Reklama

Reklama

Marlon Brando, herec zvaný Túžba

(TV film)
  • Česko Marlon Brando - herec ze stanice Touha (viac)

Obsahy(1)

Životný príbeh svetoznámeho hollywoodskeho herca.
Marlon Brando - jeden z najpopulárnejších a najcharizmatickejších hercov 20. storočia - zomrel v roku 2004. Autori dokumentu ponúkajú nový a odvážny pohľad na život tejto hollywoodskej hviezdy. V lete 1943 pricestoval do New Yorku v džínsoch a tričku mladý 19-ročný muž. Vo vrecku mal iba zopár dolárov. Jeho snom bolo stať sa najväčším hercom na svete. O jedenásť rokov získal už titul Kráľ hercov - to už mal Marlon Brando za sebou účinkovanie vo filmoch "Eelektrička zvaná túžba" a "V prístave". (STV)

(viac)

Recenzie (15)

NinonL 

všetky recenzie používateľa

Marlona Branda mám velmi ráda a tento dokument je dobrý. Přestože nejsou zmíněny všechny filmy, v nichž účinkoval, dokument se zabývá velkým množstvím jeho filmů. Netušila jsem, že to byla takový záletník a žádná hollywoodská star si před ním nemohla být jistá. Ba ani ostatní ženy. Příjemných 90 minut vzpomínek. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Opravdu zajímavý problémový člověk s originálním osudem a velkým talentem. Ženy na něj sedaly jak a hovno i když věděli, že jimi opovrhuje a že má milenek několik. Jeho období filmování špatných filmů a tím úpadek připomíná jiné pozdější herce. Naštěstí přišla role v Kmotrovi a v Posledním tangu v Paříži. ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Od těžkého dětství, které se trvale otisklo do jeho kariéry, přes hvězdné začátky s práskačem Kazanem, účinkování ve šmírách a vzkříšení Coppolou, až po bulvární podzim života, kdy se Brandova velikost změnila z umělecké na fyzickou.. Kontroverzní Mr. Mumbles. Čišela z něj povýšenost i pohrdání vlastní profesí, ale emoční intenzita vkládaná do jeho projevu z něj udělala Jor-Ela, otce nových hereckých Supermanů.. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Excelentný dokument o výnimočnom velikánovi KINEMATOGRAFIE, pred ktorým sa zo začiatku - všetci skláňali. BRANDO - patrí medzi mojich - najobľúbenejších hercov, konkrétne ho mám na 5. mieste. Mám na to viacero dôvodov, prečo nie je o priečky vyššie... Predtým nejestvoval herec, ktorý by sa dokázal maximálne zžiť so svojou postavou, používa sa výraz _ Stanislavského metóda. Vynikal najprv na JAVISKU, aby si ho všimli i filmári na čele s režisérom Kazanom, ktorý bol pre Marlona - duchovný otec, ale neskôr sa pritrafil - INCIDENT, kvôli ktorému sa pohádali, ale Elia ho prosil, aby si ešte zahral v vôbec - jeho najznámejšom filme - V prístave. Dokument zachytáva i jeho súkromie, o ktorom sa pravdivo - vyjadruje vo filme - Posledné tango v Paríži - režiséra - Bernarda Bertolucciho, kde hovorí : „nenávidím svojho otca, ktorý je alkoholik, pričom i matka pije... ” Nepamätám si presne, ako to bolo vo filme, ale v dokumente je jasne vytýčené, že nenávidí svojho otca, ale k matke má úplne iný vzťah, váži si ju. Bol SYMBOLOM - mládeže, kde ho OBDIVOVAL - JIM DEAN. Brando - nebral nikdy herecký chlebíček vážne, a to je škoda. Bol obklopený - najväčšími - krásavicami Hollywoodu : Dietrich, Kelly, Monroe, Gardner... Mileniek toľko, koľko ani sám nevie. Potom si akosi - sám serie do huby, kde sa z filmu na film - neuveriteľne kazí ! Už to nie je ten Marlon Brando. Je konfliktný, nepamätá si scenár, ktorý by stále len prepisoval a vylepšoval, skrátka - neznesiteľný tvor ! Potom sa vráti v Krstnom otcovi, ktorý sa dá chápať, ako veľký COMEBACK. Sám si to vybral, zahodil šancu - byť na výslní po celý čas, lebo mal na to najlepšie PREDPOKLADY. Zdá sa mi i to, že bol zdrvený zo smrti svojej matky, či konflikte s Kazanom, odvtedy to s ním ide dolu z kopca... Najviac si vážim tie snímky, v ktorých predvádza svoje majstrovské charakterné univerzálne chameleónske - nadčasové dokonalo - geniálne - HERECTVO, pre ktoré si ho vážim, a preto ho nemôžem - umiestniť vyššie, lebo zahodil šancu - byť najlepším, kde túto métu - skoro dosiahol, lebo generácie hercov, ktorí chcú niečo dokázať, ho majú za doživotný VZOR ! ()

nascendi

všetky recenzie používateľa

Marlona Branda mám medzi svojou desiatkou najobľúbenejších hercov a tak bolo prirodzené, že som si so záujmom pozrel dokument o ňom. Poskytol mi množstvo pre mňa nových pohľadov na túto ikonu amerického herectva i veľmi uveriteľné zdroje jeho výnimočného hereckého talentu i vnútorných démonov, ktoré ho sprevádzali celým životom. Prekvapilo ma, že bol vzorom nielen pre Jamesa Deana, ale v začiatkoch aj pre Elvisa Presleyho. A ocenil som, že sa film venoval iba okrajovo neúspešným hereckým úlohám, ktorým sa nedalo v tom mlynčeku na talenty, zvanom Hollywood, vyhnúť. ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama