Reklama

Reklama

Mediciovci

(seriál)
Trailer
Taliansko / Veľká Británia, (2016–2019), 22 h 13 min (Minutáž: 48–60 min)

Hrajú:

Dustin Hoffman, Guido Caprino, Richard Madden, Stuart Martin, Annabel Scholey, Ken Bones, Alessandro Sperduti, Daniel Caltagirone, Lex Shrapnel (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(24)

Obsahy(1)

Florencia, rok 1429. Giovanni di Bicci de' Medici, zakladateľ Mediciovskej banky, doviedol svoju rodinu k bezprecedentnej ekonomickej moci. Náhle však zomiera a jeho synovia, Cosimo a Lorenzo, sa musia postaviť na čelo svojho rodu s neľahkou úlohou, vzdorovať útokom nepriateľov, ktorých snahou je zvrhnúť ich moc. (STV)

Zaujímavosti (31)

  • Spoiler: V skutočnosti neexistujú dôkazy, že by Giovanni di Bicci de' Medici (Dustin Hoffman) bol úmyselne otrávený. Zomrel ako 69-ročný, navyše vo februári, keď si nemohol uzobávať otráveného hrozna z vlastného vinohradu. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)

Mediciovci - Vznešený rod (2018) (séria) (S02)

  • Spoiler: Natáčelo se ve známé italské katedrále Santa Maria del Fiore ve Florencii, kde byl 26. dubna 1478 zavražděn skutečný Giuliano de' Medici. Jeho seriálový představitel Bradley James prozradil ze zákulisí natáčení druhé série, že když se natáčela tato emočně vypjatá a tragická scéna, ve které byl zákeřně napaden a ubodán během mše v epizodě Mše (2018), tak vlastně toto natáčení bylo chvílemi spíše humorné, protože někteří herci, kteří měli v panice vyběhnout z katedrály ven, zatímco on je napadený, kazili natáčení tím, že se špatně orientovali po značkách a běželi i tam, kam vůbec neměli, jako např. jeho seriálová švagrová, herečka Synnove Carlsen (Clarice). (Lynette)

Reklama

Reklama