Reklama

Reklama

Survive

USA, 2022, 108 min

Réžia:

Mark Pellington

Predloha:

Alex Morel (kniha)

Kamera:

David Devlin
(ďalšie profesie)

Recenzie (8)

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Jane Salasová opúšťa psychiatrickú kliniku rok potom ako sa pokúsila o samovraždu. Na letisku sa zoznámi s Paulom Hartom, ktorý cestuje rovnakou linkou a po páde lietadla sú títo dvaja jedinými preživšími. Ich boj o prežitie v divočine štátu Montana však ešte len začína...niekoľko hlbších myšlienok to malo (asi najlepšou bola tá že ľudia ktorí si nevážia vlastný život naďalej žijú a svet opúšťajú takí ktorí budú ostatným chýbať), rovnako tak má film niekoľko naozaj skvelých záberov. Slabšou stránkou je predvídateľný dej, lavína (z nelogických momentov ten najväčší fail) a korektnosť. Černoch psychiater, černoch ochrankár na letisku, černoch je v úvode lídrom boja o prežitie až kým černoško, úplne nečakane, nemôže dýchať :-D. Zase zbytočne napchaná korektnosť, ktorá takmer stála film jednu hviezdičku, ale nakoniec som bol ju aj s ohľadom na tunajšie hodnotenie neubral. Tých 55% si to zaslúži. ()

luthy 

všetky recenzie používateľa

Hm, taky ten horsi, dost horsi survival. Myslienky vo filme su pekne, ale film ma aspon ku troske reality hodne daleko. Nelogicke, priam az nerealne sceny striedaju este nelogickejsie sceny. Natocene to je sice pekne(zabery z dronu na sceneriu majestatnych hor), scenar je tiez ok, do toho psychologicky podmaz, ale chvilami som to mal chut vypnut. Max 2,5/5. ()

Reklama

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Americania prichadzaju so survival-dramou,kde havaruje lietadlo v horach,dvom prezivsim sa v tej chvili zacina boj o holy zivot,sneh,zima,hlad ci smad,ale i dalsie prekazky,ktore nebudem prezradzat im to cele stazuju,mozno pri dvoch scenach som zapochyboval o realnosti situacie,ale na to sa mozem vys*at,natocene je to kvalitne,herci podavaju velmi dobre vykony,prostredie hor je nadherne a na konci mi bolo aj nejako smutno,cize musim pochvalit tento film,v celku vydarena zalezitost...:-) ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Survive vypráví příběh Jane (Sophie Turner), mladé depresivky v jejíž rodině se vyskytují sebevraždy a ona samotná je postižena tím samým démonem. Léčebné zařízení pro duševně nemocné ji propustilo a chystá se odletět domů. Potká na letadlo také čekajícího černocha Paula (Corey Hawkins). Letadlo spadne na zasněžených horách a oni jediní přežijí. Jane bojuje na dvou frontách. Proti sobě samé její vlastní mysli, v které si vytváří peklo a s Paulem proti okolnostem. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (1)

  • Hoci sa dej filmu odohráva na severozápade USA, tak jeho natáčanie prebiehalo na severe Talianska a taktiež v lotyšských filmových štúdiách v metropole Riga. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama