Reklama

Reklama

American Honey

  • Česko American Honey (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokonalá generačná výpoveď ľudí, ktorí práve teraz stoja na prahu dospelosti a nevedia, ako ho prekročiť. American Honey je film, ktorý budete emočne prežívať v závislosti na vašom dátume narodenia. (CinemArt SK)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (176)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

To boli naozaj "zlatíčka" - idiotská sfetovaná lúza. V podstate je celý film o tom istom - o putovaní nezávislej partie mladých lúzrov po rôznych amerických mestách, o manipulovaní, kradnutí, fetovaní, a nešťastnici zvanej Star, ktorá zo zúfalstva utieka zo starého života do nového prostredia (ale bolo to skôr ako z kaluže do blata). Ale úprimne si povedzme, obsah tohto filmu by sa dal kľudne vtesnať aj do 60 minút, a nie z toho spraviť 160-minútovú koláž prezentácie partie idiotov, ktorí si myslia, že môžu všetko. Film s kontroverznou témou si pochopiteľne vyslúžil kopu obdivu, cien a nominácií, ale mňa osobne až tak nezaujal. Navyše, mal som pocit, že je tam až príliš veľa nelogických súvislostí, ktoré pôsobia veľmi nepresvedčivo. ()

Jansen 

všetky recenzie používateľa

Někde mezi Andreiným Akvárkem a Spring Breakers Harmonyho Korina. Hlavně díky kameře velmi stísněný a bezvýchodný film. Na to aby se American Honey dal brát jako regulérní sociální drama, místy příliš audio-vizuálně-i-obsahově ustřeluje a dostává se "ven z koryta", následně se ale vždy vlije zpátky. ()

Reklama

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

American Honey je skvelá festivalová road-movie s mastným nádychom Dogmy 95. Rozlíšenie 4:3 ma nenahnevalo (čo u nových filmov často býva) herecké výkony Sasha Lane, Shia LaBeoufa boli skvelé-prirodzené, konfrontácie medzi charaktermi a dej mi tiež sadol. Skvelá kamera ma tiež zaujala, no myslím si, že pre bežných divákov to asi moc nieje. Jednu hviezdičku dávam dole iba kvôli samotnej podstate filmu ktorý zachytáva "slobodných ľudí" na ceste ktorý sa však živia tým, že klamú druhých ľudí.. A na to som háklivý. Ináč pecka, jeden z najlepších filmov roka. ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý vonia letom ako máloktorý iný. Cesta spoločnou dodávkou do neznáma, plná hudby, niečoho na zlepšenie nálady a obnažených lakťov členov svojej partie, ktoré sa navzájom dotýkajú. Vonku je ešte teplejšie než v aute a najpríjemnejšie sú večery. Stačí pravidelne hasiť smäd, pretože všetko ostatné sa zdá byť tak blízko. Door-to-door predaj je síce ťažký spôsob obživy, no dobrá škola života. A keď je človek mladý, nič nie je nedôstojné, lebo sa ešte môže poučiť. Neskôr bude možno ťažšie zvládať kocoviny, ale zato si viac dokáže vychutnať 163-minútový film, ktorý je natočený pre ľudí ako on. ()

kajas 

všetky recenzie používateľa

Star už má plné zuby svého neuspokojivého života, takže se jednoho dne prostě sebere, opustí rodinu (že jsou ty dvě děti její sourozenci, jsem tedy pochopila až z obsahu distributora) a vyrazí na cestu Amerikou. Zamiluje se do Shii a dvě hodiny s ním prodává časopisy (nebo se o to aspoň snaží). Snímek je zajímavý hlavně díky tomu, že ukazuje životní styl jiných lidí než jsme my, lidí, kteří mají trochu převrácené životní hodnoty, kočují a vyhovuje jim tento druh svobody. Já jsem se s nimi neztotožnila, hlavní hrdinové mi nebyli sympatičtí, ale respektovala jsem jejich volbu. Plusový bodík si zaslouží soundtrack, minusem je úmorná stopáž. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (10)

  • Herec Shia LaBeouf (Jake) byl zraněn při natáčení, když prováděl kaskadérský kousek, který zahrnoval rozbití okna jeho vlastní hlavou. Herec vyvázl po tržných zraněních hlavy a rukou s několika stehy. (filmsim)
  • Pri rozhovore v Cannes herci a režisérka Andrea Arnold priznali, že sa scenár v klasickom zmysle neexistoval. To, aké scény sa budú točiť sa dozvedeli aktéri pár hodín (maximálne deň) dopredu. (jayman)
  • Téměř všechny scény byly natáčeny ruční kamerou. (Hal_Moore)

Súvisiace novinky

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (viac)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (viac)

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (viac)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (viac)

Reklama

Reklama