Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenzie (647)

plagát

Třináct životů (2022) 

Film ktorý dokáže chytiť za srdce a to som ku koncu mal problém udržať emócie. Je to napínavá záchranná akcia v ktorej držíte palce potápačom z celého sveta ktorí riskujú vlastné životy na druhom konci sveta... Bez zbytočného pátosu a citového vydierania sledujeme riešenie technického problému zaplavenej jaskyne kde ide doslova o hodiny. Ron Howard klobúk dole.

plagát

Duna: Časť druhá (2024) 

Toľko šaškarne pre dáke korenie... Villeneuve je ozaj majster čo sa týka spracovania obrazu, zvuku a jednotlive sekvencie do seba celkom slušne zapadajú. Tá pompéznosť tejto verzie Duny je ozaj uctihodná a celkovo pôsobí maximálne výpravne oproti verzi z roku 1984 je to technologický skok.  Aj tak si nemôžem pomôcť že v tomto filme je to viac výhra formy nad obsahom ako nejaký príbeh čo vás chytí za srdce. Ten 60 kilový chalanko Paul (neber moje meno)  ako vodca púštnych ludi pôsobí dosť zvláštnym dojmom aj keď berme  že je to sci-fi a asi  to tak ma byť :) Jediná postava ktorá ma zaujala aspoň v prvom diely bol barón  Harkonen a ten má toho priestoru dosť málo... Ostatné  postavy nemajú život a je vám v podstate jedno kto tam koho prepichne. Zvukovú stopu zvládol pán Zimmer ozaj dokonale a v tomto smere nie čo vytknúť. Je to typ filmu ktorý si zasluží veľké plátno a poriadny zvuk. U mňa je to niekde medzo 3-4*....

plagát

Saltburn (2023) 

Sledovať znudenú bohatú rodinku do ktorej sa infiltruje nenápadný študent ma neskutočne nudilo a ten kvazi šokujúci záver mi ten dojem nenapravil... Jeden z filmov ktorý mi stačil vidieť raz.

plagát

Ještěr (2023) 

Benicio zraje ako víno a jeho herecký prejav na ktorý si vystačí aj bez dlhých debát je famózny. Na moje prekvapenie ani Justin Timberlake (už to nie je ten chalanko z N-Sync) nezaostáva. Jedná sa o  pomerne silné krimy s pomaly budovanou temnou atmosférou . Samozrejme chcem oceniť aj  veľmi dobrú hudobnú stránku filmu. Na prvý pokus to Grantovi ozaj vyšlo a ja takmer nemám čo vytknúť :)

plagát

Bounty (1984) 

Stretne sa Hanibal, Posledný Mohykán, Schindler a Šialený Max na jednej lodi čo je to? No predsa Bounty. Doba kedy ešte tieto hviezdy až take hviezdy neboli ale už vtedy bolo vidno že majú talent. Príbeh jednej vzbury na lodi sa možno dal podať aj zaujímavešie...

plagát

Záhadná bouře (2018) 

Taký španielsky Butterfly effect... Kde ten Oriol Paolo chodí na tie scenáre to nechápem ale treba uznať že mu to stále ide. Začne to pomerne temne ako mysteriozne krimy a postupne sa to zamotáva až nakoniec sa z toho vymoce celkom zaujímavá pointa.

plagát

Škola rocku (2003) 

Kto nič nevie ide učiť a kto nevie učiť tak učí telocvik :) Vcelku pohodová komédia  ktorej kraľuje Jack Black.

plagát

Bod obnovy (2023) 

Taký Český Minority report s trošku prekombinovaným dejom. Nemal som od tohto filmu nejaké vysoké očakavania a na moje prekvapenie to vôbec nebolo zlé a v ramci žanru sme si určite neurobili hanbu. Príbeh celkom slušne odsýpa a na hlavú hrdinku sa dobre pozerá :) Milan Ondrík potvrdzuje že patrí medzi Slovenskú špičku.

plagát

Fargo - Season 5 (2023) (séria) 

Juno is a Tiger... Taka starostlivá jemná maminka s puškou v ruke je asi prototyp ženy v domacnosti štátu Minnesota :). Táto séria má veľmi slušný nástup a nechýbajú tu silne momenty a typicky "fargovský" humor. Ten záver som čakal trošku lepší masaker ale v zásade som s 5. season spokojný. Tá latka ktorú nastavila najmä prvá séria je ozaj vysoko.

plagát

Škola hada (1978) 

V kontexte dnešnej doby už tento film pôsobí dosť smiešne. Keď som to videl prvý krát ako 15 ročný a hodnotil to po dvadsiatke hneď som dal plný počet... Už ako 40tnik v čase písania tohoto komentáru to asi prehodnotím. Je to ten typ filmu "moje Kung-fu je lepšie ako tvoje"  a v podstate dialógy sú len krátka epizódka medzi bitkami. Mladý Jackie Chan bol ale fakt trieda a bez nejakých špeciálnych efektov vidno že jeho bojove umenie bolo už vtedy na špičkovej  úrovni.