Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Horor
  • Krimi

Obľúbené filmy (10)

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Pre mňa najgeniálnejší film. Presne sa mi trafil do chuti, nakoľko milujem filmy, ktoré treba pozorne sledovať, a kde je nutné hľadať odpovede mimo filmu ( v tomto prípade pomôže kniha, ktorá sa spomína vo filme). Každá scéna, každé slovo vyrieknuté vo filme tak dávajú význam a odhaľujú jeho úplný zmysel.

Stvorení pre lásku

Stvorení pre lásku (2000)

Ešte som nevidel film, ktorý by bol taký krásny, emocionálny a jemný. Aj keď je vo filme minimum slov, všetko nahrádza reč obrazov - prekrásne intímne zábery na gestá tvárí, postavenie tiel, či prostredie v tichu. Pohyby sú veľmi prsne sprevádzané hudbou, ktorá tvorí akoby ďalšiu postavu. Kar-wai Wong majstrovsky ukázal, že láska má vlastný nevyspytateľný jazyk. Divák je doslova vyzvaný do snového, poetického a hypnoticky krásneho vesmíru. Tento film je veľká lyrická báseň.

Magnólia

Magnólia (1999)

Mozaika osudov rôznych ľudí spojených absurdnými príhodami. Celým filmom sa nesie posolstvo "veď aj také veci sa stávajú." Presne ako to, že Tom Cruise konečne zahral vynikajúco. Ináč, výkony všetkých hercov sú fascinujúce.

Kruh

Kruh (2002)

Samara je kultová. Celý dej je vykreslený v správnej chmúrnej atmosfére, ktorá pribije diváka do sedadla.

American Honey

American Honey (2016)

Je to príbeh o dospievaní, príbeh o láske, kapitalizmus ako nočná mora, komentár k dnešnej mládeži zmiešaný so zbesilou energiou nočného šialenstva. Prehodnotenie amerického sna, kde mládež namiesto moci a postavenia hľadá stabilitu. "We are the saviors!" American Honey je meditatívna, zábavná, srdcervúca divoká jazda a najdôležitejší film mladej generácie posledných rokov.