Reklama

Reklama

Keby ste si chceli Christine (Saoirse Ronan) zaškatuľkovať, zaradili by ste ju medzi rebelky. Nie je nejako zvlášť pekná a tvár plnú vyrážok maskuje ružovými vlasmi. Nie je ani nejako zvlášť múdra a tento deficit vyrovnáva tvrdením, že má umelecké sklony. Asi najzaujímavejšie je na nej to, že ako symbol vzdoru odmieta svoje krstné meno, sama si hovorí Lady Bird a chce, aby ju tak oslovovali aj všetci ostatní. Keď sa s ňou stretneme prvýkrát, zažijeme jej brutálnu hádku s matkou, po ktorej naštvane vystúpi z auta. Idúceho. A pritom je táto večne naštvaná puberťáčka so zlomenou rukou (následok vyššie uvedeného incidentu) v skutočnosti citlivá duša, ktorá by sa len chcela správne zamilovať a nájsť zmysel života, a je nervózna z toho, že sa jej ani jedno zatiaľ príliš nedarí. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (335)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Taky obycajny roztomily film o dospievani jednej pubertiacky. Nicoho noveho co by sme uz milionkrat nevideli sa tu nedockame. Ale stale to funguje bez problemov. Len som v tom nenasiel absolutne nic naviac, co by z toho malo robit velky Oscarovy film. Skôr by to mohlo byt filmom tyzdna na Hallmarku pri ktorom si zeny pripomenu ake to bolo, ked boli mlade. A ani ich partner pri tom nebude prilis trpiet. 6/10. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

V porovnaní s ostatnými snímkami iných žánrov možno vznášať námietky, ktoré môžete mať k nezávislým filmom tohto typu všeobecne - že sú de facto o ničom, nemajú veľmi dej a viacmenej pozostávajú len zo všedných scénok, ktorých variácie ste už mnohokrát videli v iných podobných nezávislých filmoch, nasledujúcich identické mustry. Lady Bird v tomto prípade ešte akcentuje problematiku dievčenského dospievania, prvých lások a vzťahu medzi matkou a dcérou, čo sú však tiež dosť okukané témy. Celá snímka tak pozostáva z toho, že sledujeme trochu svojskú, v niečom sympatickú, v niečom naopak otravnú, ale inak v podstate úplne obyčajnú babu na prahu dospelosti, ako prežíva úplne prosté radosti i strasti svojho života, od prvého bozku po maturitný ples, sem tam sa s niekým poháda, potom sa s ním zase zmieri, občas má prúser v škole alebo doma, ale v podstate nič zásadné neprežije. ()

Reklama

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Není to špatný film a Saoirse Ronan je zde výborná jako vždy (stejně tak Beanie Feldstein, která mě baví čím dál víc), ale osobně mě to bohužel moc neoslovilo a trochu se mi tam vkrádala i nuda. Titulní postava podle mě neprožívá nic výjimečného a ani mi nepřišla nějak zvlášť zajímavá, a ty její věčné spory s matkou mě jen iritovaly. Celkově jsem tam postrádal nějaký výraznější závan filmařské invence, aby to Lady Bird nějak odlišilo od nespočtu podobných filmů. Myslím, že po krátké době se mi to vykouří z hlavy a zapomenu, že jsem to vůbec viděl. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Boj o vlastnú nezávislosť stredośkoláčky Christine ( hovoriacej si Lady Bird ), neustále nedorozumenia a hádky s matkou ( otec bol najlepšia postava filmu ), aby zistila, že je rovnaká ako matka, a napokon aj zapochybuje nad svojou čiastočne dosiahnutou nezávislosťou... Nechcem snímok zľahčovať, je dobre natočený, obsadenie je na úrovni, ale príbeh je príliš tuctový, aby dokázal naplno zaujať vačšinu divákov. ()

Matty 

všetky recenzie používateľa

Lady Bird je neokázalý, nesentimentální film bez falešných tónů, který sice nenabízí výrazně originální téma nebo úhel pohledu, ale zásluhou přesné charakterizace postav, vnímavosti vůči konkrétnímu místu a době a důvtipným dialogům nepůsobí ani chvilku obehraně. Celý text zde. 80% ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (18)

  • V septembri 2015 sa režisérka Greta Gerwig stretla so Saoirse Ronan na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte, kde propagovali filmy Maggie má plán (2015) a Brooklyn (2015). V hotelovej izbe si prebehli scenár, Ronan čítala časť z filmu Lady Bird a Gerwig čítala ďalšie postavy. Gerwig si na 2. strane uvedomila, že Ronan bola tou správnou voľbou pre vedenie. (Scraffy)
  • Saoirse Ronan si farbila vlasy červenou farbou a na návrh režisérky nenosila make-up na zakrytie svojich akné. Povedala, že film vnímala ako skutočne dobrú príležitosť nechať teenagerskú tvár vo filme skutočne vyzerať ako teenagerskú tvár v reálnom živote. (Scraffy)

Súvisiace novinky

Apple posiluje zaměření na filmy

Apple posiluje zaměření na filmy

16.11.2018

Společnost Apple za poslední rok najala velký počet tvůrců, aby zahájila svůj průnik mezi streamovací služby a rozjela tak svoji seriálovou tvorbu. V příštím roce tak diváky čeká hned několik nových… (viac)

Tvůrci Lady Bird se vrací

Tvůrci Lady Bird se vrací

01.07.2018

Tvůrčí trojice zpoza loňského úspěšného snímku Lady Bird, režisérka Greta Gerwig a hvězdy Saoirse Ronan (Brooklyn) a Timothée Chalamet (Dej mi své jméno), se znovu sejdou v nové adaptaci knihy Malé… (viac)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (viac)

Nominace na Oscary

Nominace na Oscary

23.01.2018

Letošní 90. ročník Oscarů bude velký duelem Tváře vody se Třemi billboardy kousek za Ebbingem. Nová fantasy Guillerma del Tora se teď ale proměnila v jasného favorita, jelikož uzmula třináct… (viac)

Reklama

Reklama