Reklama

Reklama

Elisa z Rivombrosy

(seriál)
  • Česko Elisa z Rivombrosy (viac)
Taliansko, (2003–2005), 40 h 39 min (Minutáž: 85–103 min)

Tvorcovia:

Cinzia Th. Torrini

Hrajú:

Vittoria Puccini, Jane Alexander, Alessandro Preziosi, Luca Ward, Antonella Fattori, Linda Batista, Kaspar Capparoni, Pierluigi Coppola, Cesare Bocci (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(26)

Obsahy(1)

Dřív než byl zavražděn vévodou Ranierim a jeho hrdlořezy, zařídil hrabě Conforti, aby byl kapitánovi Lombardimu doručen seznam šlechticů, kteří se podíleli na spiknutí proti králi. Mezitím se na svém panství Rivombrosa svěřila hraběnka Agnes Ristoriová mladé společnici Elise s obavou, že už nikdy neuvidí svého syna Fabrizzia, který se účastnil vojenských tažení. Fabrizzio se však během cesty domů stal svědkem zákeřného přepadení svého přítele Lombardiho, jež zorganizoval Ranieri, který chtěl dostat seznam spiklenců. Fabrizziovi se nepodařilo Lombardiho zachránit, ale získal drahocenné dokumenty a slíbil svému mrtvému příteli, že je osobně doručí králi. Když dorazil na Rivombrosu, spěchal za matkou a našel ji v Elisině společnosti. Fabrizzio byl zaskočen dívčinou krásou, ale v té chvíli ještě netušil, že je Elisa pouhou služebnou... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (59)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Na IMDB 78 percent, a tu ani nie 40... Niekto to nazýva historickou telenovelou, ja som nemohol prestať pozerať a tešil sa na každú novú časť. Je mi jasné, že Elisa je dokonalá a tí, čo sú proti nej veľmi zlí, áno, je to čierno biele. Aj tak ma to strhlo. Skvele zahrané postavy predčí scenár, ktorý so zvratmi a prekvapeniami a napätím nemá vôbec žiadny problém. Lepšia je už len hudba, ktorá je priam magicklá, je presne namierená tak, aby danú situáciu u diváka emočne zakorenila. O čo romantickejšie je ešte aj to, že Elisa a Frabrizio sú v skutočnosti manželia :) Casting chválim takisto nadmieru. Lucretia je neatraktívna, v tom sa scenár mýli, zvyšok je ale presne taký, ako sme u talianskych filmov a seriálov zvyknutí. ()

D.Sleeper 

všetky recenzie používateľa

No. Je pravda, že hlavní postavy neztvárnili zcela nejtalentovanější a nejznámější italští herci a herečky. Vzhledem k žánru a poměrně zajímavému příběhu, zejména v první řadě, to nijak zvlášť neovlivňuje můj veskrze kladný dojem. Kromě poutavého příběhu se solidními dramatickými zvraty musím vyzdvihnout velmi solidní hudbu, kostýmy a výpravu. Celkově bych to viděl někde na 65 - 70%, ale vzhledem k těm odpadům nemám problém přisadit si na 75 - 80% :) Ovšem to soft porno bych si, pane Torrini, odpustil (kazí to poetiku). Zajímavý komentář: Sašenka165 ... BTW: Hodnocení dle IMDB (77%) mi přijde o mnoho vyzrálejší, než to zdejší :))) ()

Reklama

Fabrinka 

všetky recenzie používateľa

Snáď prvý a posledný romantický,dokonca talianský seriál,ktorý ma zaujal. Postavy perfektné, to isté sa týka aj hercov, ale mojou favoritkou určite ostáva Lucrezia van Necker, najväčšia záporáčka, ktorej som mala vždy plné zuby. Nesmiem zabudnúť na OST, ktorý je úžasne doladený k prostrediu. Škoda akurát tak 3.série, ktorú už určite nemali točiť. AntiCupo, FabriFan. ()

Bubugirl 

všetky recenzie používateľa

Hmm takže co napsati, hudba krásná ( Pražský filharmonický orchestr ), krásné kostýmy, herci na které se dá dívat, inspirace jak žena může vypadat krásně v korzetech. Nechat ohodnotit chlapa tento seriál tak vím, že to nedopadne valně. V žádném případě bych tento počin nesrovnávala s těmi telenovelami plnými Fernandů, Pamel a Rodrigů, na toto se vcelku ráda podívám ( mnohem raději než na americké koniny, kterých je dost ) i když tématem je typický klišé děj. ()

Mortishka 

všetky recenzie používateľa

Romantický taliansky seriál ktorý ma príjemne oslovil a prekvapil. Z počiatku som mala k nemu negatívny názor ale po pár častiach ma to vtiahlo do deja. Postavy perfektné, obidvom hlavným postavám som držala palce lebo im to strašne seklo..Moja najobľúbenejšia postava je Lucrezia van Necker, ktorá svojimi intrigami a diabolským pohľadom dokázala že si ide za svojím cieľom aj cez mŕtvoly. Takéto ženy obdivujem. Mužský herci ulahodili mojim očiam a zmyslom. Pre mňa jeden z tých výnimočných historických seriálov som náročná na výber ale tento rozhodne nič nepokazil skôr potešil! ()

Galéria (134)

Zaujímavosti (3)

  • Zámek Rivombrosa se ve skutečnosti jmenuje Castello ducale di Agliè. (veronica 01)
  • Počas natáčania prvej série sa predstaviteľka Elisy (Vittoria Puccini) zamilovala do Fabrizia (Alessandro Preziosi) aj v skutočnosti a románik z plátna sa preniesol i do reality. V priebehu druhej série Vittoria s Alessandrom otehotnela a porodila dcérku Elenu. (Fabrinka)
  • Nejnáročnější práce s kostýmem byla s Jane Alexander (Lucrezia), nosila velmi těsné šaty. (kdoasi)

Reklama

Reklama