Reklama

Reklama

Boj o ťažkú vodu

(seriál)
  • Česko Boj o těžkou vodu (viac)
Trailer

VOD (1)

Epizódy(6)

Nórska hydrovodná továreň Vemork, pri meste Rjukan, bola počas druhej svetovej vojny obsadená vojskami Wehrmachtu a pod vedením ambiciózneho nemeckého vedca Wernera Heisenberga sa v nej vyrábala ťažká voda D20, ktorá bola základnou esenciou na výrobu atómovej bomby. Nórsky vedec, jadrový fyzik Leif Tronstad, ktorý sám vo Vemorku vybudoval zariadenie na výrobu ťažkej vody, po obsadení Nórska Nemcami utiekol do Anglicka, kde sa stal kľúčovým členom v protinacistickom odboji. Z exilu v Anglicku zistil, prečo sa Nemci zaujímajú o továreň v Rjukane. Zhromaždil skupinu Nórov, ktorí prešli tvrdým výcvikom, aby nasadili svoje životy a opustili komfort Londýna pre chladné, náročné podmienky hôr ich rodiska, kde boli vysadení, aby naplnili svoju misiu a sabotovali Hitlerove atómové ambície. (STV)

(viac)

Diskusia

ezop1012

ezop1012 (hodnotenie, recenzie)

 zase zapadne sracky, super anglicania ako do vsetkeho rypu a rozvracaju. povedzte mi aky mal zmysel odboj v norsku? aby ich pochytali a pozabijali. najlepsie ten norsky hrdina, idiot obetoval svoju rodinu a nakoniec skoncil tak ako mal. este ze na par sekund spomenuli stalingrad, lebo z toho filmu som usudzoval ze vo vojne boli anglicania proti nemcom, kde anglicania kde koho komandovali...
hajzenberg sa takto nespraval ako sa tam prezentovalo a to iste aj nils bor, dostavali vsetko co len chceli a pracovali... vobec by ma neprekvapilo, ze casom sa dozvieme, ze amici tu bombu a jej vyrobu ukradli nemcom, ktori mozno boli dalej ako ti kovboji od indianov.
hitler urobil obrovsku chybu ze nerozdrvil anglicanov, zabralo by mu to mozno tak pol roka, ale bolo by po nich. 

DaViD´82

DaViD´82 (hodnotenie, recenzie)

Koudy_cz

Odpověď máš již v záhlaví... Je to šestidílná po 45 minutách, ale mnohde ve světě bývá uváděna jako třídílná po 90 minutách, což však není nic jiného než spojení dvou epizod do jedné (čili první díl je ve skutečnosti 1. + 2. díl originálu).

DaViD´82

DaViD´82 (hodnotenie, recenzie)

MartinezZ

A ten Jesús Hernández je vůbec celkem plodný na toto téma a vše u nás vychází anavíc je to (dle Goodreads) i vesměs velmi kladně hodnoceno. Osobně mohu doporučit ty Speciální operace: Nejvýznamější operace jednotek zvláštního určení ve 20.stoletíPo stopách nacistických pokladů; obě zajímavé, celkem zevrubné, ale obě také tak trochu psané evidentně historikem/akademikem, takže trochu "suché".

na príspevok reagoval MartinezZ

DaViD´82

DaViD´82 (hodnotenie, recenzie)

Já bych řekl, že bude platit přesný opak. Severská seriálová tvorba se k nám pravidelně titulkovaně skrze ČT2/CT art dostává. Otázka je s jakým zpožděním, ale do dvou let to tu poběží. Jestli si toho někdo všimne, to je věc druhá... ,-)

na príspevok reagoval MartinezZ

MartinezZ

MartinezZ (hodnotenie, recenzie)

Yardak

Někde to tak trochu bije do očí, no, ale ten, kdo to neví, si toho ani nevšimne. Spíše by mě zajímalo, jetsli si toho někdy všimnou naše televize, na druhou stranu než to sylšet v dabingu, tak snad raději ani ne :))

Reklama

Reklama