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (viac)

Reklama

Reklama