Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
Trailer 3
Dráma / Fantasy / Horor / Mysteriózny / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Tvorcovia:

Matt Duffer, Ross Duffer

Hrajú:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(5) / Epizódy(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenzie používateľa BrooksW.Here k tomuto seriálu (5)

Season 1 (2016) (S01) 

Prvá séria absolútne ničím nesklamala, všetko bolo perfektne vyladené. Svojou atmosférou mi pripomínala prvú časť Votrelca, pretože tu podobne ako tam, po celú dobu tých ôsmich epizód prakticky ani neviete ako ten Demogorgon má vôbec vyzerať. Celú dobu nás necháva v napätí čakať a my si jeho vzhľad môžeme jedine domýšľať. Ani jedna časť pre mňa nebola slabšia a práve preto som sa rozhodol dať každej jednej a aj celej 1. sérii 5*. ()

Season 2 (2017) (S02) 

POZOR, TU SA BUDE SPOILOVAŤ ! V druhej sérii sa nám dej opäť nejako zamotáva a podľa mňa je celý vymyslený komplexne výborne. Demogorgoni už nepredstavujú veľké ohrozenie, ale na druhej strane sa tu objavujú Demo-psy a množstvo nových postáv. Dozvedáme sa, že brána v skutočnosti nie je úplne uzamknutá a že to nevyzerá vôbec lepšie ako pri prvom strete s Upside Down. Na druhú stranu, jediná epizóda, ktorá ma nezaujala bola Stratená sestra, ale ostatné boli veľmi dobré, takže ja môžem ohodnotiť jedine maximálnym počtom hviezd... Edit: Som si vedomý toho, čo som napísal pred niekoľkými mesiacmi no po dlhšej dobe a dôkladnom zvážení som sa rozhodol hodnotenie znížiť o jednu hviezdu... ()

Season 3 (2019) (S03) 

Stranger Things svojou treťou sériou opäť nesklamalo, aj keď už sa nám tu neobjavujú starí známi Demogorgoni. Celá séria odsýpa veľmi dobre, nesie sa v pohodovom, príjemnom duchu a podľa mňa nemala ani jednu slabšiu epizódu. Znovu som musel 8 častí čakať na to, ako bude vyzerať finálne monštrum - a tak sa mi to aj páči! Bože, a ten koniec s Neverending Story, to bola absolútna bomba! Som zvedavý, čo prinesie nasledujúca štvrtá séria... ()

Season 4 (2022) (S04) 

Štvrtá séria STRANGER THINGS je zo všetkých zatiaľ najkomplikovanejšia a najprekombinovanejšia. S komplikovanosťou ja osobne problém nemám, no to, čo naozaj neobľubujem je, keď sa príbeh odohráva na veľa miestach, len preto, aby pôsobil zaujímavejšie. A práve to je prípad štvrtej série... Z počiatku začína celkom obyčajne, teda až kým sa nestane prvá vražda. Potom dej začína naberať správny spád a hlavní hrdinovia sú v čím ďalej tým väčšom nebezpečenstve. Keby, že tvorcovia ponechajú iba túto dejovú líniu, tak by bola táto séria výborná, no nie, oni sa rozhodli vsunúť strateného Hoppera takmer do každej epizódy. Úplne v pohode by bolo, keby preňho spravili jednu osobitnú epizódu, ktorá by nasledovala potom, ako ho Joyce s Murrayom zachránili, takže by vlastne vysvetlila, čo sa s ním celú tú dobu dialo. V konečnom dôsledku som nemal problém ani s tým, že táto séria má viac ako sedem dejových línií, pretože tvorcovia sa pekne pohrali so strihom a kamerou, a tým vlastne všetky tieto dejové línie poprepájali. Áno, práca s kamerou sa im vydarila perfektne, ale s tým sa dalo počítať, ak má človek rozpočet 30 miliónov na epizódu! No, nemienim príliš odbiehať od témy, takže sa vrátim k príbehu. Po vynikajúcej siedmej epizóde prišla pomalšia ôsma a po nej neskutočne naťahovaná deviata, no nemám tým na mysli, že by sa vliekla, ale jednoducho to, že vôbec nemusela byť taká dlhá, ale na druhej strane, potešila ma METALLICA. No, to, čo ma najviac zarazilo, je to, že táto séria má otvorený koniec, a vlastne celá posledná epizóda nás iba pripravovala na záverečný cliffhanger, a to ma teda vôbec nepotešilo. Podľa mňa mohla štvrtá séria skončiť už pri siedmej epizóde, a posledné dve sa mohli kľudne nechať na záverečnú, piatu sériu. Viem, že priemer pre "Season 4“ mi vyšiel na 5*, no určite taký pocit nemám, takže preto som sa rozhodol dať o jednu hviezdu menej. Jediné, čo mi teraz zostáva, je čakať na veľkolepé finále tohto svetového fenoménu. "A war is coming to Hawkins." ()

Kapitola sedmá: Masakr v laboratoři (2022) (S04E07) 

HOLY SHIT, najlepšia epizóda celého seriálu, ktorá všetko vysvetlila a zároveň sa v nej vraciame do môjho obľúbeného Upside Down. Nič viac k tomu netreba dodávať. 100 % ()

Súvisiace novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (viac)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (viac)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (viac)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (viac)

Reklama

Reklama