Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou 2

(festivalový názov)
  • USA The Texas Chainsaw Massacre 2 (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dva kluci se vydávají na největší pařbu svého života, když jim cestu zkříží neznámá postava s motorovou pilou. Stretch, které zavolají do rádia vyslechne jejich vraždu v přímém přenosu. Netuší tím, že se dostala sama na seznam mrtvých a zdá se že texaský masakr ani po 13ti letech neskončil... Po útoku v rádiu (kde přežije) se sama na vlastní pěst rozhodne vypátrat vrahy, ale končí v zajetí. Na pomoc přichází "Levák" (Dennis Hopper). (Rodriguez)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (128)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Rozhodne chápem skalných fanúšikov pôvodného MASAKRU Tobe Hoopera a aj ja by som asi s ťažkosťami prekusol, keby sa z pokračovania môjho milovaného filmu stala groteska. Ja síce patrím ku fanúšikom geniálnej ,,jedničky,, ale rozhodne nie som jeden z tých, ktorým visia po stenách plagáty z filmu či napodobeniny Leathefaceového ksichtu a preto som pri sledovaní necítil bolesť, hnev či žiaľ. Práve naopak. Skvelo som sa zabával a bral film nie ako katastrofu, ale ako jeho mimoriadne zábavnú paródiu s nezabudnuteľným Dennisom Hooperom, sympatickou hlavnou predstaviteľkou ( ktorá by však občas mohla zredukovať svoj vreskot ) a vynikajúcimi gore trikmi a maskami majstra Saviniho. Tak mi prosím odpustite. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Americký režisér Tobe Hooper bol pre mňa vždy tvrdý oriešok, nevyspitateľný horrorový filmár. Dokázal natočiť takmer až kultové diela ("Texaský masaker motorovou pilou", "Poltergeist"), viac menej priemerné snímky ("Prekliatie Salemu", "Sila života"), občas však skĺzol aj do nevýrazného podpriemeru ("Panoptikum", "Des v práčovni", "Márnica") a niekedy sa doslova utopil v odpadových vodách ("Nočné hrôzy", "Krokodýl"). Kam teda mám zaradiť snímok "Texaský masaker motorovou pilou 2", ktorý zrežíroval v roku 1986? Oproti legendárnemu pôvodnému snímku je to posunuté do absurdnej roviny zvráteného čierneho humoru, ale práve to mu dodáva punc trojhviezdičkovej originality. *** ()

Reklama

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Tobe Hooper to opět dokázal…Po docela dlouhé pauze od natočení původního Texaského masakru se mu podařilo zase diváky doslova šokovat. Tentokrát to však nebylo ani tak kvůli atmosféře, nebo spíše syrovosti svého díla, ale především díky absolutní ujetosti hraničící se ztrátou soudnosti a zdravého rozumu.Jsem vášnivým konzumentem ujeté podívané a to ve všech nejbizarnějších/morbidních a mnohdy až úchylných podobách. Tady je to sice skutečně mnohdy na hranici snesitelnosti až trapnosti, ale jelikož jsem si dopředu o tomto filmu nic nezjišťoval a do nedávné doby byl mou jedinou zkušeností s touto sérií remake (od včerejška i originál) a porno verze Texas Vibrator Massacre. Tudíž jsem přistoupil na novou Tobeho hru a víceméně toho nelituji. Děj sice „na oko“ navazuje na události po jedničce, ale jde si svou cestou. Rodinka kanibalů má nový bejvák, Stopaře nahradil Chop-Top a chovají se ještě více dementně, než tomu bylo naposledy. Nicméně neztratili nic ze své zvrácenosti, o čemž se přesvědčíme především v druhé polovině filmu. Asi nejvíce se mi líbila scéna ze „spižírny“, stahování z kůže a morbidní výzdoba jejich příbytku. O něco horší už to bylo se samotným černým humorem, který v mnoha situacích doslova smrděl trapností. Dennis Hopper mi tu bohužel moc neseděl a bezesporu jde o jeden z nejhorších výkonů, které jsem měl možnost od něj vidět. Naštěstí zde máme ještě uječenou Caroline Williams a její sexy stehýnka. Ani se nedivím, že byl Leatherface tak nadržený. Největší prim tu však sehrál Bill Moseley, který ztvárnil Chop-Topa opravdu dokonale a role pošahanců mu evidentně jde nejlépe. Víc vylízané pako jsem už dlouho neviděl. A už konečně vím, kde se Rob Zombie nechal inspirovat svým bizarním kouskem House of 1000 Corpses. The Texas Chainsaw Massacre 2 je prostě po všech stránkách jiný než jeho předchůdce. Je mi jasné, že pro většinu lidí je to nehorázná sračka, ale já se docela bavil. 50% ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Keby som sa na to aj pozeral ako na nejakú paródiu, je to príliš nudné, aby som sa priklonil k dvom hviezdam. Tých pár fórikov a jedna dobrá ľakačka je však príliš v úzadí na úkor trápneho behania, vrieskania, kecania a žiadneho zabíjania. Ešte aj Zombieho vykrádačka tejto "klasiky" DOM 1000 MŔTVOL bola o trochu lepšia. A nie je tu ani jeden záber na vypleštené očné buľvy... ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

První díl Texasu co jsem viděl, pravda neviděl jsem ho tenkrát celý, ale byl jsem připosrán strachy, dávaly ho tuším na Nově. Když jsem to viděl nedávno tak jsem si řekl, to myslel Hooper vážně? Ona to vskutku sračka je. Nemá to žádnou atmosféru prvního dílu, zábavné scény jsou silně nezábavné. A plno scén tu je strašně zbytečně přitažené za vlasy. Naneštěstí tu je i pár výborných scén jako třeba rozhovor kráska vs. šílenec. Ale jinak je to spíše průser. Jednou to stačilo. ()

Galéria (124)

Zaujímavosti (20)

  • Film se natáčel od června 1986 do 4. července téhož roku v Austinu a Prairie Dell. (henrycruel)
  • Kontroverzní „řeznický“ obal alba „Yesterday and Today“ od skupiny The Beatles je možné zahlédnout na stěně v rozhlasové stanici. (henrycruel)

Reklama

Reklama