Reklama

Reklama

Útok na maratón: Teror v Bostone

  • Česko Den patriotů (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Akčný triler Útok na maratón: Teror v Bostone rozpráva pôsobivý príbeh ľudí, ktorí prejavili neuveriteľnú odvahu a silu tvárou v tvár tragédii a nepriazni osudu. Snímka natočená podľa skutočných udalostí, ktoré nasledovali po bombovom útoku na bostonskom maratóne, detailne zachytáva jeden z najdômyselnejších a najlepšie koordinovaných honov na atentátnikov v dejinách. Bombový útok na bostonský maratón v roku 2013 otriasol životmi ľudí a otestoval nezlomnosť amerického ducha. Bezprostredne po ňom sa však celé mesto zomklo, aby postavilo útočníkov pred spravodlivosť skôr, než stihnú napáchať ďalšie škody. Namiesto toho, aby prepadli panike a strachu, obyvatelia Bostonu spojili svoje sily a v honbe za spoločným nepriateľom uprednostnili vzájomnú solidaritu pred rozvratom. Film čerpá z príbehov skutočných ľudí vrátane tímu záchranárov, vyšetrovateľov i vládnych úradníkov, ktorí neúnavne pracovali na dolapení útočníkov v rekordnom čase, a tiež samotných preživších. (TV Markíza)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (339)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Deň patriotov je podrobná rekonštrukcia bombového útoku na bostonskom maratóne v roku 2013. Dokonca až tak podrobná, že sledujeme obrovské množstvo vedľajších postáv, čo film predlžuje. Určite by nezaškodilo materiál trochu prestrihať a zdynamizovať celé udalosti. Ambíciou tvorcov však bolo podrobné vykreslenie udalostí. Inak ide o napínavú záležitosť s niektorými vynikajúcimi scénami ( napr. výsluch teroristovej manželky ) a notnou dávkou pátosu. Určite doporučujem, lebo takto komplexne som sa o týchto tragických udalostiach nedozvedel nikde. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Peter sa špecializuje na nakrúcanie filmov, podľa skutočných udalostí, a najlepšie bude, ak si k tomu, prizve na spoluprácu, už osvedčeného Markyho - Marka, a vzniká opäť strhujúci príklad, že ak sa spoja dve zapálené hlavy dohromady, tak to stojí za to ! Ďalšie veľké PLUS spočíva v tom, že Marek je rodákom z Bostonu - Massachusetts, kde sa odohráva tento skutočný príbeh. V roku 2013, sa konal, už v poradí 113. Bostonský maratón „hrdých patriotov” . V jeho cieli, čakalo na súťažiacich a návštevníkov, jedno nemilé prekvapenie, ktoré v sebe nieslo - CHAOS a PANIKU. Dvaja bratia Džochar a Tamerlan Carnajevovi, ( ktorí boli pôvodne zo severného Kaukazu ), tak títo so sebou priniesli dve podomácky vyrobené BOMBY, ktoré pár sekúnd po sebe, jedna za druhou, VYBUCHLI, a ich následky so sebou zobrali 3 ľudské životy + zavraždili ešte jedného policajta, už na úteku + bolo stovky zranených... Od tohto okamihu, sa začal uskutočňovať velikánsky HON na TERORISTOV, po ktorých vyštartovalo tisícky a tisícky nabrúsených fízlov, ktorí si želali, len to jedno jediné... Momentálne sa dá nakrútiť čokoľvek. Dokazujú to aj Berg s Wahlbergom. Lišiacky sa popasovali s jednou myšlienkou. Pôvodné, archívne, dokumentárne zábery z roku 2013, šikovne zostrihali, s tými filmovými, a výsledok, je tak pekne zosynchronizovaný, že normálne nespoznáte rozdiel, čo, je čo. Mal som reálny DOJEM, akoby som sa ocitol, v tom čase a mieste, keď sa to uskutočnilo. Opäť spomeniem jednu filmovú sekvenciu, ktorá ma maximálne upútala. Je to tá, počas nočnej a intenzívnej, dynamickej, divokej PRESTRELKY, v nočných uliciach, s policajtmi, po ktorých bratia vyhadzujú bomby. Pripadal som si, ako v nejakej počítačovej hre. Napríklad Grand Theft Auto. Občas som bol taký napätý, že réžia s kamerou, mi riadne brnkali na nervy, ale tak to má byť. Inak, tento film, je aj poriadny americký PÁTOS, s americkými VLAJKAMI, v popredí, ale popri tomto, sa to dá všetko vstrebať. Je to kvalitne prepracovaná REKONŠTRUKCIA skutočných udalostí, starých, takmer 4 roky, pričom pri pozeraní som mal pocit, že som v centre diania. Výborná práca filmárov, ktorí sprostredkovali všetko tak, ako sa presne stalo... ()

Reklama

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Velmi slušně a realisticky zvládnutá akce (atentát, útěk, pátrání), děsně rutinní osnova (jeden typizovaný policista, který je u všeho) a dost mělkých (ne)filozofických řečí, patosu a sentimentu. Přitom ten někdy tvůrci zvládají na výbornou (bezejmenný strážník stojící na stráži u přikryté mrtvolky) a tak jen zbytečně to v některých scénách srážejí přílišným tlačením na pilu. SHRNUTÍ: Jak bychom se zachovali? Doufám, že se to nikdy nedozvíme. ()

Rominator 

všetky recenzie používateľa

15. dubna 2013 vybuchly necelé tři hodiny po startu v cíli Bostonského maratonu dvanáct sekund po sobě dvě bomby. Rozjíždí se obrovské vyšetřování, které má za cíl dopadnout pachatele atentátu... Film vzdává poctu obětem, zraněným a přeživším. Peter Berg akci umí a jasně to dokazuje desetiminutová scéna ve Watertownu, kde se policie snaží zadržet dvojici bostonských atentátníků. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Berg pokracuje v style nastolenom filmom Deepwater Horizon a snazi sa co najrealistickejsie znazornit nejaku tragicku udalost, ktora postihla americanov. Tentokrat bombovy atentat v Bostone. Po nadseni z Deepwater Horizon som ale tentoraz sklamany. Vdaka tomu co najcivilnejsiemu pristupu to paradoxne pôsobi dost nudne a nezazivne. Behom uvodnej dvadsatminutovky nam ukazu mnozstvo postav, ktore budu mat neskôr vo filme nejaky vyznam, ale je ich prilis vela a mihnu sa na prilis kratky cas, takze nielen, ze si ma nestihli ziskat, aby vo mne ich nasledny kruty osud vyvolal emocie, ale dokonca sa mi dost plietli. Asi je to film urceny hlavne pre amikov, ktory maju tieto udalosti v zivej pamäti a poznaju detaily. Ja som ale o tej udalosti nic nevedel, takze som sa v postavach dost stracal. Najväcsi potencial skryvalo nasledne vysetrovanie, ale posobi dost chaoticky. Asi je natocene verne, ale bohuzial vúbec nie je napinave. Michael Mann alebo Paul Greengrass by z nametu dokazali dostat ovela viac. Jedine co skutocne zaujme je jedna grandiozna a dost drsna prestrelka medzi pachatelmi a policiou. Az to skoro vyzera, ze cely film vznikol kvôli nej. Sklamanim je rozhovor s manzelkou pachatela. Zda sa, ze amici uz s teroristami jednaju v rukavickach. Vysledkom je roztahany nezazivny film s tolkymi postavami, ze vôbec nefunguju emocie, ale kto ma rad kvalitne prestrelky, tak sa to raz oplati vidiet. 4/10. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (27)

  • Foto přejetého Tamerlana Tsarnajeva, která byla ukázána Katherine Russelové (Melissa Benoist), jeho manželce ve vyšetřovací místnosti, byla fotografií skutečného Tamerlana Tsarnajeva. Fotografie byla pořízena vyšetřovateli a unikla na veřejnost. (Caaslav)

Reklama

Reklama