Reklama

Reklama

Sharpeov boj

(TV film)
  • Česko Sharpova bitva (viac)

Obsahy(1)

September, 1813. V španielskych horách je Sharpe svedkom otrasného pohľadu na vyplienené horské mestečko Casa Antiga,v ktorom zanechala obávaná francúzska brigáda vedená generálom Guyom Loupom hotovú spúšť. Perkins zachránil v poslednej chvíli mladú ženu pred dvoma Loupovými vojakmi, ktorých okamžite zajali. Loup prichádza do mesta a žiada ich prepustenie, čo však Sharpe odmieta a vzápätí ich popravuje. Loup sľubuje krutú pomstu. Medzitým v tábore Wellington poveruje Sharpe-a velením nad írskym plukom, kde však panuje katastrofálna bojová morálka. Avšak Sharpe si vždy vedel vydobiť rešpekt. Na čo však Sharpe nikdy nemal šťastie, boli zradcovia v jeho okolí... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (9)

T2 

všetky recenzie používateľa

A tak Sean Bean ako charizmatický Major Sharp opäť nesklamal a ponúka výborné až strhujúce dobrodružstvo zo svojou partiou chlapov v zbrani. Príbehovo to má celkom dobrú úroveň ak keď príbeh nie je nejak moc rozvitý ale za to má zaujímavé postavy na čele s Beanom, akcia sa dá tiež celkom zniesť aj keď je z toho cítiť televízna produkcia. /75%/ ()

Tom_Lachtan 

všetky recenzie používateľa

Skvěle na všech frontách - Sharpe je tentokrát v nesnázích, kde tahá za menší konec lana, intriky, kterou nejsou okamžitě odhaleny, boje, které netváří hned na začátku netváří jako Střelci samozřejmě a okamžitě vyhrané, plus závěrečný smutek, kdy sem narozdíl od Sharpeho Nepřítele zjihl jako utržená pampeliška? Prostě skvěle odvedená práce. Vše rámuje dokonalý padouch, u kterého jsem jenom čekal až mu začne oko házet odlesky - ta podoba s padouchem z Willyo Foga je nezměrná. . ()

Reklama

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Podľa mňa najlepšia sharpeovka, nesúca znaky typické pre všetky filmy z tejto TV série, ale aj čosi navyše. Sharpe dostane za úlohu vycivičiť lemplácky pluk a on z nich vojakov ako vždy urobí, opäť učaruje šarmantnej dáme, ktorej ponuku na intímne zblíženie sa verný svojmu gentlemanskému naturelu korektne odmietne, získa nového nepriateľa ale aj čestného priateľa (ako to so Richardovými jednorázovými nepriateľmi aj priateľmi zväčša na konci dopadne už sharpeoviek znalý divák dokáže predvídať) a tradične schytá aj nejaké to zranenie. Oproti ostatným filmom z tejto výbornej série tu však Sharpe čelí hneď trom rafinovaným protivníkom, v boji proti nemu a jeho chlapcom konečne nestoja iba neschopní, na odstrel súci modrokabátnici, ale pomerne svojská "vlčia brigáda" a Sharpe tu navyše príde o jedného zo svojich stálych mužov, ktorí bývajú zväčša nedotknuteľní... ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Sharpe se snaží vycvičit bandu salónních vojáků, jde po krku francouzské generálské bestii a čelí nepřátelské propagandě. Sharpe Girl je pochopitelně přítomna, ovšem tentokrát v poněkud jiné roli, než bych byl čekal. Dostatečně dobrodružné, vojenské střety na úrovni. Další z výborných sharpovských pohlazení. 80% ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Filmy o Sharpeovi sú jednou z najklasickejších sérií - hýria romantikou, dobrodružstvom, akciou... Z Sharpeovej bitky cítiť televíznosť (absencia krvavých záberov, mierna schématickosť), no pre mňa je to srdcová záležitosť... Dostatok súbojov, intríg, chlapskej hrdosti... To čo je James Bond pre moderný akčný film, je Sharpe pre dobrodružný historický film... ()

Galéria (1)

Zaujímavosti (3)

  • Natočeno podle 12. knihy Bernarda Cornwella ze série „Richard Sharpe“. Děj je situován do roku 1811, kdy se schyluje k jedné z nejkrutějších bitev poloostrovní války, k bitvě ve Fuentes de Oñoro. (LaCasita)
  • Film se natáčel na Ukrajině, přesněji na Krymu. (Yardak)
  • V 43:30 je možné vidieť vľavo hore člena výrobného štábu. Má na sebe biele tričko a modré riflové kraťasy. (1mArc0)

Reklama

Reklama