Reklama

Reklama

Hora medzi nami

  • Česko Hora mezi námi (viac)
Trailer 1

Dvaja náhodní spolucestujúci, muž a žena, sa s malým lietadlom zrútia uprostred zasnežených hôr. Po čase sa v týchto extrémnych podmienkach medzi nimi vytvorí silné puto. Keď si uvedomia, že k nim žiadna pomoc nepríde, vydajú sa na nebezpečnú a ďalekú cestu naprieč divočinou. Počas nej sa učia vzájomnej tolerancii a nájdu v sebe silu, o ktorej nemali ani tušenie. (CinemArt SK)

(viac)

Zaujímavosti (19)

  • Idris Elba obdivoval, ako Kate Winslet dokáže prepínať medzi prízvukmi. Kým natáčala, hovorila bezproblémovou americkou angličtinou, keď scéna skončila, vrátila sa k svojej britskej: "Ja keď hrám Američana, tak ostávam vo svojom prízvuku po celý čas. Neodkážem to, čo ona, že si len tak prepínam medzi prízvukmi. Hneď som sa jej spýtal: Wow, to je úžasné, ako to robíš?" (Arsenal83)
  • Pôvodne sa do mrazivej vody chystala vrhnúť len kaskadérka Kate Winslet, keďže štúdio sa obávalo o bezpečnosť Kate. Kate však bola neoblomná a žiadala režiséra Abu-Assada, aby jej to dovolil: "Ja som človek o vode a ľade. Voda, to som predsa ja!" Kate týmto narážala na rozsiahle natáčanie filmu Titanic (1997), keď bola celé mesiace ponorená vo vode. (Arsenal83)
  • Počas tohto natáčania v roku 2017 vo Vancouveri sa Idris Elba prvýkrát stretol na párty s budúcou manželkou Sabrinou Dhowre Elbovou. (Arsenal83)
  • Pred natáčaním diskutovala Kate Winslet o svojej úlohe s blízkym priateľom Leonardom DiCapriom. DiCaprio, ktorý nedávno dokončil natáčanie filmu Revenant (2015) v rovnako náročných podmienkach, ju varoval pred tým, aká bude krutá zima a aké ťažké bude natáčanie. Keď sa natáčanie začalo, Kate posielala Leovi textovú správu, v ktorej bola pokrytá snehom a visela z hory, s popisom: "Táto je pre teba, zlatko!" (Arsenal83)
  • Psa hrali dva zlaté labradory, s menami Raleigh a Austin. (Astonko)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia, a tiež v Londýne. Na rovnakých miestach na natáčal aj film s rovnakou témou (pád lietadla), a to Prežiť (1993). Film sa natáčal od 5. decembra 2016 do 17. februára 2017 a v júli 2017. (MikaelSVK)
  • Během závěrečných titulků hraje „Dusk Till Dawn“ od ZAYN Feat. Sia. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Kate Winslet (fotoreportérka Alex) se některé ze survivalových zásad mohla naučit u „školitele z nejpovolanějších“ - Beara Gryllse. V roce 2015 se zúčastnila jednoho z dílů jeho dobrodružné reality show na Discovery Channel V divočině s Bearem Gryllsem (2014). Ve filmu pak postava Alex citovala i Bearem často zmiňované „pravidlo tří - „člověk vydrží tři minuty bez vzduchu, tři hodiny bez přístřeší, tři dny bez vody a tři týdny bez jídla“. Kritici snímku pak ironicky připodobňují schopnosti lékaře Bena (Idris Elba) právě k dovednostem Beara Gryllse. (Richie24)
  • Z knihy byly přejmenovány obě hlavní postavy. Postava, kterou ztvárnila Kate Winslet, byla přejmenována z Ashley Knox na Alex Martin a postava, kterou ztvárnil Idris Elba změnila příjmení z Payne na Bass. (PaTeXx)
  • Natáčelo se v Kanadském pohoří Panorama Mountain Village ve výšce 3300m. V době natáčení panovaly teploty až -38°C. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)

Reklama

Reklama