Reklama

Reklama

Krásna Varvara

  • Česko Krásná Varvara (viac)

Obsahy(1)

Jedného dňa sa cár Jeremej chytil do pasce temného vládcu podzemia menom Čudo Judo. Aby sa vykúpil, prisľúbil mu, že mu dá to, čo vo svojej krajine ešte nepozná. Netušil však, že sa mu práve narodil syn Andrej. Aby ho zachránil, dal ho vymeniť za syna rybára, ktorý sa narodil v rovnakom čase... (STV)

Recenzie (34)

poet 

všetky recenzie používateľa

Pre mna tiež na podobnej (nechapem tie nízke hodnotenia) úrovni ako ospevovaný Mrazik. V tejto rozprávke je proste všetko (Babuška, Báťuška, Čudo-judo, Oslík čo má rad mrkvičku, hovoriace medvedíky čo maju radi medík a kopa ďalších vecí:). Proste pestrá koláž nápadov hudby osobitého folklóru a sympatických postavičiek. Proste rozprávka s posolstvom ktorá vie chytiť za srdce možno skôr tu staršiu generáciu odchovanú na inej tvorbe. ()

Hennes 

všetky recenzie používateľa

Další z ruských klasik kterou mě potěšila televize JOJ na Vánoce v roce 2008. Království křivých zrcadel, Mrazík a tento snímek jsou ukázkou těch nejlepších ruských klasických pohádek které vznikly v 60 letech minulého století pod vedením Alexandra Roua. Vyměněný carský synek se synem rybáře, zlý čaroděj ( Čudo Judo ), krásná Varvara. Předem jasná zápletka i rozuzlení, ale tak to má v pohádce být, vítězí dobro. Mně se moc líbí ty barevné kulisy a celková atmosféra. ()

Reklama

Skuby47 

všetky recenzie používateľa

Krásná stará ruská pohádka s klasickou babuškou vypravěčkou, krásnou princeznou Varvarou, jejím otcem vládcem podzemí ušatcem Čudo Judo, pitvořícími se ženichy i vykrmeným Andrjuškou a utajovaným princem Andrejem. Působivá je zářivě barevná kulisová výprava, typický ruský folklor, spousta bizardních postaviček, pohádkových efektů a humorných situací, které ozvláštňují tuto velmi příjemnou pohádku. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Pre najvydarenejší a zaroveň najúspešnejší rozprávkový počin Rou-a - Mrázika - mám nostalgickú slabosť a Krásna Varvara je z temer rovnakého rozprávkového súdka. Rovnako sympatické postavy, rovnaký (infantilný) humor, rovnaké (lacné) triky, rovnaká (jednoduchá) práca s cvičenými zvieratami. Rozprávkový príbeh je fajn - má aj hlavu aj pätu, ku môjmu podivu krásna Varvara je vskutku krásna a na rôzne čudá z podzemného kráľovstva sa dá navyknúť. Na všadeprítomné uspievané scénky už menej, ale to by asi nemelo byť 'Made in USSR'. Suma sumárum: podarená a miestami aj vtipná rozprávka, ktorá pri skromnejších očakávaniach splní to, čo sľubuje. -Veď si dal slovo. -Dal som slovo a možem ho tak aj zobrať späť, veď je to moje slovo. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Slovo sa má dodržať a to by malo platiť nielen pre cárov pozemských či podzemných. Konečne v tohtoročnej nádielke ruských rozprávok jedna obstojná až výborná. Nemenej šialená oproti iným, ale táto má aj zmysel, spád, predvedie celú škálu farieb televízora a o vtip nie je núdza. Dokonca si robí srandu z kinematografie a hudby západného sveta, napríklad štyria mušketieri v ruskom podaní. Aby sme zostali v obraze, pripíja sa oboma rukami, z jednej na meniny a z druhej na narodeniny. –––– A dcéru máš peknú? – Veru, podala sa na mňa! ()

Galéria (44)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené